Şımarık Politikaların Eseri

Sonunda işin cılkını çıkardılar. Bir yanda toplumların kardeşliği, diğer yanda Ermeni diasporasına ver yansın sözler. Bana kalırsa biz politikayı beceremiyoruz. Biraz becerdiğimiz yönü var aslında da, o yönünü şahsi çıkarlarda kullanınca, diğer ülkelere rezil oluyoruz. Bunun adı şımarık politika.

Geçmişe birlikte bakalım isterseniz. 1915 yılında bu topraklarda neler olmuş? Şimdi Çanakkale'ye gelen onca devlet yöneticisi, politikacı ve görevliler Çanakkale savaşlarının 100.yılını kutlarken taziyeleri kabul ediyorlar. Bir kalkıyor dünyanın en dramatik olayını anmakla yetiniyor. Diğeri ise çıkıyor ortaya, adeta yalancı pehlivan gibi dualarla insanların duygularını sömürüyor. Kendi ülkesinde acaba bunun benzerleri yıllar önce yaşanmadı mı soran yok.

1.Dünya savaşında yanımızda olan Almanya, şimdi kalkmış soykırım diyebiliyor. Bir de kalkıp diyemiyor. Ey Almanya, sayın Merkel, senin ecdadın bir zamanlar gaz odalarında Yahudileri yakarken, onları katlederken, onları sürerken aklın neredeydi. Onca Yahudiyi sizler yakmadınız mı? Bunun adı soykırım değil de nedir. Daha başka mı, çok var. Sırbistan Devlet Başkanı Erivan'a giderek Ermenilere destek veriyor ve soykırım diyor. Yakın tarihte Sırbistan Bosna'da neler karıştırdığını ne çabuk unuttuk. Ya Güney Kıbrıs liderine ne demeli. Siz 1974 yılına kadar Kıbrıs'da ne haltlar yediğinizi çok çabuk unutmuşa benziyorsunuz. Orada yakılan Türk evleri, yerle bir olan aileler, ırzına geçilerek öldürülen annne ve kızlarını çok çabuk unuttunuz. Rus liderinin ise derdi farklı olsa gerek. Cumhuriyet öncesinde sözde bizi destekler tavrını çıkarları için savunan ve ardından İngiliz ile Fransa ve İtalya ile ortak noktada buluşan ülke neresiydi? Derdin neydi o zaman? Kars ve Erzurum için aklından geçenler. Şimdi mi aklına geldi de 100. yılda soykırım diyorsun.

Asıl başı çekenlerin ismini henüz zikretmedim. Onlar kendilerini çok iyi biliyorlar. Biri Bop hareketinin baş öncüsü Obama. Diğeri onun uzantısı olan İsrail. Amerikada bulunan Ermeni lobileri bu olayların arkasında elbette olacaktır. Onların işi bu. Devlet başkanları Obama değil, başka biri de olsa Amerikanın yasalarını çiğnemesi mümkün değildir. Şimdi çıkıp rahatça dile getirebilirler. Biz bu işe Soykırım demedik bakın. Demeyeceğiz de zaten. Gerekçe ne diye soranlara cevap hazır. "Türkiye öyle bir yer ki, yer altı kaynaklarıyla, Ortadoğunun bel kemiği konumunda olması bizi bu tarz konuşmaya sevketse de, içimizden geçenler yaşanandır." Bunu net söylemeseler de içlerinden geçen bundan farkıl değildir. Çanakkale savaşlarında, taziye sunacağımıza onlar bizlere tebrik yollamaları gerekirdi. Elimizde kısıtlı silah ve cephaneyle, silah ve askerf bakımından güçlü uluslar arası bir orduyu bozguna uğratmışız. Bunun anlamı şudur. Çanakkale geçilmez sözünün ardındaki o muhteşen savunma azmidir. Biz bu vatanı şimdi ağızlarının suyunu akıttıkları bu toplulukların vatan savunmasıdır. Neyin taziyesi ve neyin üzüntüsüdür. Beğenene bu ülke kapısını açar. Beğenmeyen gider sınırında yaşar. Bu tamamen şımarık politikaların eseridir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erol Yıldız - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.