BOLUSPOR'U BU HALE GETİRENLER UTANSIN!

Gazetemizin köşe yazarı Tekin Aytugar ne demiş? Spor14 köşe yazarı Nedret Yıldız ne demiş?

TEKİN AYTUGAR NE DEMİŞİM?

10 Haziran 2012

ALT YAPININ HALLERİ

2010-2011 Sezonu sona ermesiyle birlikte Emin Semercioğlu dönemi sona erdi ve genel kurul sonucu Necip Çarıkçı ile 2011-2012 sezonuna girildi. Çarıkçı yönetiminde yer alan Önder Şemşek’in de girişimleriyle, Gençlik Geliştirme Koordinatörlüğü görevine son verilen Selahattin Konrad’ın yerine Osman Nuri Işıklar getirildi.

Gençlerbirliği’nde 1.500 TL’ye çalışan, yaptığı son derece başarısız çalışmalar ve yetersizliği nedeniyle İlhan Cavcav tarafından görevine son verilen Osman Nuri Işıklar, Boluspor’dan 4.000 TL. maaş, öğretmen evinde konaklama, kulübe ait cep telefonu kullanma karşılığında (Boluspor tarihinde alt yapıda görev yapan bütün dönemlerde hiçbir teknik adama verilmeyen imkanlar) göreve başladı. Bu imkânların haricinde, ne istediyse karşılandı. Maçların çekimi ve izlenmesi için kamera ve TV alındı. Alt yapıya masör, malzemeci, kaleci antrenörü de eklendi.( Tabiî ki bunlar en başından olması gerekenlerdi fakat ne hikmetse yerli hocalar da aynı taleplerde bulunmasına karşılık gerekli olan istekler yerine getirilmeyip, “sen bizim evladımızsın” muhabbeti ile idare etmesi istenmişti)

Ayrıca Osman Nuri Hocanın sezon ortasında İstanbul’dan getirdiği, kulüpte kalan bir oyuncumuz U 18 kadrosuna ve 35 kişinin kaldığı yerde hap içerek elinde bıçakla etrafa saldırdığı, kalan oyuncuların psikolojisini olumsuz etkilediğini ört bas ederek oyuncuyu gönderdiğiniz rapor edildi mi? Bu oyuncunun sessiz sedasız uzaklaştırılarak bütün suçu da giden oyuncuya yüklemediniz mi? Vahim olaydan alt yapı yöneticileri, başkanın haberi var mı? Bilmeme rağmen, motivasyon bozulmasın aileler tedirgin olmasın diye açıklamadım. Şimdi yönetimin açıklama yapması gerekmez mi?

İlginç bir olayı daha açayım istiyorum. Sezon sonuna doğru Osman Hoca son bir ay içinde 970 oyuncu izlediğini ve raporun altına imza attığını öğrendim. Bir ay içinde bine yakın oyuncuyu nerede, nasıl, kaç gözle, kaç veriyle izledi? Bunları izlemenin imkanı var mı, buna saat, gün ve bir ay yeter mi? İzledi diyelim, bunlar hakkında rapor yazmaya kalksa bir ay yeter mi? Bu ve benzeri girişimlerin tamamen futbol akıl oyunu olduğunu bilmiyoruz mu sanıyorsunuz?

ALT YAPI NASIL OLUR ÖRNEKTİR

Gurubumuzdaki Bucaspor FUTBOL AKADEMİSİNDEN bu akdeminin ilkesini herkese örnek olmasını düşünerek, büyük harflerle yazıyorum. Amaç;

