Ölümün her türlüsü zamansızdır.

Raif Yavuz, sanıyorum Bolu’da tanımayan yoktur. Çok yönlü kişiliği, nazik saygılı, efendi, çalışkan ve samimi bir Ülkücü.

Bakın sağlığında neler yapmış.

Bolu Kültür Sağlık Turizm Derneği Kurucu Başkanı, eski Güreş hakem ve antrenörü, MHP’nin duayen siyasetçilerinden, aynı zamanda gazeteci, yazar ve ressam.

79 yıllık hayatına bunları sığdırdı ve ömrünü tamamladı.

Rahmetli resme meraklı olduğundan mıdır bilinmez, son zamanlarda elindeki kamera ile siyasi bütün toplantılarda görüntü alırdı.

Önemli oranda arşivi olduğunu sanıyorum. Bu kayıtlar kaybolmadan en azından birer kopyası alınıp arşivlenebilir. MHP deki arkadaşlar bu konuyla ilgilenirlerse ellerinde iyi bir arşiv olur, hem de Raif ağabeyimizin emeğine saygı olur.

Bir müddet önce facebook da böyle bir video izlemiştim. Rahmetli Başbuğumuzun Bolu il başkanlığını ziyareti sırasında çekilmiş. Aklımda kalanlar, Raif Yavuz, Mehmet Altındağ, Hayrettin Arabacı, Hüseyin Çavuşoğlu gibi hatırladığım arkadaşlar vardı. Sanıyorum seksenli yıllar. Hepsi de genç, saçları simsiyah. Raif ağabeyimiz oradada hani derler ya tığ gibi, aynen öyleymiş.

Her gördüğünde halimi hatırımı sorar “başkanım nasılsın” derdi. Onun gözünde hep başkandım. MHP içindeki siyasetçilerin duayenlerindendi. Kimseyi kırmaz, polemiğe girmezdi. Samimi bir Ülkücüydü. Onun için de herkes tarafından sevilir sayılırdı.

Memleket meselelerine kafa yorar, projeler üretirdi. Fırka tepesinin altından tünelle Pazar yerini birleştirme fikrini ilk defa o açıklamıştır. Belediye başkanlığına adaylığı sırasında gündeme getirmiş ve basında da yer almıştı. Bir gün bu konu açılınca o gazete haberlerini yanında taşıdığı çantadan çıkararak göstermişti.

Bu gün bu proje kendisi yapmasa da gerçekleşmiştir.

Raif ağabeyimizi pazartesi günü ebediyete uğurladık.

Hakkımız varsa helal olsun, sen de bizlere hakkını helal et.

Mekanın cennet olsun koca çınar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nizamettin Yıldırım - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.