Sevcan Birgören’in Gözüyle Bolu ve Mudurnu’da Sanat

Geleneğini göreneğini öğrendiğim ,ailemi kurduğum,insanını sevdiğim güzel memleketim Bolu..Sıcacık ve candan halkı beni kendinden bildi ..özellikle Mudurnulu dostlarımın emeği var üzerimde..ben bir Mudurnu geliniyim..

Hayranım her köşesine,en çok da hayat yaşanmış evlerine,tokmaklı kapıları,el emeği tavanları,büyük girişli holleri küçük odaları,döne döne çıkılan merdivenleri ile her adımı sanat kokan Mudurnu Evleri..Ya Sokakları..Dilleri var adeta, dinlerseniz anlatacaklar olup biteni…çok geriden başlasınlar yeter..insanları gibi saygılı, kibar ve ölçülü…gitmeyen gezmeyen varsa oraları çok yazık..İlçeleri,köyleri,yayla evleri ile kültür kokan bir zenginliktir gördüğüm.. Ve Sanat Sevgisi..her yerde..El sanatları ve müzik tutkusu Bolu halkında gözlemlediğim en çarpıcı özelliklerden .Hemen hemen her evde her kadının yeteneği var el sanatlarına.. el işi dantelleri,iğne oyaları muhteşem..Folklor oyunları enerjisi yüksek ve etkileyici. Müzik ve koro çalışmaları ile profesyonel konserlere imza atan yetenekli müzisyen ve koristler ise her yaştan ve meslekten. Aynı zamanda Güzel Sanatlar Lisesinin genç ve istekli öğrencileri başka bir soluk,başka bir umut ..İzzet Baysal Üniversitesi şehre bilim ve sanat alanında önemli katkılar sağlamakta,kıymetli akademisyenler ve öğrencileri seçkin sergiler ve etkinlikler düzenlemektedir.Bu heyecan özel atölyelerde yetenekleri doğrultusunda eğitim alan birçok sanatseveri de kucaklamış durumda..Bu noktada mutlu hissediyorum.Bolu da ulusal ve uluslararası sanatçılara ev sahipliği yapabilen,her türlü eserin sergilenebildiği galerilerin yer aldığı Kültür ve Sanat merkezlerinin varlığı şehrimizin tanıtımında büyük önem taşımaktadır.

Resim, seramik, heykel, cam, keçe, hat, minyatür, ebru, ahşap ve daha bir çok teknik ve malzeme ile buluşmak sanıldığının aksine zor ve uzun bir süreci gerektirir.

Sevmek sanat eğitiminde evet çok önemlidir ancak bilgi ,yeteneğin doğru eğitilmesi,sabırlı ve yılmadan çalışmak olmazsa olmazı. Her koşulda ve her yerde solumanız , dokunmanız lazım yaptıklarınıza..yaptıklarınızla adım atmanız lazım ..nedeni açık ..Sanat sokakta, evinde, işinde hayatın kendisinde doğar…beslenir..gelişir ve büyür.”Oldu mu bitti mi yaptıklarım” böyle bir cümle yok, sanat eseri harekettir,kendi içinde devam eder..izleyen ile buluştuğunda ise daha güçlüsü başlar...Haa..pembe gözlüklü olmayacaksınız bir de duyarlı…zira yaşam sahne değil.. sadece sanattan ibaret de değil..bizlerin yapmaya çalıştığı kısacık bir mola…..

Bu yazı köşesinde farklı alanlarda çalışmalarını sürdüren sanatçıları,sergileri,konserleri,sosyal sorumluluk projelerini ve etkinlikleri sizlerin önerileri ve katılımıyla paylaşmayı umuyorum..Biliyorum ki klasik ve çağdaş sanatı takip eden ve gönlü ile eşlik eden çok çok kıymetli bir okuyucu kitlesi ile buluşmaktayım..Merhabalar.. sevcanbirgören

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sevcan Birgören - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.