Sizin de içiniz yanıyor mu?

CUMHURİYETİMİZ kurulurken ATATÜRK'ÜN etrafındaki bazı uçuk akıllılar Mustafa Kemal'e önerilerde bulunurlar.Bir grup der ki: "İNGİLİZ MANDASI OLALIM", diğer grup da buna itiraz eder: "ALMAN MANDASI OLALIM". MUSTAFA KEMAL tartışmaları izler, elini masaya vurur, "Efendiler"der, "BİZ BAĞIMSIZ BİR DEVLET KURACAĞIZ".

Sonrasını biliyorsunuz, o devlet TÜRKİYE CUMHURİYETİ olur.

Yıl 1936, yer Çankaya Köşkü, ATATÜRK dış basını izlerken Le Monde'un başlığını görür.İtalyanların faşist diktatörü Mussoloni, Antalya'nın görüş alanları içinde olduğunu söyler. Atatürk, Kılıç Ali'yi çağırır, "Yarın köşk'te yabancı diplomatlara yemek vereceğim" der. Kılıç Ali olağanüstü bir durum olduğunu anlar, "Hayrola Paşam bir şey mi oldu?" Atatürk'ün cevabı nettir: " Yarın akşam görürsün."

Resepsiyonun verildiği akşam Atatürk elinde Le Monde gazetesiyle girer, doğrudan İtalyan Büyükelçisi'ne yönelir ve gazeteyi gösterip elçiye sorar: "Bu haber doğrumu?" Elçi mırın kırın eder zayıf bir sesle " Evet ekselansları" der. Bunun üzerine Atatürk der ki: "Şimdi derhal elçiliğinize gidiniz ve Mussolini'ye şu mesajımı iletiniz, Antalya yerinde duruyor, gelip alsın. Eğer bunu yapmazsa onu dünyanın en korkak lideri ilan edeceğim." İtalyan büyükelçisi şaşkındır."Ekselansları bu bir savaş ilanıdır" der. Atatürk'ün cevabı nettir "Evet aynen öyle".Bu yaşanmış olayın sonucu ne olmuştur? Yaklaşık 3 saat sonra İtalyan Büyükelçisi Atatürk'ün yanına gelir."Ekselansları" der," yanlış anlaşılma var". Atatürk elçinin lafını keser, " Bu yanlış anlaşılma 48 saat içerisinde Le Monde gazetesinde yayınlanacak " der ve yayınlanır. 13 senelik Türkiye Cumhuriyeti'nin kararlılığıdır bu.

Suudi Araplar peygamberimizin mezarında yer değişikliği yapmak ister. Bunu öğrenen Atatürk, Suudi Arabistan Kralı'na telgraf çeker." Peygamberimizin mezarının tek taşıyla oynarsanız Türk ordusu güneye iner." Suudiler tek taşla oynayamaz.

Sene 1964, Kıbrıs'ta sorun var. ABD Başkanı, İnönü'ye mesaj gönderir ve Türkiye'yi tehdit eder. İsmet İnönü hemen cevap verir."Yeni bir dünya kurulur, Türkiye o dünyadaki yerini alır."Amerikalılar mesajı geri çeker. Türk savaş uçakları Kıbrıs'ı bombalar.

Sene 1974, Türkiye Kıbrıs'a çıkarma kararı alır. ABD ve İngiltere buna şiddetle karşı çıkarlar.20 Temmuz sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıs'a çıkarma yapar. Deniz, karasularını ve hava sahasını Türk bayrağı taşıyanların dışındaki bütün ülkelere yasaklar,herkes bu yasağa uyar. Yunan kuvvetleri bir girişimde bulunur ve Yunan savaş uçağı anında vurulur.

Bu örnekleri neden yazdığımı herhalde anlamışsınızdır.Yıl 2014 bütün kırmızı çizgilerimiz çiğnendi.Bayrağımız yerlere düştü.İçim çok acıyor, içimiz çok acıyor. Utanıyorum,utanıyoruz.Bu topraklarda yaşayan herkesin yüreğinde bu acıyı hissetmesi lazım gelirken, maalesef birileri takılmış bir şeylerin peşine adeta taparcasına koşuyor, kimlik kaybolmuş umurlarında değil.İkiyüzlü tavırlara devam ediyorlar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İsmail Hotakoğlu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.