Amatör’de bir ilki başardık

Kıbrıscıkspor Antrenörü Mustafa Esmer, gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu. 4 yılın meyvesini bu sezon U15, U17, U19 ve Amatör Kümede şampiyon olarak aldıklarını ifade eden başarılı antrenör Mustafa Esmer “Kıbrıscıkspor iyi yolda, iyi şeyler yapacak. Biz her sene başarılı olacağız diye bir şey yok. Biz şuandan itibaren değil, 4 yıl öncede Boluspor’un alt yapısıydık. Bundan sonrada Boluspor’un alt yapısı olacağız ve Boluspor’a oyuncu vereceğiz” dedi.

Amatör’de bir ilki başardık
Haber albümü için resme tıklayın

Haber-Foto: Hamza TÜRDÜ&Kemal HATİPOĞLU

Bolu Amatör Kümenin başarılı antrenörü Mustafa Esmer, açıklamalarda bulundu. 4 yıl içersinde 9 yaş gurubu ve bu sezonda Amatör kümede şampiyon olarak 4 yıla 10 şampiyonluk sığdıran Kıbrıscıkspor antrenörü Mustafa Esmer “4 yıldır Özel İdare’den sonra Kıbrıscıkspor’da görev yapıyorum. 23 senedir antrenörlük yapıyorum. Bu son 4 yılımda Kıbrıscıkspor ile beraber yollarımız kesişti ve beraber çalışıyoruz. Yollarımız kesiştikten sonra yaş gruplarını kurduk, zaten daha evvel ellerinde belirli bir alt yapı vardı. O alt yapıya sadece çalışma tempomu ve oyuncu desteğimizi yaptık. Yaklaşık 4 yılda 9 tane yaş grubu, bu senede bir amatörü ekledik. Yani toplam 10 tane kupa aldık. Bu sene U15,U17,U19 ve Amatör’de şampiyon, U14’te de şampiyonluğu kıl payı kaçırdık, U16 grubunda takımımız lider. Çalışıyoruz, kesinliklen bu çalışmayla ve oyuncu kalitesiyle alakalı” dedi.

YAŞ GRUPLARINA TRANSFER YAPTIK

Doğru transferleri yaptık. Genellikle yaş gruplarına transferler yaptık. Amatörü çok fazla düşünmedik. Sadece amatöre 2 transfer yaptık. Amatör bildiğiniz gibi bittiği için biz Mudurnuspor’un pozisyonunu bekliyoruz. Mudurnuspor’un pozisyonu belli olduktan sonra, Mudurnuspor ile baraj müsabakası oynamak istiyoruz. Kendi açımızdan takımımızın kalitesini görmek açısından, direk Mudurnuspor düşsün biz BAL ligine çıkalım zihniyetinden ziyade Mudurnuspor ile müsabaka oynayıp, BAL ligine çıkabilirsek, becerebilirsek çıkmayı düşünüyoruz. Ama bana göre bu sene BAL Ligi olursa bizim için erken gibi. Çünkü bizim önümüzde yapacağımız bir tesis projemiz var. Bunu yapmak istiyoruz. Yetenekli oyuncularımız var, eğer isterlerse başaracaklarını düşünüyorum. Ben direk BAL ligine değil, Mudurnuspor ile baraj maçı oynayıp, Mudurnuspor’u eğer yenebilir isek, BAL ligi için eksiklerimizi yine Bolulu oyunculardan oluşan bir oyuncu kadrosuyla BAL Liginde ilimizi temsil etmeye çalışacağız.

BAŞARILI BİR 4 SENE GEÇİRDİK

Kıbrıscıkspor’un elinde zaten belirli bir yaş gurubu vardı. Kıbrıscıkspor’a gelmemle beraber, Boluspor’dan, Özel İdare’den, Kızıkspor’dan, Sandallarspor’dan benim beğendiklerim veya bize filiz olarak gelip yetenekli oyuncular çıktı. Bu yetenekli arkadaşlarla birlikte başarılı bir 4 sene geçirdik. Özellikle 95, 96, 97 grubunda oynayan oyuncular yetenek bakımından gerçekten kaliteli arkadaşlar. A gençte ve Amatör’de şampiyon olmamızın hatta U17’de 97 grubu oynayan oyuncuların Amatör takımda kulübemizi özellikle 97 grubuyla oluşturduk.

