Boluspor’da hedef belli

Kadrolar şekilleniyor, kamp çalışmaları hızla sürüyor, taraftarlar ise sabırsızlıkla yeni transferleri bekliyor. 19 takımın mücadele edeceği PTT 1. Lig'de herkes iddialı, futbolseverleri unutulmayacak bir sezon bekliyor. Bu sene Boluspor’u çok zor bir lig bekliyor. Kırmızı beyazlılar sezon sonu yıllardır beklediği şampiyonluğu kucaklamanın hesaplarını yapmaya başladı.

BOMBALARIN BAŞKENTİ

Süper Lig’de mücadele etme hakkı elinden alındıktan sonra 2 sezon PTT 1. Lig’e de katılmayan Ankaraspor, geri dönüyor. Hem de sıfırdan yepyeni ve çok iddialı bir ekiple. Elazığ’da yaşadığı şampiyonluğun ardından Erciyes’i Süper Lig’e taşıyan Osman Özköylü göreve gelir gelmez transferde kolları sıvadı, birbirinden kaliteli futbolcuları renklerine bağladı. Tecrübeli çalıştırıcı, öncelikle Erciyes’ten öğrencileri Ragıp Başdağ, Göksu, Bilal Aziz ve Serdar Eylik’i kimseye kaptırmadı. Emrullah Kokoç, Yusuf Kurtuluş ve Fahri Akyol gibi bu lig için önemli isimleri alan deneyimli hoca yine başarıya odaklandı. Polatlı Bugsaş’tan forvet Ahmet Güven, sol bek Muhammet Bayır ve Galip Güzel’de diğer kozları. Ayrıca Osman Özköylü’nün elinde; 3 büyüklerin bulunduğu A2 Ligi’ni şampiyon bitirmiş bir altyapı hazinesi olduğunu da düşünürsek zirvede büyük bir kapışma olacağı kesin.

BALKES GERİ DÖNDÜ

Bir önceki yıl Şanlıurfaspor’a kaptırdığı şampiyonluk biletini gecikmeli de olsa geçen sezon cebine koyan ve 16 yıllık PTT 1. Lig hasretine son veren Balıkesirspor, deyim yerindeyse gümbür gümbür geliyor. AIK Stockholm’un Kamerunlu forveti Karikari’yi kiralayan Balkes için Süper Lig’deki eski şaşaalı günlere dönüş artık çok da zor değil. Geçtiğimiz sezon Vitesse’nin dahi gündeminde olan bir forvetle taraftarını heyecanlandıran Ege temsilcisinde, iç transferde elde tutulan Muhammet Reis de ön plana çıkacak isimlerden. ‘Tenten’ lakaplı orta saha oyuncusu Mustafa Kayabaşı’nı yeniden takıma kazandıran Balıkesirspor, Murat Sözgelmez, İsmail Dinler, Aykut Çeviker, Mehmet Al, İlhan Depe ve Emrullah Şalk transferleriyle zaten güçlü olan kadrosunu hedefe hazır hale getirdi. Şimdilik zirvenin en büyük adaylarından biri olduklarını söylemek hiç de zor olmasa gerek.

DENİZLİ PİMİ ÇEKTİ

Horozlar’da transferin sessiz takımlarından. Sezon genelinde sıkıntı yaşayan kadronun büyük bölümü dağıldı, yeni bir takım için kollar sıvandı. Kaleci Ceyhun Demircan ve Sascha Yunisoğlu ilk transferleri. Kahe, Can Erdem, Üstün Bilgi, Haluk Türkeri ve İskoç Ligi’nde attığı 26 golle kral olan Higdon gündemindeki isimleri. Ancak zaman Denizlispor’un aleyhine işliyor.

1461 BU SENE SAKİN

Geride kalan sezonda inanılması zor bir başarıya imza atıp ligi 3. sırada bitiren, kupada ise tarih yazan 1461 Trabzonspor’un işi bu sene kolay olmayacak. Ortaya konan yüksek grafik, yeni kadro için önemli bir baskı unsuru. Mustafa Akçay’ın da as oyuncularını alması ve Oktay Demircan haricinde takviye yapılmaması Yavru Fırtına’nın bu sene uslu duracağını gösteriyor.

BOLU’YU KİM TUTACAK

22 yıllık Süper Lig hasreti bu sezon da dinmezse bir daha kolay kolay olmaz bu iş. Zira Dimitrov, Zlatkov, Fatih Şen, Onur Türk, Atacan Öztürk, Gökhan Emreciksin, Fırat Kocaoğlu, Emrah Metoğlu gibi transferlerin çabuk takıma katılması; İsekender’li, Alp’li ve Ali Güzeldal’lı takımı uçurmaya yeterli. Ama yine de en az 15 gol atacak iyi bir golcü şart.

