REİNA SALDIRISI

2017 yılına yeni girdiğimiz şu günlerde hepimiz güzele, iyiye, mutluluğa ait beklentiler içindeyken terör belası yine üzerimize kara bulut gibi çökmüştür. Tıpkı 2016'da olduğu gibi, sanki yeni yıla miras kalmış gibi devam ediyordu kanlı ve acı saldırılarına.

Öyle ki 31 Aralık 2016 yılını 01 ocak 2017 yılına bağlayan gece saat 01:15 civarında İstanbul Ortaköy'deki Reina isimli gece kulübüne yıl başı kutlamaları sırasında silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırıda bir polis memurumuz ve 16'sı yabancı uyruklu olmak üzere 39 kişi hayatını kaybetmiş, 65 kişi de yaralanmıştı. Yani yeni yılın gelişini kutlamaya çalışan ve sadece amacı orada eğlenmek olan masum insanların üzerine kurşun yağdırılarak Reina isimli gece kulübü, İstanbul, Türkiye, taptaze umutlar, hayaller, iyiye ait beklentiler ve 2017 yılı kana boyanmıştır.

Gazetelerde ifade edilenlere göre saldırı, gece saat 01:15 sıralarında Ortaköy'deki yılbaşı kutlamaları yapan Reina isimli eğlence mekanın girişindeki güvenlik görevlilerine bir terörist tarafından ateş açılarak gerçekleştirilmiş, güvenlik tedbiri alan polislerimizden birini şehit etmiş, ardından da içeriye girerek eğlenenlerin üzerine kurşun yağdırmıştır. Hatta silah sesleri üzerine, eğlenenlerden bazılarının can havliyle kendilerini denize attığı ifade edilmektedir.

Saldırı sonrası ilk resmi açıklama ise İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından yapılmıştır. Şahin olayın terör saldırısı olduğunu belirterek “Önce bir polisimizi şehit etmiş, daha sonra içeride, çok vahşice, acımasızca, yılbaşını kutlamak için gelmiş masum insanların üzerine kurşun yağdırılarak, maalesef bugünkü menfur olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır.” demiştir. Ardından kısa bir süre içinde de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıya ilişkin acı bilançoyu vermiş ve “Saldırıda 16'sı yabancı uyruklu 39 kişi yaşamını yitirdi” demiştir. İlerleyen saatlerde de polis geniş çaplı operasyon başlatarak bir çok alanda aramalar yapmıştır.

Konu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'da açıklamalarda bulunarak şunları söylemiştir. ''Bir eğlence merkezinde savunmasız sivil insanlara karşı alçakça bir silahlı eylem gerçekleştirildi. Maalesef bu olayda Türk ve yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 39 masum savunmasız insan hayatını kaybetti. 60'ın üzerinde yaralı var. Yaralılardan durumu kritik olanlar var ama fazla değil, 3-4 yaralımız var bu şekilde. Onun için de hastaneler, doktorlarımız bütün gayreti gösteriyorlar. Burada da yaralıları ziyaret ettik, durumları gayet iyi. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yaralılar arasında bizim vatandaşlarımız da var, başka vatandaşlar da var. Terör insanlığın ortak sorunudur. Terörün amacı birliğimizi beraberliğimizi zedelemek, emellerine ulaşmak için ortam hazırlamaktır. Türkiye bir süreden beri bölgede hem bölücü terör örgütüne karşı hem FETÖ'ye karşı hem de Suriye'de otorite boşluğundan kaynaklı DAEŞ için amansız bir mücadele veriyor. Bunun bir karşılığı olacağını biliyoruz ama teröre boyun eğmeyeceğiz. Bilinmeli ki bugün burada olan bu terör, dünyanın bir başka ülkesinde yarın olabilir bunun hiçbir garantisi yok. Hiçbir ülke güvende değildir. Daha birkaç gün önce Almanya'da oldu, evvelsi gün Irak'ta oldu. Oldu, oluyor. Bizim söylediğimiz bir şey var, terörün kutsalı olmaz, dini olmaz terör her yerde terördür. Terörle mücadelede çifte standart terör mücadelesini başarıya ulaştırmaz. Zaafiyet oluşturur. Türkiye'nin Rusya ile birlikte Suriye'de önemli bir insiyatif alması ve bunun BM tarafından kabul edilmesi bölgede terörle mücadelede ciddi bir başarı anlamına geliyor. Bundan sonra bu ve buna benzer olaylarla bütün ülkeler karşılaşabilir. Terör bizi yıldıramaz, bizim kardeşliğimizi bozamaz. Terör bizi korkutamaz. En büyük güvencemiz milletimizin bu kararlılık karşısında gösterdiği dayanışma ruhudur. Bu devam ettiği müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bazı yerlerde kulağıma geliyor, terörist Noel baba kılığına girip yapmış, bildiğimiz silahlı bir terörist. Korumaları ve polisi şehit ediyor, içeri girip rastgele her tarafa kurşun yağdırmak suretiyle bu kadar insanımızın ölümüne vesile oluyor. Dolayısıyla bunun dışındaki değerlendirmeler gerçeği yansıtmıyor. Daha sonra silahını da olay yerinde bırakıp kargaşadan yararlanarak uzaklaşıyor. Ama polis, meselenin üzerindedir. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor. Çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.” demiştir.

Evet, yukarıda kısaca özetlemeye çalıştığım olumsuz olayla yine ülkemiz kana bulanmıştır. İnsanlar, insanlarımız öldürülmüştür. 2017 yılından mutlu, huzurlu, güzel, farklı ve iyi beklentiler, hayaller, umutlar içerisinde olan 39 kişi hayatını yitirmiştir. Her birinin tek amacı vardı. Oda 2017 yılına eğlenerek, gülerek, kutlama yaparak giriş yapmaktı. Ama hepsinin de hayalleri, beklentileri yaşadıkları bu acı olayla sonsuzluğa yelken açmıştı. Hayatları, aileleri, çevresindeki yakınları yarım kalmıştı. Hangi bedel onları geri getirebilirdi. Hangi araştırma ve operasyon yakınlarının, ailelerinin ateşini söndürebilirdi. Keşke böylesi bir olay hiç yaşanmasaydı. Keşke hiç kimse yaşamını yitirmeseydi. Hayatlar, aileler, yakınları yarım kalmasaydı.

Bu vesile ile yaşamlarını yitiren 16'sı yabancı uyruklu olsa da bizim insanımız olarak kabul ettiğim, 39 insanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Her biri ışıklar içinde uyusun.

Umarım bu Reina'daki saldırı da terörün son eylemi olur. Ve 2017 yılı hepimize güzellikler getirir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erdem Özçelik - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.