AMATÖR’DE BİR İLKİ BAŞARDIK

Amatör takımın içersinde de 1 tane 94’lü, 1 tane 88 doğumlu oyunculardan kuruluydu. Az önce ifade ettiğim gibi 96 doğumlu arkadaşlarda var içerlerinde. Bu yaş grubu seneye de A genç. Eğer bu sene biz başarılı olup, Mudurnuspor ile oynayacağımız müsabakada başarılı olup BAL ligine çıkar isek ve 2 sene yukarıda durabilirsek, ondan sonra oyuncuya falan ihtiyacımız olmaz. Dediğim gibi biz 4 sene müthiş bir şekilde çalıştık ve özellikle yaş gruplarına transfer yaptık. Amatörü çok fazla düşünmedik. Beklide Bolu’da bu yaş grubunda 3 tane Amatör diğerleri hep destek oyuncu, U17 ve U19 gibi takımlarla Amatör’de şampiyon olmuş belki ilk takımlardan biriyiz. Amatör’de bir ilki başardık inşallah bu bir örnek olur.

KİM HAK EDİYORSA O BAL LİGİNE ÇIKSIN

Bu işi Bolu’nun gençleriyle başardık. İçimizde 1 tane öğrenci arkadaşımız var. Genelde Bolu’nun genç arkadaşlarıyla başardık. Benimde düşüncem tabiî ki gönlüm ister başarılı olalım bu gençlerle, işte Mudurnuspor ile müsabaka oynayalım, BAL ligine çıkalım, kendimizi tartalım, düşündüğüm hakikatten yerel ligdeki Bolulu, sorunu olmayan, genç ve bizim takımımıza yakışan aynı zamanda da diğer Amatör takımlardaki yetenekli arkadaşları bir araya getirip, daha çok başarılı olmak istiyoruz. Çünkü az önce ifade ettiğim gibi dışardan oyuncu almakla bu iş başarılı olmadı. Bu sene zaten göründü. Onun için ben dışardan ziyade Merkez’de bulunan oyuncuları alacağım. Mümkün olduğu kadarıyla elimizdeki oyuncuları da değerlendireceğiz. Olursa BAL Liginde olmazsa yerel ligde Kıbrıscıkspor’u en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ben yine söylüyorum, aman Mudurnuspor düşsün biz Bal Ligine çıkalım zihniyetinden ziyade Mudurnuspor ile baraj müsabakası oynayıp, onlar hak ediyorsa onlar çıksın, biz hak ediyorsak biz çıkalım. Eğer BAL Ligine çıkarsak, takımıma 4 oyuncunun yeterli olacağını düşünüyorum.

OYUNCULAR ÖNCELİKLE BOLUSPOR’A GİTSİN

Şimdi bizim Düzce’de oynanan U17 müsabakasını hocalarımız takip etti ve bazı yetenekli oyuncuların isimlerini aldılar. Önümüzdeki sene vereceğimiz en azından 4-5 tane oyuncu var. Ben zaten öncelikle Boluspor diyorum o yüzden oyuncular öncelikle Boluspor’a gitsin istiyorum. Eğer bunun aksini düşünüyor olsaydık geçen sene bunu yapmazdım ve U14 takımıyla çok farklı bir şekilde şampiyon olurdum. Geçen sene verdiğimiz oyuncular etkili oyunculardı ve şu anda oynuyorlar. İnşallah bu sene de veririz. Bizim işimiz araştırmak bulmak ve Boluspor’a vermek ve ayrıca bulunduğumuz kulüpte de şampiyon olmak, iyi futbol oynamak yani başarılı olmaktır.

