Adem ve Luiz'den 10 haftalık değerlendirme

Boluspor'un en tecrübeli oyuncularından Adem Alkaşi ile Luiz Henrique Köroğlu TV ekranlarından yayınlanan Serbest Vuruş programının konuğu oldu. Tecrübeli oyuncular geride kalan 10 haftayı değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Boluspor takım Kaptanı Alkaşi: “Hocamız gitti, kim gelecek derken, Cüneyt hocamızda geldi. Cüneyt hocamızla bir hava yakalandı ama hocamızın bize verdiği bir elektrik var demek ki bizde onu sahaya yansıtmaya çalışıyoruz demek ki. Sonuçta yönetimimiz Cüneyt hocayı bize layık gördü. Boluspor, bize kimi layık görürse onunla çalışmak zorundayız. İyi de oldu.”

Tecrübeli oyuncu Luiz Henrique: “Takım olarak iyiyiz. İletişimimiz çok iyi. İlerde çok daha iyi olacağız. Her maçı kazanarak gitmek istiyorum. Benim tarzım bu şekilde. Bu hafta kendi sahamızda oynayacağız ve sezon sonunda %100 ile gideceğimize inanıyorum.”

Çok Şanssız Maçlar Kaybettik

Programın ilk bölümünde söz alan Boluspor’un takım kaptanı Adem Alkaşi, ilk haftalarının değerlendirerek şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle bizi canlı yayına çağırdığınız için çok teşekkür ederiz. Lige iyi başlamadık, hazır başlamadık açıkçası. Hoca değişikliği oldu. Ümit hocanın gitmesi oldu, bu süreçte gelen oyuncular oldu. Ümit hocadan sonra giden oyuncular oldu. Özcan hocadan sonra giden ve gelen oyuncular oldu. Bir uyum süreci vardı bizim için biz bunu biliyorduk açıkçası. 4 ve 5’inci haftadan sonra tam anlamıyla futbol anlamında, kondisyon anlamında oturacağımızı biliyorduk. 3 tane hazırlık maçıyla lige başladı. Rakiplerimiz 7–8 tane hazırlık maçı yaptılar. Bunun sıkıntısını yaşadık. Bunun sıkıntısını yaşarken, çok geride kalmadığımız maçlar oynadık ve çok şanssız maçlar kaybettik. Karşıyaka maçı, Altınordu, Adana Demirspor maçı bunlar bizim açımızdan şanssız maçlardı. Çok kötü oynamadık ama şanssız puanlar kaybettik. Bir yerde bir şekilde bir şeylerin değişmesi gerekiyordu. Bu tarz durumlarda genelde hocalar değişiyor. Hocamız gitti, kim gelecek derken, Cüneyt hocamızda geldi. Cüneyt hocamızla bir hava yakalandı ama hocamızın bize verdiği bir elektrik var demek ki bizde onu sahaya yansıtmaya çalışıyoruz demek ki. Sonuçta yönetimimiz Cüneyt hocayı bize layık gördü. Boluspor, bize kimi layık görürse onunla çalışmak zorundayız. İyi de oldu. Takım bir toparlanma sürecine girdi. İyi galibiyetler aldık. Urfa ve 1461 Trabzon maçları. Belki de Soner’in en rahat maçlarından biriydi. Yere yatmadan maç bitti. Tevfik’in de ayağına sağlık. Güzel bir futbol oynadı.”

Alanya maçı için özür diliyoruz

Alanya maçında kötü futbol oynayıp, mağlup olduklarını belirten Alkaşi, sözlerine şöyle devam etti: “Antep maçından sonra Alanya maçını oynadık. Alanya maçıyla ilgili söyleyecek hiçbir şeyimiz yok açıkçası. Tek söyleyeceğimiz şey, ne kadar geçerli olur bilmiyorum. Özür dilemek olur. Özür de kabul edilebilir mi bilmiyorum. Kötü bir futbol oynadık. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Belki kendi içimizde yaşamadık ama dışarıya bu rehaveti vermiş olabiliriz. Biz bunların nasılsa yeneriz. Belki onun bir rahatlığı vardı üzerimizde. Bireysel anlamda yaşamamış olabiliriz ama takım halinde içten içe bunun bir rahatlığı vardı. Futbolun acıması yok. Biz belki de Alanyaspor maçında bu senenin en kötü futbolunu oynadık. Hazırlık maçları dahil. Ama bu bize bir tokat oldu. Çok da iyi oldu. Bu tokadı 8–9. hafta yemek bizim için iyi oldu. Demek ki bu ligde rehavete yer yok. Erciyesspor, son iki maçta 6 puan aldı. Deplasmanda yendi bu hafta. Bu bizim için çok iyi oldu. Akıllandık, kendimize geldik, bir silkelendik. Bu lig mücadele ligi. Bu ligde geçen sene Kayserispor ligden düştüğü oyuncularla devam etti. 6 maçta 1 puan aldı. Mücadele etmezseniz bu ligde var olamazsınız. Bizim takım mücadele etmek zorunda. Ediyor da. Karabük maçına bu düşünce ile gittik. Bu maça başlarken aklımda hiçbir kötü şey yoktu. Biz buradan yenilmeyeceğiz dedim. İlk yarıda çok net pozisyonlar bulduk. 2 olabilirdi, 34 olabilirdi, Anco’nun pozisyonları vardı. Denk gelmedi. Açıkçası Karabük bize hiçbir şey yapmadı veya yapamadı. Gerçekten çok iyi top oynadık. İyi pas yaptık. Bunda zemininde etkisi var. Çok güzel bir zeminde oynadık. Sonuç itibariyle de 70’inci dakikada golü bulduk.”

