İKİ İLERİ BİR GERİ

Nedendir bilinmez yıllardır iç sahada yaşanan puan kayıpları, oyuncuların özgüven eksiklikleri taraftar baskısından mıdır? Yoksa konsantrasyon eksikliğindenmidir ?Boluspor’un en büyük sorunu olmuştur. Sezonun 23. Haftasında kendi sahasında Erzurumspor karşısına mutlak üç puan parolası ile çıktığımız müsabakada yine beklenenden uzak vasat bir futbol ile sahadan bir puan ile ayrıldık. Skor tabelasında yazanskor’un tamamını rakip takımın atması,yine oynanan oyunun ne derece vasat olduğunu gözler önüne sermektedir.

Son altı haftada farklı kadrolar ile sahaya çıkan ekibimiz bu müsabakalardan iki mağlubiyet,üç galibiyet,bir beraberlik alarak puan anlamında da istikrasızlığını sürdürmüştür.Bazı oyuncuların vasatı aşamayan görüntüleri, bariz ve sürekli yaptıkları hatalar zinciri Sait hocanın bu oyuncular üzerinde ki ısrarı düşündürücüdür. Bu oyuncuların kimler olduğunu eminim müsabakayı izleyen bir çok kişi hemen telâfüz etmiştir. İyi oyun kovalayan ,koşan mücadeleyi bırakmayan oyuncu ile olur.

Giresunspor,Manisaspor,Adanademirspor müsabakalarında rakip filelere toplamda sekiz gol atan ekibimizin Ümraniye,G.Gaziantep,Erzurumspor karşılaşmalarında darakip filelere bir gol göndermesi, bunuda rakip oyuncunun kendi kalesine atması sonucu kazanılmasıdır.( Mert Nobre kendi kalesine) Oyun ve süreklilik anlamında her hafta başka kimlik ile karşımıza çıkan ekibimizde bu istikrarsızlık oldukça düşündürücüdür.

Önümüzdeki haftalarınbu nedenli zorlu olduğu Altınordu,Ankaragücü,Balıkesirspor ve Rizespor ile peş peşe çıkacağımız müsabakaların nedenli önemli olduğu ‘’ bir ileri iki geri ‘’ misali istikrarsız ve tutarsız oyun anlayışı ile aşılamayacağı bilinmelidir. Gerçeği görmek kalıcı ve kuralcı önlemler almak Sait hocanın vazifesidir. Haftalardır kalede Gökhan Değirmenci’nin üstün performansı olmasa kabul etmek gerekir ki, şuan yine alt sıralarda kurtulma mücadelesi veriyor olabilirdik.

Üst sıralarda ki takımların puan kaybetmelerini avantaja dönüştüreceğimiz haftaları maalesef basit ve bariz hatalar ve puan kayıpları yüzünden harcadık. Önümüzdeki son dört hafta müsabakaları bizim sezon sonu ligi nerede bitireceğimiz konusunda belirleyici olacaktır. Zorlumüsabakalarınilkini hafta sonu İzmir‘de Altınordu ile karşılaşacağımız altı puanlık tam bir ölüm kalım müsabakası diyebileceğimiz bir müsabaka ile başlayacağız.Bilhâkis oynayacağımız bu dört müsabakanın ilk maçlarının tamamında rakiplere boyun eğdiğimiz unutulmamalıdır. Aynı zamanda ikili averaj söz konusu olduğunda avantaj sağlamak için bu rakiplere rövanşı bırakmamız gerektiği de unutulmamalıdır.

Bu müsabakalarda alınacak her puan süper lig için bir bilet olacağı unutulmamalı veçok iyi hazırlanılmalıdır. Morâl,fizik ve kondisyon açısından yetersiz, formsuz oyuncular ile bire bir konuşulmalı özel çalışmalar yapılarak bu süreçte çok dikkatli davranılmalıdır.

Bu süreci başarı ile atlatmak taraftar ve tüm camianın güveninin kazanılmasında büyük önem arz etmektedir. Alınacak galibiyetserisi ve puanların rakiplerde büyük bir korku ve telaş yaratacağıda unutulmamalıdır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Gürkan Dura - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.