Bölgesel Ligde Statü yürürlükte

Temsilcimiz Geredespor’un da yer alacağı 2012-2013 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü, TFF Yönetim Kurulu'nun önceki gün yaptığı toplantıda onaylanarak yürürlüğe girdi.   Türkiye...

Temsilcimiz Geredespor’un da yer alacağı 2012-2013 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü, TFF Yönetim Kurulu'nun önceki gün yaptığı toplantıda onaylanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada statünün TFF tarafından futbolun Türkiye genelinde, 81 ilde bölgesel, kriterli ve deplasmanlı olarak oynanmasını sağlamak, lige katılım koşullarını, kulüplerin, teknik kişilerin, futbolcu ve diğer ilgililerin uymakla yükümlü oldukları kuralları ve bu liglerde oynanacak müsabakaların organizasyonuna ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlandığı belirtildi.

İşte statüde yer alan bazı başlıklar

-BAL’a katılım hakkını elde etmekle birlikte bu hakkı kullanmayan kulüpler, ertesi sezon sonunda bu hakkı tekrar elde etseler dahi BAL’a katılamazlar.

-BAL’da yer alan takımlar illerinde ligi düzenlenen yerel amatör müsabakalara en az 3 yaş Kategorisinde katılmak zorundadır. BAL kulüplerinin alt yapıdan sorumlu teknik adamları en az “C” lisanslı antrenör olmak zorundadır. Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyen kulüpler, TFF’nin yapacağı ferdi kaza sigortası dışındaki maddi ve ayni yardımlardan yararlanamazlar

-Bölgesel Amatör Lig’de 2012-2013 sezonunda 01.01.1985 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilir. 31.12.1984 ve daha önce doğmuş olanlar yaşı büyük amatör futbolcu statüsündedir. Takımlar diledikleri kadar yaşı büyük amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımların 18 kişilik müsabaka isim listesinde (oynasın veya oynamasın) yaşı büyük en fazla 4 (dört) amatör futbolcu yer alabilir. Müsabaka isim listesine 4’ten fazla yaşı büyük futbolcu yazan takım hükmen mağlup olur.

-TFF 3.Lig’den düşen kulüplerle sözleşmeleri devam eden profesyonel lisanslı futbolcular sözleşmelerinin bitimine kadar kulüplerinin kadrosunda yer alabilirler. Sözleşmeleri devam eden yaşı büyük profesyonel lisanslı futbolcuların tamamı amatör lig müsabakalarında sözleşmelerinin bitimine kadar o kulübe bağlı olarak takımlarında yer alabilirler. Bu durumda ayrıca yaşı büyük amatör lisanslı futbolcu müsabaka isim listesine yazılamaz. Yaşı büyük profesyonel futbolcu sayısı 4’ten az ise yaşı büyük amatör futbolcu ile bu sayı 4’e tamamlanabilir. Müsabakalarda yaşı büyük profesyonel futbolcuya yer verilmediği takdirde, yaşı büyük en fazla 4 amatör futbolcu müsabaka isim listesine yazılabilir. (3) BAL’a katılan kulüplerde, kendi başvurusu üzerine Türkiye’de en az bir yıl oturma izni almış olan, en fazla 2 yabancı uyruklu amatör futbolcu tescil edilebilir. Yabancı uyruklu futbolcuların tescil işlemleri TFF tarafından belirlenmiş transfer ve tescil dönemleri içinde FIFA kurallarına göre yapılır.

11 Eyl 2012 - 19:50 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.