Son dakikaya kadar desteklerini esirgemesinler

Kırmızı beyazlıların, iç sahada oynadıkları maçlarda rakiplerin kendilerine karşı kapandığını ve kilidi son dakikalarda açtıklarını aktaran takım kaptanı Alkaşi, taraftarlardan son ana kadar kendilerine desteklemelerini isteyerek şunları dile getirdi: “Bizim iç sahada oynadığımız Altınordu maçı, 1461 Trabzon maçı, Alanya maçı, dışarıdaki takımlar bizim üstümüze geliyorlar. Biz üstümüze gelen takımlara karşı çok rahat pas yapıp, çok rahat futbol oynayabiliriz. Ama içerideki takımlar bize daha çok kapandıkları için belki o kilidi açmakta biraz zorlanabiliyoruz. Bu gözlem doğru olabilir. İnşallah bunu bundan sonra yaşamayız. Kapanan takımlara karşı biraz daha zorlanabiliyoruz demek ki. Urfa maçına çok iyi başladık. Ben 30’uncu saniyede maç bitti bizim için dedim. Çünkü baktım, sağlı sollu ikinci kornerimizi atıyorduk. Dedim ki, bu maçın bize karşı bir dönüşü olmaz. O maçta öyle bitti. İçeride zorlanıyor muyuz, bence pek zorlanmıyoruz. Ama dakika 70’de maç 0–0 gidiyor. Keza son anlarda 3 maçta puanlar bırakmışız. Bir tane maç kazanmışız. Maç 90 dakika, 90+4’te hakem düdüğü çalmadan maç bitmiyor. Yandan gelen küfürler bazı genç arkadaşlarımız demoralize olabiliyorlar. Demoralize olmaları doğru mu, kesinlikle doğru değil. Gençliğin verdiği hırsla biraz etkilenebiliyorlar. Bu bir bahane mi kesinlikle değil. Bu taraftarlarımızdan küçük bir ricamızdır. Dakika 70–75–80 çünkü takımımız o dakikalardan itibaren gol atmak için bastırıyor. Yüklenirken, hata da yapabiliyorlar, pası yanlış yere atabiliyorlar. Bu kenardan gelen küfürler onları bozabiliyor bazen. Bu da onları etkiliyor. Taraftarımızdan tek ricamız, bu sitemlerinde biraz daha yapıcı olurlarsa çok seviniriz.”

İlerde çok daha iyi olacağız

Programın ikinci bölümünde söz alan Boluspor’un tecrübeli defans oyuncusu Luiz Henrique ise şunları dile getirdi: “İyi oyunculara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ben 7 yıldır Türkiye’deyim. Hep iyi takım arkadaşlarım oldu benim. Boluspor için konuşmak gerekirse, Ramazan, Adem hep karşılarında oynadığım şimdi ise aynı takımda oynadığımız iyi oyuncular. Takım olarak iyiyiz. İletişimimiz çok iyi. İlerde çok daha iyi olacağız. Her maçı kazanarak gitmek istiyorum. Benim tarzım bu şekilde. Bu hafta kendi sahamızda oynayacağız ve sezon sonunda %100 ile gideceğimize inanıyorum.”

