AİBÜ Şampiyonaya ev sahipliği yaptı

AİBÜ, Üniversitelerarası Oryantiring Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen organizasyona...

AİBÜ, Üniversitelerarası Oryantiring Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen organizasyona 26 farklı üniversiteden yaklaşık 300 sporcu kişi katıldı.

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nda yapılan açılış toplantısına katılan Rektör Prof.Dr.Hayri Coşkun, AİBÜ’nün bu tür ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğini belirterek yarışmaya katılan öğrencilere “Hoş geldiniz” dedi.

Yarışmanın, ilk günü Bolu şehir merkezinde, ikinci günü ise AİBÜ Gölköy Kampusun de gerçekleşti. Sporcular, ellerindeki pusula ve haritalar ile belirlenen hedefleri en kısa sürede bularak ve birinci olmak için kıyasıya yarıştı.

Müsabakalar sonunda, Bayanlarda Gülhane Tıp Akademisi (GATA) takım birinciliğini elde ederken, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ikinci, Kastamonu Üniversite ise üçüncü oldu. Erkeklerde birincilik kupasını Kara harp Okulu kaldırırken, Kastamonu Üniversitesi ikinci, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu ise üçüncü oldu.

Yarışmanın ödül töreni AİBÜ Spor Merkezinde yapıldı. Dereceye giren öğrenci ve takımlara madalya ve kupaları, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Akçahan Gepdiremen, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Atilla Pulur ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç tarafından verildi.

Genç “5000 öğrenciye ulaştık”

Oryantiring Federasyon Başkanı Mehmet Genç, daha önceleri askeri alanlarda yapılan harita ile hedef bulmanın şimdi de sivil bir kitle olarak hayata geçirdiklerini söyledi. Doğa ile baş başa yapılan bir spor olduğunu, kendi kendine yarışmanın gerçekleştiği bir spor olduğunu ifade etti. Başkan Genç “Bugün burada 26 Üniversiteden 300 sporcu arkadaşımız Üniversiteler arası Oryantiring şampiyonasında harita üzerinde hedef bularak kendileriyle zamana göre yarışacaklar. Şehrin tarihi güzelliklerini haritayla zamana karşı fiziksel ve zihinsel olarak spor yapmaya ulaşıyorlar. 2000 yılında siviller arasında yurtta 60 tane sporcu ile başladık. Şuan da 5000 tane üniversite öğrencisinden oluşan sporcuya ulaştık. Üniversiteye girmek için Oryantiring sporu yapanlar şimdi daha avantajlı. Şuanda üniversitelerde ek ders alıyorlar. Ders içi programlarına katılıyorlar.19 Mayıs üniversitesi oryantiring sporu yapanlara kontenjan bile ayırıyor. Oryantiring sporunun 10 yıllık bir geçmişi var. 2006 yılından beri geniş bir kitleye ulaştık. Birkaç yıl içersinde en büyük branşlardan birisi olacağız. 7’den 70’e herkes bu sporu rahatlıkla yapabilir. Bizlere Bolu’da desteklerini esirgemeyen Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’na, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semerci’ye, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Suat Çelen’e, AİBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksel Okul Müdürü Gazanfer Doğu’ya teşekkürlerimi sunarım” dedi.

07 May 2012 - 19:52 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.