KİM DEMİŞ AKP ÇALIYOR DİYE, ÇALMIYOR, HAMUDUYLA GERİ ALIYOR

(BİR GARİP TELEFON HİKAYESİ)


Bu ülkenin taşı toprağı altın demişlerdi atalarımız. Şimdi de, bu ülkenin her bir ferdi 24 ayar altın dersek yanılmamış oluruz dostlar. Bir tek soluduğumuz hava ile gök kubbede gördüklerimiz bedava.

Tarih. 23.Mayıs 2015 öğleden sonra.

Yer : Bolu Kalıcıkonutlar altı Dr. Akın Çakmakçı Bulvarı 126. sokak

Sokağa sivil plakalı, üzerinde seyyar merdiven olan ticari minivan bir araç girip ilk binanın önünde parkediyor.

İçinden inen şahıslar kapıya yöneliyor. Zillerde isim yazılı olmayınca birinci kat balkonunda bulunan şahsımdan yardım istiyorlar.

Onlara binanın cümle kapısını açıp ne istediklerini sorduğumda; "......... beyin telefonunu bağlamaya geldik" cevabını alınca daha benim konuşmama fırsat vermeden binanın enerji dairesini soruyorlar. Bende nazikçe beyleri binamızın enerji dairesine indiriyorum. Beyler ...........beyin telefonunu bağlamak için enerji dairesinde bulunan telefon bağlantı kutusuna yöneldiklerinde onlara," binanın girişinde Telekomun bağlantı yapmadığını, alt yapı çalışmasının sokağımızın parelelindeki sokakta sonlandığını, bu sokağa hat çekmediklerini" söyleyince, sağa sola bakınıp, biz durumu bildiririz diyerek binamızdan ayrıldılar.

Yaptıkları işten bi-haber bu Türk Telekom (sadece adının başında TÜRK sözcüğü var) hat çekmediği sokağa telefon bağlamak veya nakil yapmak için ekip gönderiyor.


Yazmayacaktım ama dostlar artık çileden de çıktım ve yazmaya karar verdim.



Gelelim hikaye gibi olayımıza;


Olayın geçtiği ülke Patagonya değil, TÜRKİYE/BOLU

ANAP döneminde başlanan özelleştirme furyası AKP hükümetiyle doruğa ulaştı. Ülkemizde ne varsa özelleştirildi. Bizler bile. Evet yanlış duymadınız bizleri bile özelleştirmiş bu iktidar, haberimiz yokmuş.

Elini veren kolunu alamıyor. Ama kimsenin de sesi çıkmıyor çıkamıyor.

Bizlerin bildiği yaşadıklarımızla sınırlı olduğu için yazımı okuyanlar, yazının sonuna geldiklerinde "daha bu ne ki? devede kulak" diyeceklerinden de adım gibi eminim.

Bu konuda daha önce de yazdım. Varsayın ki o yazılarımın devamı. Daha da bu konuda yazacağımdan şimdiden emin olabilirsiniz.

Telekom'un %55 hissesi 2005 yılında Suudi şirketi Oger Telekoma satıldı.

Satılan sadece Telekom'un %55 hissesi değil, bizlerin ve dolayısıyla ülkemin tüm mahremiyetide bu vesileyle satılmış oldu.


Gelelim sadede,

Bolu'da yaşanan hikaye gibi iki olaya.

VARAN 1;

Hafızam beni yanıltmıyorsa yıl 2010. Vatandaş XX, Telekomdan yeni yaptırdığı evine telefon hattı ve internet hattı alır. Bilahare sağlık nedeniyle bu evi sattığı için telefon hattı ve internet hattının iptal işlemlerini yapmak üzere Telekoma müracaat eder. İlgili personel işlemlerini tamamlar ancak "bu numarayı belki kullanırsınız, biz bu numarayı sizin adınıza 6 ay saklı tutacağız, şayet 6 ay sonra istemezseniz ve ihtiyaç duymazsanız hat kendiliğinden iptal olacak" mealindeki açıklamasının ardından kendisine uzatılan evrakları imzalayarak, hattının iptal edildiğini, işlemlerinin bittiğini düşünerek huzurla oradan ayrılır. Vatandaş geçirdiği ağır bir ameliyat sonrası evinde dinlenirken bir sabah, sabahın 08.00 sularında kapattığı telefon hattının görüşmeye açıldığını bildiren Telekom mesajını alır. Derhal mesajda belirtilen numarayı arar ve bu hattı iptal ettiğni bildirir. Görüştüğü personel "Bolu Telekoma müracaat etmesini" söyleyince derhal istirahatini kesip bir taksi tutarak Bolu Telekoma gider. Sırasını alır. Sırası gelince ilgili personele sorununu anlatır. Personel gayet nazik bir şekilde "efendim tabiki hattınızı şimdi tamamen iptal ediyorum A N C A K; cüzi bir açma kapama ücreti çıkacak" deyince, vatandaş XX'in takkesi başından düşer ve neyin açma kapatma bedeli olduğunu sorunca, "efendim telefonunuz bu sabah görüşmeye açıldı (08.00), şimdi de kapattık (09.00) " cevabını alınca sinirlenir, kendisini bir başka personele yönlendirirler. O personel vatandaş XX'ten bir dilekçe alarak sorunu çözeceğini söyleyip vatandaşı gönderir. Olay gerçekten çözümlenir. Vatandaşa göre "yanlış hesap Bağdat'tan dönmüştür" artık. Ameliyatlı haliyle Bolu Telekomdan ayrılıp evine döner.


