HAYATIMIZI SARAN SARMAŞIKLAR

Yol mu uzaktı, yollar mı engebeliydi. Sarmaşıklar kaplamış her yeri içinden çıkılmaz bir hale getirmiş. Ulaşmak dokunmak şöyle bir yana uzaktan görmenin bile önü kapanmış. Her yerde tek renk hakim olmuş. Sarmaşıkların arasında kalan ağaçlar bile küsmüş hayata; cıvıl cıvıl kuşlarda olmasa nefes alınmayacak misali… Ayrık otu misali hayatımızın bir yerinden açık kapı bulmuş insanlar… Sonrası ele geçirmiş bizi ve bizden çok olarak kaplamış benliğimizi . öyle bir hale getirmiş ki artık hayatımızda ne düşünce bizim ne de yaşam felsefesi. Hepimiz birer ayrık otu uzantısı olmuşuz hakimiyet bizde olmadan. Kimse düşüncesini söyleyemez , kimse kendini ifade edemez olmuş. İki kelimeyi bir araya getirip bir cümle oluşturmaktan aciz bir konumdayız. Yazmaz , çizmez, dokunmaz olmuşuz. Neredeyse sanki başkasının hayatının dublörü haline dönüştürülmüşüz. Artık belki de hayatımızı kaplayan , bize yaşam alanı tanımayan şu sarmaşık ve ayrık otlarını temizlemenin zamanı gelmiştir. Bir bir verdiğimiz ödünleri, tavizleri, alışkanlığa dönüştürdüğümüz davranışları eskiye yani özüne döndürmeye ne dersiniz. Tabi hayatımızın içine bu kadar işlemiş ayrık otunun köklerini bir anda kurutmak kolay olmasa gerek. Ama nasıl içimize girmesine müsaade ettiysek ordan çıkarmakta tamamıyla bizim elimizde bunu asla unutmamamız gerekir. Çünkü hayat hayatınızda olmaması gerekenlerle harcanacak kadar ucuz ve kısa değil. İşe öncelikle kendimizi sevmek ve saygı duymakla başlayabiliriz. Sevgiyle atılan ve saygıyla pekiştirilen her temelde ayrık otlarına pek de yer kalmaz. Nasıl ki temele atılan harçla sıva için kullanılan harç bir değilse; bizde hayatımıza aldığımız insanları bir elekten geçirerek inceltmemiz gerekli. Ta ki sıva için uygun harç olana dek… Haydi bakalım çalıştırın gönül eleklerinizi …

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nihal Eker - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.