SORUMLULUK ANLAYIŞI

Ortaklıkta başarının anahtarı kurallara uymaktır. Bu anahtarın açacağı kilitlerde güven, sevgi, helal, haram, kurallara uymak, inançlı olmak şifreleri vardır. Bunlardan birisi olmadığında zincirin halkalarını açmanın imkanı yoktur.

Kurumlar ve ortak çalışmalardaki sistem devlet idaresindeki yöntem de aynıdır. Millet yönetiminde kurumların ortak çalışmalardaki davranışları bir makinanın çalışma prensibinin aynısıdır. Makinayı meydana getiren parçalar arasında uyum yoksa işlemi yerine getirmek mümkün olmaz. Olsa da kazalar kaçınılmazdır.

Ya da kurumlar arasındaki birimlerde çalışanlar aynı amaca uygun çalışmadaki uyumu sağlayamadıklarında planlanan başarıya ulaşamazlar. Bir kurumda yasa ve yönetmelik doğrultusunda ve de teknik kurul tarafından çalışma koşullarındaki işlemlerin olanlarında sapmaların olması sonucunda sağlıklı sonuca ulaşmak hayal olur.

Örnek mi? Tüm dünyanın ortasına düşen şu koronavirüs ‘Ölüm Topu’ kimliği bilinmeyen bu garip tuzağın şifresini çözmek için dost düşmen bilim adamları arayış içinde. Her gün binlerce ölüm!!!

Ön tedbir olarak kalabalık mekanlardan uzak dur! Sosyal mesafeye dikkat et! Vücudun çıplak yerlerini sabunla yıka! Tokalaşma, nefes nefese gelme, öpüşme! Mutlaka usulüne uygun maske tak! Elbiselerini havalandır! Evini, işyerini, otomobilini, dezenfekte et! Sebze meyveyi yıka! Anlatılanlara dikkat et! Bana bir şey olmaz diyerek ucuz kahramanlık yapmayalım!!!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Namdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.