Aktaş "Asıl hedefim iyi oyuncu yetiştirmek"

Boluspor U19 takımı teknik sorumlusu Cengizhan Aktaş gazetemize açıklamalarda bulundu. Sezon başında yaşadıkları sıkıntılardan, daha sonra oynanan oyundan mutluluğunu dile getiren Aktaş ilk hedefinin bilinçli, ahlaklı insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Özel Haber: Volkan YILMAZ

Bu sezon lige kötü başlayan fakat sonrasında iyi sonuçlar elde eden ve iyi futbol oynayan Boluspor U19 takımı teknik sorumlusu Cengizhan Aktaş açıklamalarda bulundu. Gazetemize yapmış olduğu açıklamalarda Aktaş "Sezon başında biz başlarken kendi adıma hedefimiz burada şampiyonluğa oynamaktı. Ama sezon başlamadan önce Mustafa Coşkun kardeşimizi 3.lig ekiplerinden Adliyespor'a kiralık olarak gönderdik. Burak Asan diye orta sahada lider bir oyuncumuz vardı, hem oyuncu anlamında kaliteli hem de takımda liderlik görevini üstleniyordu. Onu da U21 takımına verdik fakat ona rağmen lige iyi bir başlangıç yaptık ve deplasmanda Kayseri Erciyesspor'u mağlup ettik. O maçta da golcümüz Burak Seymen sakatlandı ve ilk yarıyı kapattı. Bu eksiklikler bizi gol anlamında sıkıntıya soktu. İlk 5 hafta bu zorluklarla geçti. 5.haftadan sonra sağ kanatta oynayan Furkan Demir'i forvete çekerek gol yollarındaki sıkıntıyı çözdük. Bu andan sonra ofansif anlamda takımımdan çok memnunum fakat savunmada sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntımızı koordinatörümüze de illetim ve takviye bir oyuncu istedik. Eğer savunma problemini çözersek ligin ikinci yarısında daha iyi olacağımıza inanıyorum. Ben olaya hem oyunsal anlamda hem de oyuncu yetiştirmek anlamında bakıyorum. Ama insanlar skorsal anlamda bakıyorlar. Dostlarımızda maçı ne yaptın, kazandın mı, kaçıncı sıradasın gibi sorular soruyorlar. Zaten birbiriyle örtüşüyor ama benim asıl hedefim iyi oyuncu yetiştirmek ve bu iyi oyuncuların geldiğini de buradan müjdelemek istiyorum. Devre arasında en az 4-5 tane aşama kaydeden oyuncumuzu U21 takımına vereceğiz. Boluspor'un geleceği bence emin ellerdedir" dedi.

"Herkes bana çok yardımcı oldu"

Sezon başında Adana'dan Bolu'ya gelen Boluspor U19 takımı teknik sorumlusu Cengizhan Aktaş başta hava anlamında sıkıntılar yaşadığını fakat kulüpteki aile ortamının bütün sorunları çözdüğünü söylerken "Hava anlamında doğru çok sıkıntılar yaşadık başlarda. Ama arkadaşlar bana çok yardımcı oldular. Koordinatörümüzden en genç antrenör arkadaşımıza kadar herkes kabullendi, hatta kabullenmekten ziyade sahiplendiler, yardımcı oldular. Bu da benim işimi kolaylaştırdı, daha çabuk adapte oldum. Yani dostluk anlamında hiç bir zorluk çekmedim. Yani kulüpte tam bir aile ortamı mevcut, birbirimize yardımcı oluyoruz, destek oluyoruz, eksiklerimizi kapatıyoruz. O yüzden geldiğim günden bu yana hiçbir sıkıntı yaşamadım" dedi.

"Eksiklerimiz var"

Aktaş ayrıca takımda 21 kişilik bir kadrosu olduğunu ve eksiklerinin bulunduğunu belirtirken "Takımımızda şu anda 3'ü kaleci olmak üzere toplamda 21 oyuncumuz var. Yani kadromuzda bir oyuncu sıkıntımız var. Daha sonraki haftalar U17 takımından 3 tane oyuncu aldık. Hazar bunlardan birisi banko oynuyor, artık tamamen bizde oynayacak. Selahattin hocamda yardımcı olduktan sonra U17 takımından bir kaç oyuncu takviyesi daha alacağız" ifadelerine yer verdi.

"5 oyuncuyu U21'e vermeyi düşünüyoruz"

Devre arasında U21 takımına 5 oyuncu vermeyi planladıklarını da dile getiren Aktaş "Şöyle söyleyeyim, Sinan hocamızın talebine göre U21 takımına oyuncu vereceğiz. Ama düşündüğümüz şu anda ortalama 5 oyuncu var. 5 oyuncu gittikten sonra çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Çünkü alt gruplardan gelen oyuncularla U19 takımımızdaki oyuncular sürekli bir aradalar, birlik içindeler. Yani tamamen bir aile ortamı var ve sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Mantalite olarak da bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Hakan olsun, Kutay olsun bu iki oyuncu bizde geldi oynadı ve hiçte sıkıntı çekmediler. Yani sezon başından beridir bizle beraberlermiş gibiydiler. Denizlispor maçı Hazar'ın ilk maçıydı, gol attı, çok iyi oynadı. Kutay sonradan girdi destek verdi. Hakan Balıkesirspor maçında oynadı, gol attı. Sanki yıllardır orada sol bek oynuyor gibi hiç sıkıntı yaşamadı. Zaten Hakan'da ışıkta var, gerçekten yetenekli bir oyuncu. Şu anda alt yapıdan kadroya 7-8 oyuncu giriyorsa, bunu ilerleyen yıllarda daha da artacağına inanıyorum" dedi.

