HERŞEY ÇOK GÜZEL OLDU

Yaptıkları onca hakarete, iftiraya, algı yönetimine rağmen, 806 bin oy farkıyla Ekrem İmamoğlu Dünya’nın da gözbebeği olan İstanbul”da büyük şehir belediye başkanlığını kazandı. Kazanacağından emindim, ama doğrusu bu fark beklemiyordum. Gerçekte onların bu kötü yönetimine rağmen, yalancılıklarını bile bile bu kadar oy almalarına bile hayret ediyorum. Fakat insanlarımız öyle cahil ve gözleri kapalı bir şekilde oylarını kullanıyorlar ki, bugüne kadar cahillerin ve bilgisizlerin hegemonyası ülkemize hakim oldu. Ülke her alanda bata bata yol alıyordu. Hala da böyle devam ediyor da, bu seçimle bir şeylerin artık değişebileceğini düşünerek ferahlıyoruz.

2002 yolundan beri yapılan seçimlerin hepsinde hile yapıldığı kanaatindeyim. Her seçimde farklı bir yöntemle hile uyguladılar. Seçimlerde bilgisayar oyunları yapmanın yanında, birinde yurt dışından seçmen getirdiler, birinde sahte seçmen yarattılar, birinde 1,5 milyon mühürsüz oyları geçerli sayıp rejimi değiştirdiler. Muhalefet bunların her seçimde yaptıkları farklı oyunları çözemedi bile. En son 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde muhalefet işi sıkı tuttu da sandıklara sahip çıktı. Gerçi sahip çıktı da ne oldu, kimsenin aklına gelmeyecek bir uygulama İle bu sefer de YSK seçimi iptal etti. Oyları çaldılar diye gülünç bir iddia ile 23 Haziran’da seçimi yeniden yaptılar.

Tüm yönetim kendi ellerindeyken ve sandıkların başkanlarını kendileri tayin etmişken, yavuz hırsız misali arsızlık yaparak iptal kararı aldılar. Üstelik ortada hırsız da yoktu. Halk biraz gözünü açtı da, 2,5 aylık kısa bir zamanda sonuç şahane oldu. Seçmen eğilimini araştıran şirketler bile arada bu kadar fark olacağını beklemiyordu.

Hele son iki günde Öcalan’ın mektubunu ortaya attılar ya, bu tam bir komediydi. Siz bütün seçim süreçlerinde karşı tarafı HDP ile işbirliği yapıyor gerekçesiyle teröristlikle suçlayacaksınız, ardından bu mektubu resmî haber ajansı Anadolu Ajansı kanalıyla yayınlayacaksınız. Kendi kendileriyle her alanda çeliştikleri gibi, burada resmen saçmaladılar.

Hala yeni inciler dökmeye devam ediyorlar. Seçimden sonra yandaş kanallar, seçim başarılarını içki içerek kutladılar, demiş. İçki içmek sağlığa zararlıdır, ama suç değildir. İçkiden alınan yüksek vergileri de kullanmayın o zaman. Kendileri kazanınca tabancalarla, tüfeklerle kutluyorlar, o hiç ayıp olmuyor. Akıl fikir olmayınca bu zırvalıklar da çok normal.

Şimdi de belediye başkanlarının elini kolunu bağlayacak kararlar almaya başladılar. Ülkeyi ve vatandaşı düşünen yok. Bu gibi kararlar aslında kendilerini daha çok batıracak. İnsanlar bunların gerçek yüzlerini daha iyi görmeye başlayacak. Batışları daha hızlanacak. Bundan sonraki süreçte hiçbir şey eskisi gibi olamaz.

Seçimler bitti, zam yağmuru başladı. Çaya %15, şekere %16, motorine 22 kuruş zam yapıldı. Memura ve emekliye de %5 zam yapılacakmış. Daha ne zamlar gelecek, bekleyip göreceğiz.

Her alandaki haksız ve hukuksuz uygulamalar, gün gelir sizi vurur. Aynen bu seçimde olduğu gibi. Neticede her şey çok güzel oldu, ümidimiz çok arttı, bundan sonra da çok güzel olmaya devam edecek.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nilgün Özerdoğan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.