YETİŞTİRECEĞİ ÜSTÜN NİTELİKLİ GENÇ FUTBOLCULAR İLE ÜLKEMİZİN FUTBOLDA ULUSLARARSI ORTAMLARDA SÜREKLİ BAŞARILAR ELDE ETMESİNE KATKIDA BULUNACAK, ÖVÜNÇ DUYULAN BİR FUTBOL AKADEMİSİ OLMAKTIR. Amacın doğruluğuna bakarak ne kadar güzel bir hedef olduğu ortadadır. Bu sene Türk Futboluna ve Fenerbahçe’ye 18 yaşında Salih Uçan’ı verdiler. Kulübün kasasına da, 1.550.000 Euro artı Fenerbahçe’den Okan’ı aldılar. Biz ne yapıyoruz, her yıl 49-50 yönetici atıyoruz, adeta yönetici fabrikası çalıştırıyoruz! Yıllardır adı futbolcu fabrikası diye anılan Boluspor’u ne hallere getirdiniz. Birde çıkıp boy boy fotoğraflar veriyorsunuz! Kusura bakmayın ama sizde bu anlayışla Boluspor’a bir arpa boyu yol aldıramayacaksınız. Çünkü geçmişte yaşadıklarınızdan dersler alamamışsınız. Alt yapıya önem vermeyen bir takımın geleceği de olmayacaktır. Sizlerde menajerlere hizmet edeceksiniz. Yalan diyorsanız eğer, bütçede alt yapıya ve transfere ayırdığınız paraya bakabilirsiniz!

11 Haziran 2012

PADİŞAHIM ÇOK YAŞA!!!

Haydi hayırlısı. Serhat Güller’in karnesini kamuoyunun taktirine sunuyorum;

2007-2009 sezonunda Boluspor’da çalıştı. 2009-2010 Sezonunda Mersin İdmanyurdu’yla anlaştı. Transferin hepsini kendisi yapmasına rağmen aldığı başarısız sonuçlar üzerine sözleşmesi yönetim tarafından fesh edildi. 2010-2011 sezonu öncesinde Karşıyaka ile anlaştığı açıklandı ancak taraftarlardan gelen yoğun baskı sonucu vazgeçildi. Ekim 2010 tarihinde Giresunspor’da Hüsnü Özkara’nın yerine getirilecekken kendisinden vazgeçildi. 2011 Sezonunda 6 hafta Denizlispor’da kaldı aldığı 4 mağlubiyet neticesinde oradan da ayrıldı. Bandırmaspor’a 2 maçlığına geldi. Play-off oynayan Bandırmaspor’da Sakaryaspor’a finalde yenilerek oradan da başarısız bir şekilde ayrıldı. Son olarak, Körfez Futbol Kulübünde görev yaptı. Takım kafaya oynar iken birden tepe taklak oldu. Serhat hocanın gelmesiyle birlikte Transfer acaba İstanbul’dan mı? Yoksa Ankara’dan mı yönetilecek! Ve bu işten de sizin haberiniz olmayacaktır Abdullah Abat!

17 Haziran 2012

TRANSFERLER BAŞLADI, AMA AŞAĞIDAKİ NOKTALARI ATLAMAYIN!

UEFA KRİTERLERİ: 2012-2013 sezonunda uygulanmaya başlayacak olan kriterler ve bunun doğrultusunda federasyon Bank Asya kulüplerine maddi destek olarak tüm deplasman masraflarının karşılanması gibi önemli bir adım atarak “ mali kriterlere uymanız için sizlere destek oluyorum sizde yapısal değişiminizi uygulamaya başlayın” diye ince bir mesaj verdi kulüplere, nedir bu kriterler?

Düzenleme, kulüplerin finansal yapılarının disipline edilmesini hedefliyor. Kulüpler bundan sonra gelirlerinin üzerinde harcama yaparak bütçe açığı vermeyecekleri gibi kulüp sahipleri ve yöneticilerde ellerini de ceplerine atamayacak, mali kriterlerin temel amacı futbol dışı fonların futbola aktarılmasına engel olmak böylece kulüpler arasında dengesiz ve haksız rekabete izin verilmeyecek. Bu kapsamda kulüplerin daha önceden kulüp sahipleri, ortakları ve yöneticilerinden aldıkları borçları da 2012-2013 sezonu sonuna kadar iadesi sağlanacak. Kulüpler 2012-2013 sezonundan itibaren gelirlerinden fazla harcama yapamayacaklar, bütçelerini aşan ve borçlanmada aşırıya kaçan kulüpler organizasyonlara katılamayacaklardır. Düzenlemelere uymayan kulüplere başta transfer yasağı olmak üzere önemli cezalar verilerek en kısa sürede baştan belirlenmiş kriterlere uymaları sağlanacaklardır.

BU SİSTEM NEYİ GETİRECEK!

1.Kulüplerin ekonomik ve mali kapasitelerini arttıracak.

2.Şeffaflıklarının ve saygınlıklarının yükselişini sağlayacak.