BOLUSPOR’UN ALT YAPISI OLACAĞIZ

İlerde Boluspor’un altyapısı olabilir mi değil bence şu anda bile Boluspor’un altyapısı ve hepte öyle olacaktır. Çünkü bizim amacımız burada önce Boluspor’a sonra da Türkiye’ye kaliteli oyuncular kazandırmaktır. Amacımız ve hedefimiz o. Yok yetenekli oyuncuları bünyemizde tutup, biz her sene başarılı olacağız diye bir şey yok. Biz şuandan itibaren değil, 4 yıl öncede Boluspor’un alt yapısıydık. Bundan sonrada Boluspor’un alt yapısı olacağız ve Boluspor’a oyuncu vereceğiz. İnşallah onlarda başarılı olacaklar, profesyonel olup, Boluspor’a faydalı olduklarında bizde bunlarla gurur duyacağız.

KIBRISCIKSPOR İŞTE BU

Diğer takımlarda oynayan oyuncuların kaç paraya oynadıklarını benim bildiği gibi sizlerde biliyorsunuzdur az çok. Biz bunları yapmadık. Biz hiçbir yaş grubumuzu aç bırakmadık. Her müsabakadan sonra yemeğini verdik. Hiçbir zaman, özel müsabakada olsa, resmi müsabakada olsa müsabakadan sonra oyuncularımızı hiçbir zaman evlerine aç göndermedik. Her zaman karınlarını doyurduk. Çok nadir, takımımızda oynayan oyuncularımın durumu iyi olmayan oyuncu arkadaşlarımıza malzeme yardımı yaptık. İnanın burada Kıbrıscıkspor şampiyon oldu. Belki BAL ligini bile zorlayabilecek kalitede arkadaşlarımız. İnanın o gün aldıkları sadece 100 Milyon Lira. Onu da kafeteryada eğlenmek için para aldılar. Kıbrıscıkspor işte bu.

ŞAMPİYONLUK PRİMİ 100 TL VE EKMEK İÇİ KÖFTE

Diğer kulüpler gibi bazı şeyleri yapma gücümüz yok. Biz sürekli alttan alıp, yukarıya çıkarmak zorundayız. Bugün böyle, yarında böyle olacak. Eğer olmaz ise sıkıntıya gireriz. Onun için biz diğer takımlar gibi, sizinde ifade ettiğiniz gibi sezon için hiçbir zaman maçın primi şu?, sen şu kadar paraya oynayacaksın gibi sözler hiç verilmedi. Play-off oynayan takımlara baktığımız zaman, onlardan biri şampiyon olsaydı kim bilir neler yaparlardı. Biz sadece şampiyon olduğumuzda yarım ekmek içi köfte ve 100 Milyon para verdik. Yönetimimiz Mudurnuspor maçı öncesi U17, U19 ve Amatör kümede oynayan oyunculara maç öncesi yemek vermeyi düşünüyormuş, buda oyuncularımıza şampiyonluk jesti ve moral olur diye düşünüyorum.

KIBRISCIKSPOR İYİ ŞEYLER YAPACAK

Son olarak, Kıbrıscıkspor iyi yolda, iyi şeyler yapacak, iyi tesisleri olacak. Şimdi burada neden tesisler olacak. Burada hakikaten çok sıkıntıya giriyoruz. Burada sağ olsun Gençlik Spor’un tesislerine bakan, Mehmet abi olsun, Talip olsun, bizlere hep yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bildiğiniz gibide Karaçayır’da çalışma alanı dar ve tek saha. Her ne kadar çim saha boş olsa da istediğiniz zaman kullanamıyorsun. Akademi Lig maçları oluyor. Saha diyoruz, tesis diyoruz. Ama öncelikle Kııbrıscıkspor’un tesisi olsun diyoruz. Karaçayır’a da benim duyduğuma göre 2 saha yapılma gibi bir durumu var. İnşallah onu da başarırlar. Ondan sonra biz daha çok çalışırız, insanları daha az üzeriz. Dediğim gibi Karaçayır’daki Mehmet ağabeyimizi ve Talip’in yükünü biraz daha hafifletiriz. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kıbrıscıkspor yönetimine ve Kıbrıscık halkına teşekkür ediyorum.

17 Nis 2014 - 17:43 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

Birol GÜREL - tebrik ederim mustafa hocam,tebrikler kıbrıscık spor ailesi,başarılarınızı,emeklerini gönülden kutluyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 17:43