O ANTİ DEPRESANI ALMA ÇOCUĞUM

O ANTİ DEPRESANI ALMA ÇOCUĞUM

Nedir bu ya... Geçen hafta duydum.Şu an 12. sınıfta olup,üniversite sınavına girecek öğrencilerden bayağı bir kısmı anti depresan kullanıyormuş sınav stresinden dolayı.Ve bu oran şu son bir ayda çok artmış. Çocuğum, arkadaşım ... Hiçbir şey senin sağlığından ve mutluluğundan önemli değil .. Hiçbir şey... Sen bu dünyada teksin.Senin gibi biri bu dünyaya gelmedi,bir daha da gelmeyecek.. Değil sen, senin saçının bir tek telinin bir santimetresi , kanının bir damlasından yada bir parmağının ufacık bir parmak izinden bile olmadı şimdiye kadar ve olmayacak bu dünyada... Allahım öyle muhteşem ve tek yaratmış seni. Ve seni sana emanet etmiş..kendine iyi bakacaksın .. O kadar biriciksin... İçme o anti depresanı ... Gerekirse sınava girme yine de içme ... Yapacağın bir saat spor,yürüyüş aynı etkiyi yapacaktır .. Çık dağlara,doğaya... Aç sevdiğin müziği ,resim yap ... Senin için istenilen yerlere girmek zorunda değilsin.. Sen de isteyebilirsin o yüksek puanlı yerleri.. Ama dediğim gibi hayat kısa ve hiçbir şey senin sağlığından önemli değil .. Bırak bu yüksek puanlı yerler olmasın ...Daha düşük yerler olsun ..hatta hiç olmasın.. Ne olur...Senin sağlığın mutluluğun gittikten sonra ne önemi var bunların.. Seni kandırıyorlar... Sistem kandırıyor,annen baban kandırıyor,öğretmenlerin kandırıyor .. Uyma bunlara ... Geçen ay Hürriyet gazetesinde Harvard lı bir Türk profesörün röportajı vardı.Türkiyede en iyi okulları hep birincilikle kazanmış ve bitirmiş.”şimdi geri dönüp bakıyorum,ne kadar yanlış yapmışım,hep başkaları için yaşadım.Liseye giden bir oğlum var.İsterse gitsin bir kafede garsonluk yapsın.çok isterim “ demiş. Çok iyi yerleri bitireceksin,aylık acayip paralar kazanacaksın,bütün bir yıl dört duvar arasında çalışıp yalnızca yıllık bir haftalık tatilini yada pazar gününü bilmem Bali adalarında yada Uludağ da geçirmek yada en lüks yerlerde yemek yiyip , instagram da paylaşıp etrafa hava atmak için bunlara değermi.. Kanma bunlara çocuğum ... Diren ... At o depresanı pencereden .. Aç müziği sonuna kadar... Pink Floyd un the wall unu ....
# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Levent Ömer Bıltır - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.