3.Kulüplerin kurumsallaşması teşvik edilecek.

4.Yönetim yapılanması değişecek.

5.kulüplerin yıllık mali yapılarının kontrolleri vasıtasıyla gelecek sezonlarda ayakta kalabileceklerinin kanıtlanacağı sağlanacak.

6. Futbolcu, teknik adam ve diğer kişilerin alacakları korunacak.

7.Kulüplerin ulusal ve uluslar arası rekabet gücünün artması hedefleniyor.

Futbol kulüpleri, ticarileşme eğilimine uyabilmek için kulüplerin iş adamlarınca yönetilmesini yeterli görüyorlar. Gerçekte futbol sektörünün finansal ve ekonomik yapısı iş adamlarının başarılı olmaları öğrendiği ortamlarla uyumlu değildir.

Endüstriyel sektörlerde iyi çalışan kaldıraçlar futbol sektöründe iyi çalışmıyor bu nedenle Avrupa da ve ülkemizde iş adamları tarafından yönetilen kulüpler ciddi borç bataklarına sürükleniyorlar ve iflas sorunları yaşayabiliyorlar. Buna en güzel örnek ise Beşiktaş Spor Kulübü’dür. Avrupa da birçok kulüp borçları nedeni ile küme düşürüldü ve düşürülme yede devam ediyorlar.

Profesyonel futbol kulüplerinin hesaplarının, futbol faaliyetlerinin ve sonuçlarının sağlıklı güvenilir bir şekilde muhasebeleştirilmesi mali tablolar aracılığı ile ilgililere (fe2derasyons ve diğer kamu kuruluşlarına) sunulan bilgilerin tutarlılık sağlanması amacı ile TEK DÜZEN MUHASEBE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ hükümlerine göre tutulması, profesyonel futbol kulüplerinin faaliyetleri ile ilgili tüm gelir ve giderlerin Vergi Usul Kanununda belirtilen usul ve esaslara uygun olarak değerlendirilmeleri gerekmektedir.

Ayrıca profesyonel futbol kulüplerinin tüzüklerine ve genel kurul tarihlerine göre hesap dönemlerine uygun olarak (takvim yılı veya futbol sezonu itibariyle) denetlenmiş ve genel kurulca ibra edilmiş hesaplarına göre istenilen mali tabloların TFF ye verilmesi, federasyonun ayrıca futbolla ilgili (futbolcu maliyeti, futbolcu transferleri, vergi, SGK) lisans verme yöntemlerini federasyonun isteme yetkisine sahip olduğu unutulmamalıdır.

Bu kadar açıklamadan sonra devamlı yönetimin çokluğundan bahse den benim isteğim açıklamalardan da anlaşılacağı gibi Boluspor’a yönetici değil yönetenin olmasıdır. İnşallah yukarıda açıkladığım konulardan herkes üzerine düşeni alır ve uygulamalarını transfer sezonunun başlaması ile uygulamaya koyar, çünkü bundan sonra yapılan yanlışların sorumlusu sizler değil BOLUSPOR Kulübü olacaktır.

21 Haziran 2012

Serhat Güller’e Hatırlatırım

DÜNYA 3 GÜNLÜKTÜR. DÜN, BU GÜN VE YARIN. DÜN GEÇTİ, YARININ GELECEĞİ BELLİ DEĞİL, ÖYLEYSE BU GÜNÜN KIYMETİNİ BİL…

Serhat Hocaya sormak isterim, 40 futbolcu kadrosu olmasına rağmen, kaybettiğinde bir yılını da kaybedeceğin final maçını neden aynı isimlerle oynama gereği duydun. Karşıyaka Lig maçında dilinin altında olandan rahatsızlık duyduğunu belirtiyorsun da, final maçına aynı kadroyla neden çıktın? Madem tecrüben yoktu, hataya düştüğünü ima ediyorsun ve bazı gelişmeler yaşadınız… bu gelişmeleri neden şimdi açıklıyorsun? Görevde olduğunuzda Başkan Necip Çarıkcı, Futbol Şubesinde Osman Gürsoy ve siz teknik adamdınız. Siz olanları kulüp yönetimine rapor ettiniz mi? Bu açıklamaları yaparken, aradan geçen yılları sorgulama gereğini şimdilerde neden yapmayı isterken amacınız ne?

