SANATA YER AÇIN..

Bir düzlük hayal ettim.. arada sevmem gereken tepecikler de var..zor değil sadece düşleyebilmeliyim.. bir melodi bir dize bir renk..yarı sözlerini unuttuğum şarkıyı mırıldanabilirim örneğin..zaman içinde biriktirdiğim kitaplarımı tekrar okuyabilir yenileriyle çekişmelerine gülümseyebilirim..ya da karşı duvarımda asılı bağ kurduğum resimlerime izin vermeliyim ki ruhum gözüm arasın ve arasın onları ..

kolay değil ama birlikte de yapabiliriz en muhteşemini "yalan dünyada" doğru ile ayakta kalmak gerekli ise eğer Sevgiye ve Sanatın gücüne inanabilmek yol gösterici olabilir mi...yalnız Sevgi dediğimiz öyle sihirle şapkadan çıkmaz gerçekten istemeliyiz.. insanı ve her canlıyı sonsuz severken nefes aldığımız dünyamız kendi eserimizdir aslında..mesela evimizin kapısını ocağımızı ve vazgeçemediğimiz altın sulu çay fincanımızı gün içinde özlediğimizi varsayalım..ev keki pişiren karşı komşumuzu her hafta selamlaştığımız pazar esnafını bir de ekmek kokusunu uzaktan aldığımız bakkalımızı da sevebilmeliyiz.inancımız tam ve kalben olmalı..
Sevgi ile Büyümek ne müthiş..

pekii Sanat bunun neresinde..
Sanat her adımımızda yaşattığımız kendi gerçeğimizdir..üstelik en güçlüsü doğrudan lafı dolandırmadan..ne ise O...

Sanat ancak ve ancak duyguda varlığını sürdürür..
hepsi bu kadar mı..değil elbette..yağmur birilerini ıslatırken hayal dünyasında boş boş dolanan süslü kelimeler ya da en iyisinden yazılan çizilen mi sanatı anlatır..hiç ilgisi yok yetmez çünkü.. asıl mesele bu yolculuk boyunca yaşattıklarınızdır..kime ve nasıl dokunduğunuzdur.. elini tuttuğunuz güçsüzün yüzündeki minnettir en alasından Sanat.. yapabiliriz...

Sadece bir düzlük düşündüm
uzun upuzun bir düzlük...Gözümün alabildiği kadar geniş minik tepecikleri de var ..yeşili duydum..parlak ve çok yeşil..yemyeşil olanından.......




# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sevcan Birgören - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.