HER ŞEY DOSTLARLA GÜZEL

Bir şairin iki mısrası ile başlamak istiyorum yazıma.

Nasıl ki, yağmur yağdığında ıslanır, yumuşar, kabarırsa toprak

Nasıl ki, güneş açar ısınırsa dünya.

Sanat aydınlığında da aydınlanır düşler, düşünceler. Hayaller gerçeklerin aynası gibidir, hayallerle oluşur büyük küçük buluşlar.

Sanatta öyle değil midir? Kullanım amaçlı her şey, işe yararlılığı yanında estetikliği, hoş görüntüsü, ölçü oranlaması, dayanıklılığı ve güzel görünümünde hayal dünyamızda canlandığında da vitrinlerde, plan projelerde görücüye çıkarma şansımız olur.

O nedenle sanat eserinin yapımcısı iki ölç bir kes düşüncesiyle bütün dikkatini işi üzerine yoğunlaştırır, en iyisini yapmaya çalışır. Onun düşüncesinde, dedim ki dediydi yer almaz. O, yaptığı işin en iyisi olmasına yoğunlaşır. Tüm dikkati üretimdedir.

Ne demiş Alman iktisatçı Erhard: “El sanatları olmayan bir ülkede fabrika bacaları yükselemez.” Öyleyse sanat üretim için gerekli, üretim için de fabrika. Fabrikanın olduğu yerde de ekonominin düzgün olacağı gerçeğinin temel taşı da sanattır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözüyle sanatın millet yaşamının can suyu olduğunu ne güzel ifade etmiş.

Kızım ve ben fotoğraf, yağlı boya ve yakma çalışmalarımızla ilgili açtığımız karma sergimiz deryaya düşen bir damla gibi olsa da o damlaların dostlarla büyüdüğünü gördük. Her şeyin dostlarla güzel olduğunu bir kez daha yaşadık, yaşattınız.

Herkese yürekten teşekkürler. Her şey sizlerle güzel ve anlamlı…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Namdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.