“Arkut Dağı Türk Kayak Sporunun Dünyaya Açılan Penceresi Olacak”

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen, Türkiye Kayak Federasyonu Bolu Temsilcisi Haydar Çetinkaya ile bir toplantı yaparak 2011-2012 kış sezonunu Bolu kayağı açısından değerlendirdi.   Yaklaşık...

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen, Türkiye Kayak Federasyonu Bolu Temsilcisi Haydar Çetinkaya ile bir toplantı yaparak 2011-2012 kış sezonunu Bolu kayağı açısından değerlendirdi.

Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda bugüne kadar hangi çalışmaların yapıldığı, şu an Bolu'nun kayak spor dalında bulunduğu nokta ve uluslararası alanda başarılar elde edebilmek için nasıl çalışmalar yapılabileceği, Arkut Dağı'nda tesisin yapım aşamasında bulunan Bolu'da kayak sporuna neler kazandıracakları görüşüldü.

Aynı zamanda Kayak milli takım antrenörlüğü yapan Haydar Çetinkaya, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen'in destekleriyle son iki senedir Bolu'nun kayak sporunda Türkiye’de söz sahibi hale geldiğine dikkat çekti.

Türkiye Kayak Federasyonu 2012 faaliyet programı kapsamında Erzurum'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda 3 birincilik, 2 üçüncülük madalyası elde ettik. Yine Erzurum'da gerçekleştirilen 2012 Dünya Gençler Kayak Şampiyonası'nda ülkemizi Bolu'dan bir sporcumuz temsil etti. Milli sporcumuz Kelime Çetinkaya 2014 Rusya Sochi'de yapılacak olan 22. Kış Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı. İnşaatı devam etmekte olan Gerede Arkut Kayak Evi'nin tamamlanmasıyla Arkut Dağı'nın kayak sporunda Türkiye için bir merkez haline getirilmesi konusunda çalışmalar hızla devam etmekte. Aynı zamanda Arkut Dağı'nın gelişimi noktasında, Kayakla Atlama ve Biathlon spor dallarında faaliyetler düzenlenebilmesi için yapılan ön çalışmalara Türkiye Kayak Federasyonu tam destek vermektedir.

Ülkemizde Kayak duayenlerinin "Arkut Dağı Türk Kayak Sporunun Dünyaya Açılan Penceresi Olacak" sözleriyle belirttikleri gibi kayak spor dalında ülkemizde ve dünya çapında başarılara imza atmayı hedefliyoruz “dedi.

21 Mar 2012 - 20:55 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.