“Dünya Yürüyüş Günü” Atatürk Orman Parkında yapıldı!

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, ''Hareketliyseniz, düzenliyseniz, besleniyorsanız, düzenli egzersiz yapıyorsanız, sigara içmiyorsanız hastalıklara yakalanma riskiniz düşer'' dedi. Bolu Sağlık...

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, ''Hareketliyseniz, düzenliyseniz, besleniyorsanız, düzenli egzersiz yapıyorsanız, sigara içmiyorsanız hastalıklara yakalanma riskiniz düşer'' dedi.

Bolu Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Orman Parkında yürüyüş düzenledi. Düzenlenen yürüyüşe, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Gençlik Spor İl Müdürü Suat Çelen, sağlık müdürlüğü çalışanları, antrenörler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yürüyüşün ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Koç, şunları söyledi ''Sağlık Bakanlığının projesi kapsamında 4 konu öncelikli hale geldi. Bunlar obeziteyle mücadele, hareketli yaşam, sigara ile mücadele ve kanserle mücadele. Bu nedenle toplumda hareketlilik denildiğinde evinizde yapabileceğiniz basit egzersizler, çevrenizde ve mahallenizde yapabileceğiniz yürüyüşler olabilir. Bu konuda Bolu Belediyesinin yapmış olduğu sosyal alanlar ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün spor alanları var. O alanlarda hocaların gözetiminde profesyonelce yapılan çalışmalar var. Aileler gençleri spora teşvik etmeli ve kendilerin de günü birlik yürüyüşlerini yapmaları gerekir.''
Hastalığı önlemenin en iyi yolunun spor yapmak olduğunu dile getiren Dr. Koç, şöyle devam etti ''Hareketliyseniz, düzenli besleniyorsanız, düzenli egzersiz yapıyorsanız, sigara içmiyorsanız, hastalıklara yakalanma riskiniz düşüyor. Bu nedenle biz artık hastalıklarla birebir uğraşma yerine hastalık gelmeden önce sağlığın kıymetini bilip, bunlarla mücadele etmeyi öngörüyoruz. Tek tek hastalıkla mücadele gerçekten zor. Kötü besleniyorsunuz, hareketsizsiniz, sigara içiyorsunuz mutlaka hasta olacaksınızdır. Atatürk Orman Parkında geniş ve güzel bir alan var. Burada insanlar hareketli. Görüyoruz ki toplum bunu sahiplenmeye başladı. Toplum olarak bu alanlarla özdeşleşebilirsek, spor kültürünü yaşatırsak, gelecekte daha sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bir toplum ortaya çıkarırız'' diye konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Suat Çelen ise, Sağlık Bakanlığının düzenlemiş bir organizasyon olduğunu belirterek, ''Dünya Yürüyüş Günü kapsamında yapılan bir etkinlik. Spor yapan, spor yapma alışkanlığı kazanan bireylerde sağlık harcamalarının az olduğu tespit edilmiş. Bizde Sağlık İl Müdürlüğünün organizasyonunda yapılan yürüyüşe antrenörlerimiz ve sporcularımız ile katıldık. Bu tip faaliyetler, halkın ve sporcuların spor ahlakını geliştirmeye yönelik yapılan çalışmalardır'' şeklinde konuştu.

05 Eki 2011 - 18:48 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.