BOLU SPORTİF BU İŞİ BİLİYOR

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün’ün ilimize geliş yıldönümü anısına düzenlenen 6. Abant Hava Sporları Festivali renkli görüntülere  sahne oldu. Festivalin ikinci gününe...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün’ün ilimize geliş yıldönümü anısına düzenlenen 6. Abant Hava Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin ikinci gününe Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Vali İbrahim Özçimen, Tugay Komutan Vekili Ümit Yücekan, Belediye Bşk. Yrd. Emine Davarcıoğlu, Rektör Hayri Coşkun, Jandarma Alay Komutanı Yrd. Yarbay Hasan Tunçbilekli, Gençlik Spor İl Müdürü Suat Çelen ve çok sayıda vatandaş ve yerli yabancı turistler izlemeye geldi.

6.Abant Hava Sporları Festivali’ne 12 THK Şubesi, 16 Havacılık Kulübü, farklı illerden gelen 50 Yamaç Paraşütçü ve Model Uçak katılımcıları ile yaklaşık 250-300 sporcu ile uçuş gösterileri düzenledi. Festivalin ilk günü öğleye kadar rüzgar seviyesi uçuş limitlerini zorladığından yamaç paraşütü yer çalışması ve model uçak gösterileri düzenlendi.
Cumartesi akşamı hava şartları uygun olunca Yamaç Paraşütçüleri izleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar. Ardı ardına kalkış yapan paraşütçüler adeta gökyüzünde bir rek cümbüşü yaratarak dans ettiler.

Organizasyon hakkında görüşlerini aldığımız Kulüp Başkanı Fatih Yamaner, organizasyona katılımın ve desteğin her sene arttığını ve havacılık merkezi olma yolunda hızla ilerlediklerini belirterek; “katılımcıların çeşitliliği, ulusal basının ilgisi, THK ve Hava Sporları Federasyonu’nun üst düzey yetkililerinin aramızda olması bölgenin önemini kolayca hissettirmektedir. Abant Çepni Bölgesi’nde yapılacak düzenlemeler ile bu bölgede kışın kayak başlangıç eğitimi, yazında Hava Sporları çok rahat yapılabilir. Ayrıca Abant’a gelen turistlerde yamaç paraşütü ile tandem uçuşu yapabilecekler.
Bizler havacılık merkezinin oluşması için gerekli bilgileri yetkililer ile paylaştık ve neticeye gidileceğine inanıyoruz.

Öncelikle Bolu sevdalısı dernek üyesi arkadaşlarıma yaklaşık bir aydır gösterdikleri çalışma temposundan dolayı teşekkür ediyorum. Bolu Sportif Havacılık Derneği olarak, bu etkinlikleri gerçekleştirmemize katkı veren sponsorlarımıza desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Festival süresince Abant’ta bulunan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Ozan Çetiner organizasyonu başarıyla düzenleyen Bolu Sportif Havacılık Kulübü’nü tebrik etti. Bu organizasyonun ülkemizdeki diğer festivallere örnek olacağını ifade eden Çetiner, Abant Çepni Bölgesi’nin kısa dönemde havacılık merkezi olması için federasyon olarak tam destek vereceklerini belirtti.

THK Yamaç Paraşütü Pilotu Orhan Özgülbaş ise bu bölgedeki faaliyetlerin havacılık sporu ile ilgilenen herkesin ilgisini çektiğini ve bu bölgede gerekli düzenlemeler yapılırsa Türkiye’nin en gözde havacılık merkezlerinden biri olacağını ifade etti.

17 Tem 2011 - 21:48 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.