ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ


Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği gün 24 Kasım 1928-1981 yılından itibaren dönemin Milli Eğitim bakanı Hasan Sağlam tarafından öğretmenler günü olarak kutlanmakta.

Bayrağımızın dalgalandığı hemen her yerde ülke geleceğinin genç mimarlarını yetiştiren öğretmenlerimizin de artık bir günü vardı.

Her kurumun özel günlerinde dolgu malzemesi olarak kullanılan öğretmenler için söylenecekti hamasi söylemler, şiirler, umutlar her seferinde gelecek yıla kalıyordu. Öylede oldu. Kural değişmiyordu. Size gelelim yiyelim içelim. Bize gelin gülüp oynayalım. Kural değişmedi de. Gene karnınız açmıtokmu diye soran olmayacaktı. Verilen vaatleri hatırlayan olmayacaktı… olmadı da..

Muassır medeniyete ulaşmayı ana hedef olarak gündeme getiren Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum’dan İzmir’e kazanılan büyük zaferi taçlandırmak görevini ilim ve fen ile eğitimle borçlu olduğumuza inanmış, bunun da eğitim öğretimim içinde yer alan öğretmen ordusu olacağına işaret etmiştir. Öğretmen aklı el becerisinde harmanlayarak, ülke geleceğini şekillendirecek genç kuşağı, geleceğe hazırlama görevini üstlenmiştir. Bir ülkenin geleceği gençlere gençlerin geleceği de Öğretmenlere bağlıdır. Demiştir. Büyük devlet kurucusu Atatürk

Ne varki günümüz teknolojik gelişmesinin aydınlık meşalesini elinde tutan öğretmen meşalesi mum ışığı gibi etrafı aydınlatıyor olmasına karşın hem eriyor hem de dibini aydınlatmasına enerji yetmiyor. Günümüz kutlu olsun..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Namdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.