Sevgili Serhat Hocam, aradan geçen 2 yılsonunda Başkan Abdullah Abat, Futbolun patronu Osman Gürsoy ve siz teknik adamsınız, sizce değişen ne?

Size yazdıklarımı lütfen bir daha, bir daha okuyarak iyi düşünün…

Konfiçyus der ki, Bildiğini bilenin arkasından gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyandırınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınız…

Unutmayınız ki, oyun bittiğinde şahta, piyonda aynı kutuya girerler. Benden söylemesi…

12 Ağustos 2012

GOL ATANA KOL SAATİ !!

Nedendir acaba bu kötü durum? Yapılan o müthiş transferlere baktığımızda Agbetu, Djiehoua, Yunus, Kingsley, Volkan, Emre Taşkoparan tam birer bomba idi, gerisi boş bir yalan. Orta sahası olmayan, kanatlarını kullanmayan bir takımın başarılı olma şansı sıfırdır! Bunu göremeyen Teknik heyeti ve transfer komitesi demeyeceğim çünkü birbirinden haberi olmadığına inandığım, tüm transferleri tek başına yapan Osman Gürsoy’u esefle kınıyorum. Maçı seyreden Bolulu olmayan, Boluspor’la alakası olmayan 1-2 arkadaşın, sözleri çok üzüntü verici ve içimi yaktığı için sizlerle paylaşacağım. Arkadaşların ifadesi, “bu takım banko küme düşer” diyorlardı.

Son beş yılın en kötü takımını oluşturduk, bırakın koşmayı, oyun kurmayı, yürüyecek halimiz bile yoktu. Giden paralara mı yanalım, yapılan yanlışlıklara dur demeyen Başkan Abat’a ne diyeyim bilemiyorum. Boluspor kimsenin çiftliği, birilerinin tatmin olma yerleri değildir. Yönetimin içinden bir idareci kardeşim diyor ki ben uzaktan bir şey biliyorlar zannediyordum ama yakına gelince hayal kırıklığı yaşadım. Bunlar “Amatör takıma dahi futbolcu alamazlar” diyor! Bence de çok doğru bir tespit, sizce de değil mi?

Djiehoua denen adama 100 bin EURO veriyorsunuz. Bu adam geçen yıl çok eleştirdiğim, futbolcu olmadığını söylediğim Kofi bile bundan 5 gömlek üstün. Kofi bile hazırlık ve kupa maçında gol atarak sevindirdi.

Temmuz başında sezonu açtınız. Aradan geçen bir buçuk aylık periyotta nasıl bir araştırma yaptınız da geçtiğimiz yıl küme düşen Giresunspor ile al gülüm ver gülüm yapan, bir maç sonunda averajla kümede kalan Karşıyaka’nın futbolcuları ile kulübü doldurdunuz, anlamak mümkün değil.

Maçlara iki hafta kala hala sahada ne yaptığını bilmeyen organize atağı olmayan, seyirciyi heyecanlandıracak tek bir şutu dahi olmayan bir takım yarattınız.

Hocada çıkıyor milletle alay eder gibi, “24. yılımız da birlik olalım, şampiyonluk yaşatalım” diyor. Birliği yönetimdekiler sağlar, kendisine yalakalık yapanlara haber var, eleştirenlere haber yoklarla birlik değil ikilik yaratılır! Serhat Hocam, nasıl birlik olacağız anlatırsan sevinirim. Hocam senin yerinde olsam, bu lafları bırakır adam gibi çıkar, bu oyuncularla bu iş olmaz derim. Bütün sporla uğraşan herkes de seni alnından öper, arkanda durur.

İŞTE NEDRET YILDIZ'IN İSTEMİŞ OLDUĞU BELGE;

ERMAN ERGİN

KÖRFEZ FUTBOL KULÜBÜ

21.11.2012

21.11.2014

GÖKHAN EMRECİKSİN

GÖZTEPE A.Ş.

21.11.2012

21.11.2014

EMRE KILINÇ

BOLUSPOR

17.09.2012

17.09.2014

ERDEM KOÇAL

PENDİKSPOR

22.05.2012

22.05.2014

ORHUN ÖZTÜRK

BOLUSPOR

22.05.2012

22.05.2014

ERDEM ÖZGENÇ

KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR

22.05.2012

22.05.2014

OLTAN KARAKULLUKÇU

BOLUSPOR

22.05.2012

22.05.2014


NEDRET YILDIZ NE DEMİŞ ?