Alanyaspor maçı bize ders oldu

Boluspor takım kaptanı Adem Alkaşi, Alanyaspor maçında yedikleri tokadı unutmayacaklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Bizde kendi aramızda bu maçın önemine değiniyoruz. Mutlaka konuşuyoruz arkadaşlarımızla. Alanya maçı da böyleydi. Yenseydik, biraz alt taraftan kopup üst tarafa yanaşacaktık. Bu sefer 17 puanlı Elazığspor’a karşı oynayacağız. Alanyaspor maçında yediğimiz tokadı biz unutmadık, unutmayacağız. O bize bir ders oldu. Çok iyi bir ders oldu. Bu dersi biz Karabük’te çıkardık. Burada da o dersimize bir yıldız atacağız inşallah. Elazığ maçı yukarıya oynama anlamında çok iyi bir maç. Yıllardır taraftarlarımızın stada gelmemesi aşağılarda kalmamızdandır. Bu sene en azından ilk 6 hedefimizi gerçekleştirme anlamında belki de sezonun en önemli maçına çıkıyoruz. Çünkü ilk yarı toplayabildiğimiz en maksimum puanı toplayacağız. İkinci yarı lig daha zor olacak. Herkes takviye yapacak. Herkes daha farklı hazırlanacak maçlara. Biz ilk yarı toplayabildiğimiz en iyi puanı toplayacağız. Başkanımızda 75 gün hak mahrumiyeti aldı ama Trabzon’da yaşanan olaylardan sonra 28 gün hak mahrumiyeti verildi. Aynı şey mi kesinlikle değil. Bu lige fazla bir başkanımız var. Yönetimimizde, başkanımızda ellerinden geldiğince Boluspor’a mesailerini harcıyorlar. Ellerinden geldiğince bir şeyler yapıyorlar. Mesailerini aktarıp Boluspor ile ilgileniyorlar. Ben Başkanımızın ceza olmadan önce gelmediği maç hatırlamıyorum. Her maça geldiklerini görüyoruz. Onlarında bizim yanımızda olmaları bize artı bir güç veriyor. Bizde onu bu ligde tutmak istemiyoruz. Allah’ın izniyle ilk hedefimiz ilk 6 potasına girmek. Ondan sonra orada devam edip, gidebildiğimiz en üst seviyeye çıkmak istiyoruz.”

Allah’ın izniyle bu sezon sonunda süper lige çıkacağız

Defans oyuncusu Luiz, yapısı gereği sert bir oyuncu olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Bir defans oyuncusu olarak sert bir oyuncuyum. Bu benim özelliğim. Yakın ve sert oynamak istiyorum. Forvet ve orta saha oyuncularını baskı altında tutmak istiyorum. Bir mesafe vermek benim tarzım değil. Buca’da oynadığımızda da aynı şeyler oluyordu. Benim takım arkadaşlarımı diyorlardı bana. Luiz hakem seni izliyor. Biraz daha sakin oyna gibisinden şeklinde. Taraftarlarımız, bize güvensinler, bize inansınlar. Bizde Allah’ın izniyle bu sezon sonunda Süper Lige çıkacağız. Ben Boluspor ile bunu yaşadığım için çok mutlu olacağım.”

Biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz

Kaptan Alkaşi, hakemler hakkında da görüşlerini belirterek şunları dile getirdi:

“Biz kimseden dört dörtlük bir şey beklemiyoruz. Yeri geliyor Televizyonda izlediğimiz bir maçta on kere çelişkiye düşünüyoruz. Hakemler saniye de, salise de karar veriyor. Hakemler, insanlar hata yapabilir. Bizim istediğimiz biraz daha dikkatli olmaları. Diyaloglarıyla futbolculara biraz daha yaklaşmaları. Yoksa biz onlardan hep lehimize düdük çalmalarını istemiyoruz. Sadece biraz dikkat edilmesini ve bunları denetleyenlerinde biraz daha iyi denetlemelerini istiyoruz.”

Kupada gruplara kalacağız

Türkiye Kupası’nda Ümraniye’yi yenmeleri halinde gruplara kalacaklarını belirten Alkaşi şöyle konuştu: “Kupa’da Ümraniye maçını kazanırsak, gruplara kalacağız. Takımımız 28 kişi. Bu takımdan biraz sıksak 3 tane 11 çıkaracağız neredeyse. Çok geniş bir kadroya sahibiz. Her oyuncu, her oyuncunun yerini doldurabilecek şekilde oynuyor. Doldurabilecek kalite de. Ümraniye maçıyla, biz kupa’da gruplara kalacağız.”

İlk 6 potasına girebileceğimizi düşünüyorum

Karabükspor karşılaşmasında, kendilerini destekleyen Bolusporlu taraftarlara teşekkür eden Alkaşi sözlerini şöyle noktaladı: “Taraftarlarımız her şeyi görüyor. Çok bilinçliler. Karabük’e geldiler bizi sonuna kadar desteklediler. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Hepsinin ayaklarına, ellerine, ağızlarına sağlık. Bundan sonra da aynı desteği arttırarak sağlamaları istiyoruz. Ben bu hafta Elazığspor maçında tribünlerimizi çok daha farklı göreceğimi düşünüyorum. Çünkü Elazığspor’u yenersek, 2–3 senedir girilemeyen ilk 6 potasına girebileceğimizi düşünüyorum. 6 veya 7’inci sıraya çıkacağımızı düşünüyoruz. Aynı zamanda üst basamaklarla olan puan farkını da azaltacağız. Herkesten destek bekliyoruz. Taraftarlarımızdan gelenlere ve gelmeyenlere çok teşekkür ediyoruz. Taraftarlarımızdan ilgi bekliyoruz.” SPOR MERKEZİ

04 Kas 2015 - 18:34 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.