Kim demiş AKP çalıyor diye. Bakın hizmet mükemmel.


VARAN 2 ;

Bu sefer vatandaş bayan X (tesadüf mü dersiniz rastlantı mı dersiniz bayan x, bay XX' eşi) 2014 yılında Bolu'nun merkezinden Kalıcı Konutlar diye tabir edilen 1999 depremi sonrası konutların yer aldığı bölgeye taşınır. Doğal olarak telefonunu ve internet hattını da nakletmek ister.Telekoma müracaat eder. Görüştüğü telefon yetkilisi hanımefdi x'e, "o bölgede alt yapılarının olmadığını, nakil dilekçesi yerine hattı 6 ay süreyle dondurabileceklerini, bu zaman zarfında taşındıkları bölgede alt yapının tamamlanacağını " söyleyerek hanımefendinin nakil başvurusunu (telefon ve internet hattı için) 6 ay süreli dondurma işlemine çevirir.


"MEZRALARA TELEFON BAĞLADIĞINI İDDİA EDEN AKP HÜKÜMETİ BOLU MERKEZİNDE TELEFON BAĞLATAMADIĞINI" daha önceki yazılarımda belirtmiştim.


Konuyu AKP'nin övündüğü BİMER'e yazmışlar. BİMER'den konunun BTK'ya bildirildiğini mail yoluyla vatandaş xx'e bildirmiş. Ama aradan 6 aydan fazla zaman geçmesine rağmen BTK vatandaşa bir cevap verme zahmetinde bulunmamış.


Bu hanımefendi 6 aylık sürenin dolmasına 3 gün kala, 16.Ocak.2015 cuma günü Telekom!a gider ve bir yetkil ile durumu görüşür. Telefonunun ikinci adrese bağlanmasını, bağlanamıyorsa tekrar ikinci 6 ay dondurulmasını talep eder. Görüştüğü yetkili kurum içi bir kaç telefon görüşmesinden sonra hanımefendiye; taşındıkları bölgede alt yapının yapılmakta olduğunu, ikinci kez 6 ay dondurma işleminin mümkün olmadığını, bu zaman sürecinde gelecek telefon faturalarını ödememelerini 2-3 ay sonra kendisine uğramalarını söyler. (Ancak telefonlarının açılacağını yani olmayan ve oturmadıkları eski adreslerinde telefonun açılacağını nedense söylemez) Mayıs 2015'in ilk günlerinde cep telefonlarına gelen mesajlar üzerine Telekoma uğradıklarında ilk görüştükleri şahıs, görüştüklerini kabul eder ancak söylediklerini inkar eder.

Vatandaşımız da hiç konuşmadığı (yasal olarak tespit edilebilir) olmayan telefonuna ve telefonuna bağlı kullanmadığı internet hattına tahakkuk ettirilen faturaları bir sonraki gün ödeyerek telefon hattının ve internet hattının tamamen iptal edilmesini isteyen ve mağduriyetinin giderilmesini belirttiği dilekçesini Telekomun çözüm masası memuresine verir ve oradan ayrılır.

BİTMEDİ

07.Mayıs.2015 günü sabahtan yaptığı bu işlemlerden sonra vatandaşımızın cep telefonuna öğleden sonra saat 18.24 te şu mesaj gelir; " ............ nolu hattınızın NİSAN faturası 26.00 TL. son ödeme tarihi 18.05.2015 dir.Efaturanızı...................görüntüleyebilirsiniz".

İyi de sabahtan bu kurumla olan ilişkilerini onların çıkardığı haracı ödeyerek kapatmamışmıydı.


Bu hikaye burada bitmez.

Ey İktidarda olan AKP

Bizi kime soyduruyorsunuz.

Lütfen biri çıkıp söylesin.


Yoksa Suudiler bizden çalıp size mi veriyorlar.

Ey milletim artık uyan. Senin oyun senin namusundur.


Saygılarımla.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Recayi Çağlar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.