ÖZELLEŞTİRME/ÖZ-ELEŞTİRME TELEKOM VE CUMHURA BAŞKAN SEÇİMİ

Dostlar merhaba;

Son 20 yılda iktidarı ele geçiren hükümetleler, Cumhuriyet tarihimizin kazanımlarından olan kamu iktisadi kuruluşlarını tek tek sattı. Gerekçe; bu kurumların hantallığı, zarar etmesi, devletin ticaret yerine yönetimsel/denetimsel etkinliğinin arttırılması v.s.

Vatandaş olarak tepkimiz, “stratejik kurumların satılması devletin güvenliğini zaafa düşürür” itirazlarının cılız kaldığı ancak “hükümet/hükümetler doğrusunu yapıyor” görüşlerinin ağır bastığı süreçleri geride bıraktık. Hepsini bir bir sattık elhamdülillah !!!!

Bende, Bolu Seka İşletmesinde sivil savunma uzmanı olarak görev yapmış bir devlet görevlisi olarak Bolu Seka’nın devletteki hali ile özelleştirildikten sonraki halini (dış görünüş/boya/makyaj/binalarda tadilat) gören bir birey olarak hep kuşku ile yaklaştım bu özelleştirmelere.

Geldiğimiz noktada;

Devlet dairelerinde memurdan çok taşeron işçinin çalıştığı, her seçim dönemi “taşeron işçiye kadro/iş garantisi” gibi söylemlerle oy devşirmesinin yapıldığı bir köle düzeni .(patronlar niye desteklemesin ki bu iktidarı)

Sağlık sektöründe karmaşa, belirsizlik. Bolu bazında bile bunu gözlemlememek kelimenin tam anlamıyla saflık olur. Zamanın Başhekimi şimdiki Belediye Başkan Yardımcımız Opr.Dr. Sn.Hüseyin İKA bey , İzzet Baysal Devlet Hastanesi merkez ünitesine bir yoğun bakım ünitesi kazandırmıştı. Bu yoğun bakım ünitesi o günün rakamları ile kaça mal oldu? Şimdi niçin kapalı? Milletin parasının bu kadar kolay çarçur edildiği ve dahi hesabının sorulmadığı bir başka dönem oldu mu? (S. Süleyman DEMİREL’in “verdiysem ben verdim, kime ne ” dönemi hariç). İzzet Baysal Devlet Hastanesi niçin işlevsizleştirildi? Tüm bunlar olurken Bolu’yu idare eden seçilmişler niye suskundu?

Köylere, yaylalara, mezralara bile telefon ve internet hizmetinin götürüldüğünü iddia edenler, Bolu’nun Kılıçarslan mahallesi Dr Akın Çakmakçı bulvarında, Telekom tarafından alt yapı götürülmediğinden vatandaşın mağdur olduğunu biliyor muymu?. Başınıza gelmedi ise nereden bileceksininz. Geçmişte hiç olmazsa yazılıp sıra beklerdik. Biz Sn. Uzun Adam’a güvenip her işlemimizi zamandan tasarruf olsun diye internet üzerinden yapmaya kalktık. Sen misin böyle yapan. Şu anda devletten bilmem kaç yıl sıra bekleyerek aldığım telefon hattım ve internet hattım boşalttığım eski adresimde bağlı. İşlemlerimi orada gerçekleştiriyorum. Yine de “BİMER” e yazarak mağduriyetimin giderilmesini, iletişim hakkımın engellenmemesini talep ettim. Bir müracaat numarası vermişler, şikayetimi de konusuna binaen BTK’na göndermişler. Çağ atlattıklarını söyleyenlerin kulakları çınlasın. Çağ atladıklarına inananlar da uykularından uyansın.

Cumhura başkan seçeceğiz; Sayın Başbakan başında bulunduğu hükümetin icraatlarını övebilir ama özelleştirdiği Telekom’un durumunu benim gibi mağdur vatandaşlara nasıl anlatacak? Yoksa bürokratları Sn. Başbakanı yanıltıyor mu? Hastaneler de olduğu gibi.

Cumhura Başkan seçeceğiz, ama Başbakanımızın ifadesiyle “monşer”leri “saksı”ları seçmeyelim de, zatıalini seçersek bu günden daha mı iyi olacağız. İnanalım mı?

Allı Turnaların yaşam alanları tehlikedeymiş. Tuz gölünde su seviyesi artarsa flamingolar kurtulacakmış. Ya HES’ler ? Can suyu verilmediği için kuruyan dereler. Kurdun kuşun su bulamadığı suyun zaptu-rapt altına alındığı bir tabiat. Allah bunun hesabını sormaz mı? Derelere bırakılması taahhüt edilen can suları nerede?

2002 den önce bölgemizde yine de sözü geçen bir ülke konumunda iken, şimdi IŞID’a söz geçiremez hale geldik. Gururlanalım mı utanalım mı?

Arap Baharı diye anlatılanlar masal oldu da biz mi farkında değiliz?

Sayın Başbakanımızın “ ben büyük Ortadoğu projesinin eş başkanıyım” taahhüdü hala devam ediyor mu? Şayet cumhura başkan seçilirse yine devam edecek mi?!!!!!

Dostlar, cumhura başkan seçeceğiz seçmesine de, zihnimizde ki acabalardan kurtulamadan gittiğimiz seçim olacak bu sandık. Uzatmaya gerek yok. Ülkemizin durumu, bölgemizin durumu ortada. Başka söze gerek yok.

Saygılarımla. 10.07.2014 BOLU

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Recayi Çağlar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.