21.08.2012

SEZON BAŞINDAN BU GÜNE…

Hazır ve denenmiş, hatta bilinen. Maceraya gerek duymadan. Önce Djiehoua, sonra Agbetu.

Yıllardır yaptığımız ama fos çıkan yabancı transferlere inat. Unutmam, geçen sezon aradım bizim eski, bu günün Linyitsporlulu İbrahim Yavuz’u; “Ağabeysinin durumunuz nasıl?”

“Abi” dedi “bir yabancı geldi akıllara zarar. Neler yapıyor bir görsen” İşte o adı geçen yabancı bu Kingsley’di. Duyunca yabancı ve diğer transferleri aradım Sayın Gürsoy’u;

“Eğer sakatlık problemleri yoksa tebrikler ağabey. Orta sahaya, stopere de şunları alsanız?”

“Ya kardeş” dedi, “Orta sahaya söylediğinin yerine Ali Güzeldal olmaz mı?”

Olmaz mı, kadayıf üstü kaymak olur. Niye gittik o zaman unuttum. Osman Gürsoy’da var, Sayın Çarıkçı’da. Kocaeli İsmet İnönü Stadyumu… Büyükşehir sanırım Kocaelispor’la oynuyor. Bir adam var sahada, aman Allah’ım döktürüyor. Tribünde herkes onu seyredip, onu konuşuyor. Yanaşıyor “kim bu adam ağabey ya” diyorum Sayın Gürsoy’a.

İçini çekip “Ali Güzeldal, geçen sene istedik vermediler” diyor. Ve o adam o maçta sakatlanarak çıkıyor sahadan. Günlerce üzüntüden duramıyorum. İşte o günün Ali Güzeldal’ı bu gün Boluspor’da. Kumaşı belli.

Kaleci Serdar’ı konuşmuyorum bile. Ciddi transfer. Ama hazırlık maçları başarısız, orta saha boş dedik, Cihan ve Barboros geliverdi. Geçmişte ikisi de her zaman kadromuzda görmek istediğimiz oyunculardı. Kadro karmaşasısını sevmeyen Serhat hoca “iki üç transferden sonra hazırız” dediğine göre vardır bir bildiği. Ne kadar iyi… İsimler kaliteli ama bence takımın zamana ihtiyacı var. Belki beş altı maç kötü sonuçlar alabiliriz. Ama sonra, sonra bu isimler kalitelerini ortaya koyar. Kadro bomba, alınan kararları yer yer eleştirsek de yerinde,

Peki, ne kaldı geriye? Sadece destek.

Destek bizden, “O sene bu sene” de sizden.

13.10.2012

FUTBOL ERKEK DEĞİL, CESARET İŞİ

Cihan, Alp, Cafercan ve Ali Güzeldal yan yana. İnadına. Öyle Serge’yi yalnız sanmayın. Biri olmazsa biri sürekli yanında… Sistemmiş, ne sistemi? Böyle oyuncuların varsa, sistem onlar tarafından sahada yazılır. Herkes de seyreder. Ben maçta bir tek boş hareket, boş bir depar görmedim. Azizin girdiği bölüm hariç… Siz gördünüz mü?

Şimdi bir bakın maçtan önce kadroya. Eğer rakipseniz, listeyi gördüğünüzde sadece ayaklarınız titrer.

Golde görebiliriz. Yine daha önce söylediğimiz gibi; “böyle forvet hattın varsa dert değil” Bir süre daha sonra inanın bir yer iki atarsın. Ne olursa olsun, aşağı yukarı takımın iskelet kadrosu bu. Oynama be artık hocam. Öyle dengeye mengeyede bakma. Sadece diğerleriyle rötuş yap dur.

Bizi de “şampiyon”

17.02.2013

BU KAFAYLA MI İLK İKİ?

Bak Hocam; hiçbir isim Boluspor’dan büyük olamaz. Sana yakışan bu takıma hoca olduktan sonra köşe yazılarına veda etmen.

