KİLİT NOKTA

Yaşam inişli çıkışlı bir yoldan ibaret. Her yolcu bu yolda yürümek zorunda. Kimsenin bu ilahi dönemden kaçışı yok. Üstelik kimsenin imtihan kağıdı diğeriyle de aynı değil . Her fert ayrı zamansal imtihanların içinde…

Yaşamsal bir döngünün yanında , imtihansal bir döngüde mevcut. İnsanın yaşamında önemli olan her ne varsa imtihanda o döngü arasında değişiyor. Kimi evlat, kimi anne-baba, kimi eş, kimi sağlık... Huzur bunlardan birinin veya bir kaçının terse dönmesiyle bozuluyor.

Ne kadar çok iyi olana şükredersek o kadar bereketleniyor yaşamımız ve kötü olana ne kadar hamd edersek o denli kesiliyor kötülükler. Tüm kilit nokta hamd ve şükürden geçiyor aslında.

Bazen gözümüz doymuyor istiyor daha da çok istiyoruz; hayatımızda zaten mevcut olan her şeyden.

Ve asıl istememiz gerekenin idrakına varmadan. Yükselen benliğimiz her şeyin önüne geçiyor, bize lütfedilen tüm güzelliklerden bile mutlu olmaz hale geliyoruz. Hayatımızda ki pek çok şey bize yetersiz gelip hep daha fazlasına emek harcamadan ulaşmak istiyoruz. Emeksiz yiyemediğimiz yemek te bizi mutsuz ediyor. Sürekli mutsuzluktan mutsuzluğa koşuyoruz.

Anlayamıyoruz kör olmadan görebilmenin güzelliğini ve yürümenin ve duymanın ve konuşmanın … mutlu olmak için o kadar VE varki hayatımızda. Olmak isteyipte olamadıklarımızı düşünerek mutsuzluk katıyoruz yaşamımıza.

Oysa sevmek için, gülmek için, mutlu olmak için o kadar çok nedenimiz var ki. Önümüzde şükretmek için serilmiş o denli nimetleri zaten olması gerekli diye düşünüp görmezden geliyoruz.

Yüce yaratıcı tarafından sizin için dizayn edilmiş tüm güzellikleri idrak edebilmeniz, idrakınızla artacak nimetleri yudum yudum yaşayabilmeniz dilekleriyle…

Sevgiyle kalın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nihal Eker - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.