ÖFKE

Dalgalanan su durulur mu… durulur elbet . kızgınlıklar geçtiği öfkelerin yerini serin sulara bıraktığı gibi her şey süt liman oluverir.

Öfke denizi çok tehlikelidir. Ne zaman tusunami ye dönüşeceği belli olmaz. Çok dikkatli olunmalıdır. Öfke denizi karşısında sabır çizgisi çok zayıflar. Kırılmaya çok meyillidir. Hele birde kırılırsa bütün liman öfkenin olur. Dilediği gibi yağar, eser, kükrer. Önünde ne var ne yoksa kırar geçirir. Beklide sonrasında pişman olacağı pek çok şeyi yapmasına sebep olur.

Amaç karşısındakine bir şekilde kötülük yapmak olur. Her ne sonuç doğurursa doğursun kırıp dökmek , parçalamak, zarar vermek esastır. Belki de öfkeyle kalkan zararla oturur sözü buradan gelmedir. Hırslı öfke egoylada birleşirse üçlü kombo olur. Her ne olursa olsun kendini haklı gören insanların gözleri ve kalpleri kördür. Çogu zaman ne yaptıklarını kendileri bile bilmezler. Tüm bildikleri her koşulda haklı oldukları, her şeyi kendilerinin bildigi ve karşısındakini hasım olarak gördüklerinden zarar getirebileceğini düşündükleri her şeyi yapmaya çalışmalarıdır.

Öfke anında kişi benliğini, sabrını yitirir. Kişi adeta bir canavara dönüşür. Ve olur olmaz etrafına saldırır. Haklılığını ispat etmeye çalışmakla o kadar meşgul olur ki, kişiliğini kaybettiğini ve kendini nasıl küçük düşürdüğünün farkında bile olmazlar. Bu tür insanlar hiçbir zaman mutlu olamazlar. Yada her mutlulukları kısa sürer. Ellerinde ne var ne yoksa kaybetmeye mahkumdurlar.

Aynı zamanda çevreyle çok bağlantılı sosyal görünümleri vardır. Fakat toplum tarafından dışlanmalarını sosyalmiş görünümü altına gizlemeye çalışırlar. Her gittikleri yerde en ufak bir olayda öfke patlaması yaşayan bu insanlar ömürleri boyunca bu öfke hastalığından kurtulamazlar. Hayat boyu yaptıkları hatayı görme vakti geldiğinde ise bu dünyadan gitme vakti de gelmiş olur.

Sayılı bilinmez nefeslerimize rağmen dünyayı bize ve etrafımızdakilere güzelleştirmek ve sevgiyle yaşamak varken öfkenizin kurbanı olmamanız dileklerimle…. Hep sevgiyle kalın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nihal Eker - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.