Narven ve Turizm

Hafta içi belediyeden gelen telefonla, cumartesi Meclis Üyesi Necip çarıkçı bizleri sabah kahvaltısına davet ettiği bildirildi. Davete katılmak gerekirdi, ailece katıldık.

Güzel bir havada, Narven açık bahçesinde oldukça iyi hazırlanmış kahvaltıda meclis üyesi arkadaşlarımla beraber olduk. Kahvaltıda Sevgili abim Birdal Esen ve eşi, Kardeşim Berkay ve eşi birlikteydik. Hemen yanı başımızda Ak partiden başkan, yardımcıları, meclis üyesi arkadaşlar, eşleri ve çocuklarıyla katıldılar.

Hoş sohbet kahvaltı sonrası Narven genel müdürü ve Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Halit Yıldız sunum yaptılar. Görsel olarak hazırlanan sonumun en önemli açıklaması, 300 milyon dolarlık yatırım, 7500 kişinin yaşayacağı en büyük ikinci yerleşim yeri olacağı ama turizm adına çok büyük bir kazanım olduğudur!

Son konuşmacı Başkan Yılmaz, muhalefeti ve iktidarıyla Bolu’nun turizm kenti olması gerektiğinin altını çizmesiyle birlikte çalışacağını söyledi. Kısaca Bolu turizm kenti olması için bütün yaşayanlar, siyasiler ve bürokratların ortak kanısı.

Karacasu termal turizm olarak biçilmiş kaftan. Burada yapımı devam eden Narven, yapımına başlanacak olan Özel İdareye ait 127 dönüm arazideki termal tesisleri ve halen inatla onay verilmeyen Burhan Çelik’e ait arsanın yapıma başlaması, Bolunun kaderini değiştirecektir.

İstihdam diye kendimiz parçaladığımız bu günlerde, bittiğinde Narven’de yaklaşık 800 kişinin, Altındağ Şirketinde yaklaşık 500 kişinin, Burhan Çelik işletmesinde de tahmini 500 kişinin çalışacağı ortada. Bu kadar istihdamın dumansız, kirliliği olmadan çalışan büyük bir fabrika olması içimizi rahatlatıyor.

Turizm için bir yerden başlanacaksa eğer, Valim Sayın Zahteroğulları’nın, Başkan Yılmaz’ın ve Bolu sevdalılarının hayallerine yelken açabiliriz. Bu aşamadan sonra, hırsı, kini ve sen-ben tartışmalarını bırakarak yatırımcının önünü açmalıyız. Yarınlar geç olmadan, yatırımlar başka yerlere kaymadan gerekli oluru vermeliyiz.

Bir başka turizm yatırımı da, Köroğlu dağlarının eteklerine yapılması 1990 lı yıllarda planlanan kayak, yayla yatırımıdır. Yaklaşık 200 milyon liraya mal olacak yatırım, Bolu’da yaşayan ve üretmek isteyen yatırımcıları turizme yönlendirecektir.

Yıllardır bakanımız yok diye ağlaşır dururuz! Şimdi iki tane aslanlar gibi bakan yardımcımız var. Bakan yardımcılarımız Bolu’ya gelecek yatırımlar için Bolu’dan proje beklemekteler. Bu projeler en tepe yetkililerde mevcut. Biraz hareketle Bolu’nun kaderini değiştirmek ellerinizde! Aksi halde turizm gezileri ve söylemleri lafta kalır ve yaşayanlar olarak sizi sadece gezilerinizle hatırlarız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erhan Beykoz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.