SAMSUNSPOR’DA ROTA ZİRVE

Göztepe’yle hüsran yaşayan Hüseyin Kalpar bir kez daha Samsun’u Süper Lig’e taşımak için kolları sıvadı. Ancak Karadeniz ekibi, ikinci yarıda kurulan Abdülkadir, Fatih Şen, Dimitrov, Mustafa Kayabaşı’lı güçlü takımı tutamadı. Şimdi ise Adnan Güngör, Burak Solakel, Taha Yalçıner ve Abdullah Karmil alındı. Antep’in golcüsü Kouemaha yolda. Yeni bombalarla da Samsun’un gözü ilk 2 sırada.

ANTEP SİL BAŞTAN

Yabancı oyuncu oynatmadan başarı elde edemeyeceğini anlayan Gaziantep Belediye politikayı değiştirdi, rotayı çizdi: Süper Lig. Abdullah Halman, Hüseyin Yakup Düz, Arif Şahin, Sinan Özkan ve Deumi transferleri eldeki oturmuş takımı güçlendirmeye yeter ama teknik direktör Suat Kaya işini şansa bırakmayıp, birkaç iyi transfer daha yaparsa ilk 6’nın ciddi adayı olurlar.

MARAŞ KAPALI KUTU

3. Lig’de şampiyon olan takım korundu, Kahramanmaraş 2. Lig’de de zirveye oturdu. Ancak Akdeniz ekibinde bu takım büyük ölçüde değişti. Bolaji, Adegbite ve Chibuzor gibi kapalı kutu Nijeryalılar’ı renklerine bağlayan Kırmızı-Beyazlılar’ın diğer transferleri ise Akın Açık, Mehmet Bardakçı, Gökhan Durmuş, Aykut Öngel, Mahir Savranlıoğlu, Uğur Yalçın.

GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER

Bu söz İstanbul Belediye’yi anlatmak için yeterli. Süper Lig’de düşmemesi gereken kadro PTT 1. Lig’de şampiyonluğun en güçlü adayı. Ama her türlü kazaya karşı önlemini alan Cihat Arslan hoca, Murat Yılmaz, Hüseyin Tok, Orhan Taşdelen, Alaattin Tosun, Orhan Ak, Veysel Aksu, Ferhat Çulcuoğlu, Eser Altın’la gücüne güç kattı, İstanbul ekibi zirvenin en iddialı takımı haline geldi.

TARZAN’IN İŞİ ZOR

Mütevazı bir kadroyla geride kalan sezona damgasını vuran Manisaspor, eldeki oturmuş ekibiyle favorilerden biri olabilirdi. Ancak Reha Erginer’le yolların ayrılması işlerin yolunda gitmediğinin en önemli göstergesi. Levent Eriş gündemin ilk sırasındaki hoca. Bir an önce bu konu çözülürse alınacak bir golcü Tarzan’ı yine üst sıralara bağlar.

ADANASPOR GEÇ KALIYOR

Rakipleri kadrolarını kurdu, neredeyse takımlarını oturttu. Adanaspor ise halen düğmeye basmadı. Teknik direktör Ekrem Al’ın iyi niyeti, birbirinden güçlü takımların arasında yarışmaya maalesef yetmez. Yalnızca Emrah Bedir, Yiğitcan Gölboyu ve Çetin Güngör transferleri bu takımı kesmez. Tiago ve Fabiano isimleri gündemde, ancak biraz acele etmek gerek.

FETHİYE’YE TAKVİYE ŞART

Elde bir iskelet var ama burası 2. Lig değil. Fethiyespor büyük bir başarıya imza atarak PTT 1. Lig’e yükseldi. Sözleşmesi süren oyuncularına Tarsus’tan Fatih Kara, Akhisar’dan Gökhan Dinçer ve Tavşanlı’dan Emre Okur’u ekledi. Ancak bir gerçek var ki, bu kadar iddialı takımın arasında acilen ciddi takviyeler yapılmazsa sezon sonu hüsrana dönüşebilir.

TAVŞANLI DERSİNİ ALDI

PTT 1. Lig’deki ilk sezonunda Süper Lig’in kapısından dönen Tavşanlı Linyit, iki yıldır yaşadığı düşme korkusuna son vermek istiyor. Akhisar’dan Sani ve Bolu’dan Cafercan Aksu’yu kadrosuna katan Kırmızı-Siyahlılar, İlkay Demir, Egecan Çevir, Kemal Bersis, Mertcan Demirer ve Batuhan Tur gibi bu ligi taşıyacak isimlerle kadrosunu güçlendirdi. Evinde can yakan bir Tavşanlı izleriz bu sezon.