"Tam donanımlı yetiştirmeye çalışıyorum"

Takımında bulunan oyuncularını futbol dışından etik kurallara uygun, ahlaki değerlere önem veren birer birey olarak da yetiştirdiğini söyleyen Aktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi. "İlerleyen dönemde Boluspor'un 18 kişilik kadrosunda görev yapabilecek kapasitede oyuncular olduğuna inanıyorum. Bunu şu şekilde değerlendirebiliriz. Evde mısır patlatırken, mısırın birini bu çabuk patlar diye beklersiniz fakat o yanar ve kül olur, hiç beklemediğiniz bir mısır çok güzel patlar ve çiçek gibi açılır. Futbolcuda bu şekilde olabilir. Gelişim kaydedebilmek tamamen futbolcunun kendisinin elindedir. Antrenmanla, maçla mantalite anlamında. Herkes futbolcu olamaz, olma şansı da yok zaten. Benim mantalitem bu yüzden öncelikle iyi bir birey yetiştirmektir. Ahlaklı, dürüst, yalan söylemeyen, karakterli, kişilikli, iki yüzlü olmayan yani etik anlamda tam donanımlı bir şekilde yetiştirmeye çalışıyorum. Ben alt yapılarda 10 sene çalıştım. Bütün kategorilerde de çalıştım ve aynı zamanda alt yapı koordinatörlüğü de yaptım. O yüzden bugüne kadar yaptığım bu görevlerde kazandığım bu tecrübe bana çok büyük katkı sağladı. Burada da oyuncularıma çok şey verdiğime inanıyorum. Yani tekniksel anlamda da, ahlaki anlamda da oyuncularıma çok katkım olduğunu düşünüyorum. O yüzden genç arkadaşlarımızı güzel günler bekliyor diyebiliriz."

"Hepsiyle birebir görüşüyorum"

Futbolcularıyla antrenör-futbolcu ilişkisinin dışında onlarla arkadaş gibi, dost gibi olduğunu belirten Aktaş "Futbolcularda mutlaka eksikler oluyor. Bende kendileri ile birebir görüşerek bu sıkıntıları çözmeye çalışıyorum. Oyuncularımla hem teknik hem de ahlaki anlamda birebir görüşüyorum. Oyuncularımla antrenörlüğün dışında aynı zamanda bir arkadaş, bir dost, bir sırdaş gibiyimdir. Teknik anlamda da açıklayacak olursak, örneğin bir sol bekle konuşurken o mevkiinin oyuncusunun ne yapması gerektiğini defansif anlamda nasıl davranması gerekmektedir, kademeye, ters kademeye nasıl girmesi gerekiri ofansa çıktığı zaman nasıl tekrar geriye dönmesi gerekir gibi konuları tek tek anlatıyoruz. Takım halinde de antrenmanlarda oyuncularla konuşmalar yaparak yapmaları gerekenleri söylüyoruz. Cuma günleri taktiksel çalışmalarımız oluyor. Daha önce de söylediğim gibi 5.haftadan sonra oyunsal anlamda, özellikle de ofansif anlamda çok güzel işler yaptık. Bizim şu an tek sıkıntımız defansif anlamdadır. Stoper ve sol bek mevkilerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Alt yapıdan gelen oyuncularımızla bu sıkıntıları da çözersek hiçbir sorunumuz olmayacaktır" şeklinde konuştu.

"Futbolcu olmak için 4 prensip vardır"

Futbolu çok seven ve futbolcu olmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulunan Aktaş "Bir kere çok çalışmaları gerekmektedir. Sadece çalışmak yetmiyor, çok çok çalışmak gerekiyor. Dürüst, düzgün olmaları gerekiyor ve yüreklerini koymaları gerekiyor. Yani korkak adamdan hiçbir şey olmaz. Ben 14 yıl profesyonel futbolculuk hayatımda ve 18 yıllık antrenörlük hayatım boyunca edindiğim 4 prensibim vardır. Bunlar ilk olarak çok iyi antrenman, ikincisi antrenmandan sonra iyi dinlenme, üçüncüsü beslenme, son olarak da düzenli bir cinsel hayat. Bunun dördünü yaptıktan sonra sporcunun sahada ne adele çekmesi ne de zorlaması gibi bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Bu dört prensibi yaparsa futbolcu kardeşlerim ilerde istedikleri yerlere geleceklerine inanıyorum. Son olarak birde oyuncularımın kesinlikle çok okumasını istiyorum. Okuyan adamdan kesinlikle zarar gelmeyeceğini düşünüyorum ve bu anlamda da kendilerini eğitmelerini istiyorum" diyerek sözlerine son verdi. Ayrıca son olarak Cengizhan Aktaş Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak ve yönetim kuruluna, alt yapı sorumlusu Süreyya Kocadağ'a, A takım hocamız Cüneyt Karakuş'a, alt yapı koordinatörümüz Çetiner Erdoğan'a ve alt yapıda görev yapan diğer antrenör arkadaşlarıma bana gösterdikleri ilgiden ve yardımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

30 Ara 2015 - 19:52 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.