KÜSİP


Açılımı: Kamu Üniversite Sanayi İş birliği KÜSİP'le başlıyor diyor TC.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü.

" 21. yüzyılda toplumların ekonomik toplumsal refah düzeylerini belirleyen en önemli etken bilimsel alanlardaki incelemeler ve teknolojik gelişmelerdir. Bir ülkenin refah düzeyinin artması uluslararası pazarlarda rekabet edebilen ve geleceğe güvenle bakabilen bir ülke konumuna gelebilmesi ancak araştırmaya bağlıdır. Bu konuda başarının sırrı kamu kurumlarının üniversitelerin ve sanayicilerin işbirliği ile mümkündür.”

Bu anlamda bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı bünyesinde Küsipin kurulması çok önemlidir.

Küsip sanayici için Sanki Acil Servistir. Tüm dünyada günümüz sanayicisi olsa olsa metoduyla üretim yapmaktadır. Büyük küçük tüm işletmeci çalışmalarını yenilikçi düşüncelerle dizayn etmektedir. Uluslararası vitrinlerde yer alması istenen ürünlerimizin farklı bir tarafı olmalıdır. Bu fark kamu üniversite ve sanayici ortaklığıdır.

KÜSİPLE: Kamu üniversite, sanayi girişimciler yatırımcılar arasında işbirliği ve etkileşimin sağlanması paydaşların tek bir nokta üzerinden Ar_ge fonlarını bilgi kaynaklarını kolay ve hızlı erişiminin sağlanması amaçlanmaktadır.

KÜSİPİN FAYDALARI:

Üniversiteler_Kamu araştırma merkezleri_sanayi ve ticaret odaları _ Organize sanayi bölgeleri_Özel sektör Ar_Ge ve tasarım merkezleri_Teknoloji geliştirme bölgeleri_ araştırma test laboratuarları _ fon sağlayan kurumlar _Akademisyenler araştırmacılar _ Fon kaynakları _ Proje çağrıları _ Eşleştirme, işbirliği etkileşim _Danışmanlık _ paylaşım _ entegrasyon _ duyuru _ Mobil uygulamalar _ Bilimsel ve teknolojik yayınlar _ Özel Çalışma grupları _ Kullanım istatistikleri _ Başarı hikayeleri _ Tematik alanlar _ Anket modülü _

Kaynak: TC. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Panelistler : 1. Prof. Dr. Ercan Yılmaz (oturum başkanı )

2. Recep Uzunyol

3. Alper Kahramanca

4. Orhan Melih Buran

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Namdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.