MERSİN, ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Süper Lig için yeterli sayılabilecek bir kadroyla yola çıkmasına rağmen hüsran dolu bir sezon yaşayıp, bir anda kendisini PTT 1. Lig’de bulan Mersin İdmanyurdu, bu kez hatalarından ders çıkarmışa benziyor. Zira iskelet kadroyu tutup, bu ligin en tecrübeli ve gözde isimlerine tek tek Kırmızı-Lacivertli formayı giydiren Akdeniz ekibi, yeniden dev arenaya dönmeyi hedefliyor. Şampiyon Erciyes’in 13 gollü kaptanı Emrah Bozkurt ve yine Mavi-Siyahlı ekibin deneyimli hücumcularından Kenan Şahin’i kadrosuna katıp taraftarını heyecanlandıran Mersinli idareciler, asıl bombayı ise Samsun’da attığı 9 golle yeniden doğan Abdülkadir Özgen’le temastalar. Beşiktaş’ta ve Bursaspor’da şampiyonluk yaşayan Ali Tandoğan’la da gücüne güç katan Güney temsilcisinin diğer transferleri ise Efe Halil Özarslan, Ömer Kulga, Murat Kalkan, Coşkun Kayhan, Mahmut Temür, Mahmut Bezgin, Murat Ceylan ve Aydın Toscalı. Sağlayacakları yarar biraz da Hakan Kutlu’nun elinde.

URFA’NIN YOLUNU ÇİZDİ

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği PTT 1. Lig’de iddialı bir kadro kurmasına rağmen hedeflerinin uzağında kalan Ceylanlar, bu sezon işi sıkı tutuyor. Fethi Şimşek başkanlığında Süper Lig hasretine son vermeyi planlayan Şanlıurfaspor, teknik direktör Raşit Çetiner’in önderliğinde sezona bomba gibi hazırlanıyor. Yaptığı transferlerle de adından sıkça söz ettiriyor. Zaten Karşıyaka’da 14 gol atıp İzmir ekibinin tarihine geçen Banahene’yi alarak bu iddialarını ortaya koydular. Denizlispor’da gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken İsmail Haktan transferi de Urfa’nın gerçek bir hücum takımı haline geleceğinin en büyük göstergesi. Fevzi Elmas, Ozan Tahtaişleyen, Onur Akbay, Engin Aktürk, Sedat Ağçay, Sezer Badur, Murat Kayalı ve Yasin Avcı isimleri ise bu takımı ligin favorilerinden birisi olarak nitelendirmek için yeterli.

ORDU İLK 6 ADAYI

Hector Cuper’li Süper Lig’e uygun Orduspor, Erkan Sözeri’li bir PTT 1. Lig takımı olma yolunda önemli mesafe kat etti. Ferhat Odabaşı, Erkan Sekman, Muslu Nalbantoğlu, Selçuk Özkan, Ziya Alkurt, Subasic, Emre Aygün, Alican Şeker, Salih Sefercik, Adem Sağlam ve Eren Özen yeni isimler. Tamuz bombası ve elde tutulan kaliteli isimlerle ilk 6 için adaydır Karadeniz ekibi.

DEMİR DOLUDİZGİN

Mustafa Tuncel başkan, bu ligin tecrübeli teknik adamı Yücel İldiz ise hoca oldu. En önemli işi Erçağ Evirgen ve Juninho’yu takımda tutarak yaptılar. Mesut Saray, Erdi Öner, Raşit Sevindir, Efe İnanç, Özgür Çelik ve Orkun Uşak en önemli transferleri. Okan Köse, Ahmet Çörekçi, Gökay İravul ve Yusuf Akyel de patlamaya hazır gençleri. Mehmet Batdal ve Depetris gibi bombalar da yolda.

BUCASPOR ŞİMDİLİK SAKİN

Efe Halil, Aykut Çeviker, Civar Çetin, Erkan Taşkıran, Yasin Avcı, Emre Balak, Batuhan İşçiler elden kaçtı, Mehmet Batdal’da gitti gidiyor. Yalnızca iç transferde Nsaliwa’nın sözleşmesini uzatan Buca’yı bir an önce harekete geçmezse zor günler bekliyor. Göztepe’de hüsran yaşayan teknik direktör Kemal Kılıç ikinci bir şoku kaldıramayabilir.

KAF KAF’TAN KORKULUR

Fatih Diniz başkanlığında geçmişte yapılan hatalarından ders çıkararak Sait Karafırtınalar yönetiminde bomba gibi geliyor Karşıyaka. Maraş’ın golcüsü Gökhan Aydaş, Hakan Bayraktar, Mehmet Yiğit, Muhammet Özdin, Burak Karaduman gibi bu ligin tecrübeli isimlerine imza attıran Ege ekibi Konya’dan Ars’ı da aldı, Süper Lig’e “Geliyorum” mesajı yolladı.

11 Tem 2013 - 19:46 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.