Adana Demirspor şirketleşmeli

TFF 1'inci Lig ekiplerinden Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, önümüzdeki süreçte takımın yüzde 90’ını borsaya açmak istediklerini söyledi. Sancak, "Halkın takımıysa, halk alsın. Şirketleşme Demirspor için faydalı olur" dedi.

Haber: Volkan Yılmaz

Yeni sezon öncesi gazetecilerle bir araya gelen Murat Sancak, bu yıl mutlak hedeflerinin şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmak olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde yapılan olağanüstü kongrede yeni hedef ve projeleri kulüp yöneticilerine ve taraftarlara anlattığını söyleyen Sancak, "Transferler devam ediyor, bu sezon iyi oyuncular aldık. Oynatmadığımız oyuncuları isteyen takımlar var. Galatasaray'dan Yunus Akgün ile görüşmemiz sürüyor, yüksek ihtimalle onu da kiralayacağız. Alanyaspor'dan bir oyuncu ile görüşüyoruz. Volkan Şen 5 Ekim'e kadar formuna kavuşursa, kadroya girebilir. Ancak bizde oynaması için Fenerbahçe'den imza alması lazım" dedi. Adana Demirspor'un şirketleşmesi gerektiğini de aktaran Sancak şunları söyledi: "Buradan para kazanma derdinde değilim. Bu zamana kadar cebimden verdiğim paraları da kurtarma derdim yok. Ben bu parayı koyduğumda da gönüllülük esasına göre koydum. Mutlak hedefimiz şampiyonluk, geçen hafta yapılan genel kurulda oy çokluğuyla takımın şirketleştirilmesinin önü açıldı.Adana Demirspor’un şirketleşmesi gerekiyor. Biz kongreden yetkiyi alınca çıkıp şunu söyledim. Bu şirketleşme, borsaya ve halka açılma eğer Adana Demirspor lehine olacaksa bu yetkiyi kullanırım. Benim hedefim takımın yüzde 90’ını borsaya açmak. Halkın takımıysa, işte halk alsın. Bu taraftar eğer Murat Sancak olmasaydı kimseye şirketleşme desteğini vermezdi. İlk etapta yüzde 51’i yönetimde kalacak şekilde, geri kalan yüzde 49’u borsada olacak şekilde düşünüyorum. Çünkü Süper Lig’e çıkarsak değer daha da artar. Benim süre içerisindeki hedefim buranın yüzde 90’ını borsaya açmak."

25 Eyl 2020 - 12:59 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.