Sevinç ve Hüzün (ANALİZ)

Bayram arifesinde, bayramın son gününde en güzel hediyemizi Boluspor’dan aldık. Teşekkürler arkadaşlar, teşekkürler…

Sezonun ilk karşılaşmasında olduğu gibi, tribünler hüzünlü, tribünler öksüz, tribünler yetim ve sessizdi! Hazırlık maçı görüntüsünde olan ama yüreği televizyonlarının başında atan yüz binlerce Bolulu sporseverin enerjileri stadın etrafını sardığını hissediyorum. Baskı yiyerek kötü başladığımız karşılaşmada, sporseverlerin pozitif enerjisi tüm olumsuzlukları dağıttığına şahit oldum. Ölü alanda top yapan rakibe karşılık, golü düşünen, pozisyon yaratan, gol atıp kazanma isteği ve hırsı olan Boluspor izledik. Aslan yürekli taraftarımızın yanına, istekli, arzulu ve ne yaptığını bilen futbolcularımız eklenince, sonuç ortaya çıkıyor.

İşte bu gerçeklerle sahada nasıl sonuca gideceğini bilen Boluspor ve Sait Hocanın talebeleri bayram hediyesiyle bizi sevindirmeye devam ediyorlar. Topla oynama oranının Ümraniye’de olması, sonuca etki etmedi. Oynayacak saha bulamayan rakip Ümraniye, oyunu Kaleci Burak ile kurma isteği, futbolcularımızdan baskı yediğinde uzun toplarla etkili olmak isteği gol olmayınca puansız ayrıldılar.

Orta sahamızda bu yıl beklentilerin üstünde performans sağlayan Yusuf Emre’nin yokluğu hissedildi. Sait Hocanın Umut Gündoğan’dan lider oyuncu yaratma ya da alternatif yapma isteği belki bu karşılaşma için tuttu ama sonrasında ne olur dikkatli olmak gerek. İshak’ın ve Akabueze’nin verilen görevden midir bilemem ama etkili olmayışı da gözlerden kaçmadı.

Kalede Gökhan’a sadece Allah nazardan korusun demem yeter mi ki? Bir puanın, güvenin ve istikrarın abidesi olarak kayıtlarımda duruyor. Uğur’un agresif, etkili ve son yıllarda aradığımız sağ bek olduğunun altını çizmeliyim. Umut Meraş’ın gidecek mi, kalacak mı ikilemine rağmen, sol kanatın son yıllarda ki en iyi oyuncusu olduğunu inkar edemeyiz! Diara bu günlerde yolcu olursa şaşırmamak lazım. Umut Kurt’un bir dakika önce yaptığı hatayı, yan topla kafa golü atarak takımı ateşlediğini görmezden gelemem.

Futbolda şans denince, ilk aklımıza gelecek olan herhalde Gudıo olacağı kesin. Ne yaptığı belli olmadığı bir anda, bir türlü gol atması, futboldaki şansın önemini bir kez daha gözler öne seriyor. Özgür Can’ın bitmeyen enerjisine, özellikle ikinci yarıda Mustafa Durak’ın inanılmaz çıkışı eklenince skor ortaya çıktı.

Son dakikada laubali şekilde boş bırakılan ve ilk kez doğru orta yapan rakip Ümraniye’nin golü, maçın 90 dakika olduğunu bir kez daha hepimize hatırlatmış oldu!

Sait hocanın inanmışlığı, yönetim diyeceğim ama Necip Çarıkçı’nın doğru hamleleri ilk 3 haftada 9 puan almamızın mimarları oldular. Galibiyet serimize Afyon ile devam edebiliriz… Önemli olan rakibimiz olan kendimizi geçmemizdir…

Başkan Çarıkçı bu yıl görüntü kirliliği yerine dijital reklamı sahaya yansıtınca, başka bir güzellik yaşamamıza neden oldu. Özellikle Boluspor’a hiç reklam vermemiş bazı işletmelerin desteğini görünce sevindim! Fakat, turizm kenti olacağız dediğimiz bu günlerde Başkan Çarıkçı’nın oteli dahil, hiçbir turizm işletmesinin reklamlarının olmaması şaşırtıcı değil mi? Umarım bu da önümüzdeki günlerde aşılacaktır.

Şanslı Cuma olarak nitelendiğim önümüzdeki Afyon karşılaşmasında, şansın ve galibiyetin Boluspor’dan olması dileğimdir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erhan Beykoz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.