Para Var Yer Yok!

Doğarız, büyürüz, yaşlanırız ve ölürüz.

İnsan hayatı bu kadar kısa ve özdür.

Kimimiz şanslı, kimimiz şanssız, kimimiz düzgün, kimimiz yanlış yaşarız ama yaşarız.

İnsan gibi yaşamanın en büyük serveti, “gök kubbede bırakacağımız bir hoş sedadır”!

Kısa ömrümüzde hoş sedayı bırakmak adına hepimiz gücümüz nispetinde bir şeyler yaparız.

Kimimiz ağaç diker, kimimiz çocuk okutur, kimimiz hayır kurumlarıyla bunu gerçekleştiririz…

Birlik içinde kurulan vakıfların tek gayesi de yarınlara yatırım yapmaktır. Amacına yönelik çalışan vakıfların yanı sıra, amacı dışında da çalışanlar olabilir!

Bolu’da Osmanlı zamanında kurulmuş vakıfların izlerini görmek mümkündür. Cumhuriyet döneminde de kurulan vakıflarımız vardır ki, bunların en çok çalışanı ve karşılıksız yatırımlarıyla Bolu’ya can vereni İzzet Baysal Vakfıdır!

İzzet Babamızın yaptıklarını örnek alan bazı iş adamlarımız ve arkadaşları da vakıflar kurmuş, karınca kararınca hayır yaparlar.

1978 yılın/185sayılı kanun ile 3 dernek birleşerek Bolu Hayır İşleri Yapma Vakfını Ahmet Çatladıoğlu başkanlığında kurarlar. Bu vakfımızda sessiz sedasız çalışmalar yaparlar.

Vakfın açtığı çeşmelerden su içen, hayat bulan binlerce insanımız olduğunu biliyorum. Son olarak vakıf Mütevelli Heyetinden Sevgili ağabey Şevket Çatladıoğlu ile görüştüğümde yaşlılar yurdu yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Bolu’ya yapılacak yatırımı duyduktan sonra, bir köşe yazısı yazdım. Allah selamet versin, giden Valimiz Sayın Ahmet Zahteroğulları konuyu öğrenmek için Sayın Çatladıoğlu’yla görüşüp 3 yer teklifinde bulunmuş. Konu vakıfda değerlendirilirken, vakıf üyelerinden birinin işlerinden dolayı aksamış. Sonrasında vali değişikliği yapıldı ve konuyu yeni Valimiz Sayın Aydın Baruş’a ilettim. Kendiside konuya duyarlı olarak görüşme talep eden mütevelli heyetine yakında bilgi vereceğini söylemiş ama aradan geçen sürede yer temin edilememiş.

Haliyle, sessiz sedasız yapılacak hayır işine çözüm aranmaya başlandı. Kamu kurumlarından beklenen cevabın gelmemesi, vakıf üyelerinin başka bir hayırsever aramaya yönlendirdi.

Yapılan basın açıklamasıyla, hem vakfın çalışmalarından, hemde vakfın yapacağı huzur evinden herkes haberdar oldu. Bundan sonra ne olur diyorsanız, yetkililer, hayırseverlere kaldığı ortadadır.

Parası hazır olan yaşlılar evi için son sözüm, yarın hepimiz yaşlanacağız. Burası valisinden belediye başkanlarına, tüccarından işçisine kadar hepimize lazım olabilir! Lütfen biraz duyarlı olalım…

Deli, Kuyu, Taş, 40 Akıllı

Yayla konusuna hiç girmeyecektim. Oysa Vekil Ali Ercoşkun’un seçime yakın tarihte kuyu ve deli benzetmesine üzüldüm. Yakın geçmişte yaylada ev yapan arkadaşların, ev değil apartman yaptıklarını, Seben Taşlıyayla Göletinin yanındaki yaylada villa yaptıklarına şahit olduk. Benim verdiğim 2 örneğin dışında onlarcası olduğunu biliyoruz. Eski Vali Sayın Zahteroğulları’nın yayla konusundaki haklı ve hukuk kuralları içindeki çalışmaları ortadaydı. O dönemde vekil olan Sayın Ercoşkun’un, giden bürokratın arkasından deli, taş, kuyu beyanatı yakışmadı. Yaklaşık bir ay sonra yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılan Sayın Ercoşkun’un, mecliste konuyu nasıl çözeceğine bakarız. Biz kendisine bakarken, ricam olacak kendiside gidip At Yaylasındaki betondan yapılmış yayla evlerine ve çirkin yapılaşmaya bakıverir, diye umut ediyorum.

İnadına Barış, İnadına Kardeşlik

Başkentin göbeğinden yüreklerimize ateş attılar. Patlatılan bombalar yüzlerce insanımızı yaralarken, yüzlere yakın canımızı bizden aldılar. Adı, sanı, davası, sonu ve beklentileri ne olursa olsun! Hiçbir olay canlar almaya bedel olamaz. Ne yapılırsa yapılsın, hiç kimse bu aziz milletin birliğini beraberliğini kardeşliğini bozamaz, bozamayacaktır. Bende, “inadına barış, inadına kardeşlik” diyerek, hain saldırıyı kınıyor, içimize ateş atanları lanetliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erhan Beykoz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.