Bu ciddiyetsizliği; tweetini kulüp yetkili organı gibi kullanıp İrlandalı arayarak suyu bulandırmaya çalışan Başkan belki kaldırabilir ama bizim gibiler asla.

Yani anlayacağınız bu Kulüpte; taraftar taraftarlığını, Hoca hocalığını, Başkan başkanlığını bilmezse,

Biz daha çooook ilk ikiye değil, ancak “ilk altıya” oynarız.

01.04.2013

NE ALDINIZ, NE VERDİNİZ?

Yönetim içlerinden birileri sıkışınca hep “Ne yaptıysak beraber yaptık!” der. Bizim zamanımızda da öyleydi. Aslında ne yaparsa üç kişi yapar, diğerleri bakardı. Şimdi de öyle.

Yönetici iradesi birilerinin egosu yüzünden rafa kaldırıldıysa eğer; sporcu da rahattır, hoca da. Bir de sanki ulemaymış gibi; hocaya da biat etmişseniz, yandı gülüm keten helva. Kenarda köşede ancak “Ya bu adam ne yapıyor Allah aşkına!” der durursunuz. Ama bir taraftan da korkar yüzüne gülersiniz: “Hocam sen iyisini bilirsin!”

“İlk altı garanti!”

Göreceğiz. İki hafta sonra kongre havasına girmeyelim de.

Takımda denge diye bir şey yok. Önlerine çıkan her isim kadroya doldurulmuş. Cihan var! Gelsin. Ali Güzeldal var! Gelsin. Barbaros boştaymış! O da gelsin. Ya Cafercan ne olacak? Lazım olur kardeşim, o da dursun. İskender’in morali bozuk! Gelsin, biz düzeltiriz. Abdülaziz? Ne koşar be! Hemen kiralayalım. Devre arasında; “Ulan nasıl olsa gol atarız. Arkayı sağlama alalım.”; gelsin otuz beşlik Dixon, Muhammed. Hepsi de bozulmuş pikap gibi, söyledi aynı şeyi: “Şampiyonluk yaşamaya geldik!”

Şimdi mayısta kulübün ekonomik olarak nerede olduğunu göreceğiz.

Belki banka kredilerini, SSK ve vergi borçlarını görüp; maalesef hep beraber karalar bağlayacağız.

Yöneticilik zordur, yabana attığımı sanmayın. Hepinizden Allah razı olsun.

Ben size sadece şunu soruyorum;

Bu sezon ne aldınız, ne verdiniz?

07.04.2013

Neyi değiştirdin ki?

Taraftarı, yazarı, çizeri yıllardır bu kadar baskı yaparken; Nedir ki bu inat?

Hadi bir bakalım;

Taraftarı da yazarı da çizeri de gönüldeş; markayı göğsüne takmamış, sanki oraya kazımış. Peki diğerleri; teknik heyet ve sporcular öyle mi? Hayır! Olamaz, çünkü onlar en fazla bir senelik. Yönetimin tercihi. Sanki onlarda “Belki sezon sonu kaçarım” ihanetinden, son kurşunu sıkmak için yönetimde. Çaktırmadan “şampiyonluk” deniyor, ya olursa! Bilimden uzak, geleneksel… Hazır oyuncular almak, gençleri çıkartmaktan daha kolay. Hele o sonlara doğru kulüp bulamayan şöhretler var ya, onlar daha tatlı. Süper lig görmüşler ya, takımı kesin uçuracaklar! Yerine yurduna mevkilisine bakmadan imza da imza. Bir yıllık, kiralık… Barbaros’a bakınca kendi ellerimle gönderdiğim Ömer Çuğ’a yanıyorum. Ne farkı var? Var! Biri böyle, ötekisi gönlünde arma ağlaya ağlaya gitti.

Hoca; o da yarım sezonluk. Vuracak, kaçacak. Derdi armanın değil, kendi başarısı olacak.

İsimlere yönelecek, onların içerdeki oluşumuna biat edecek. Yani o da oyuncu kankanları gibi başarı geri kaldıkça, gün sayıcısı olacak, “bitse de gitsek” diyecek. Futbol piyasasında ortamı kaybetmemek, unutulmamak kaygısıyla yazarlığa devam edecek.

Adam bırakıp gidecek, neden uğraşsın ki senin sümüklünle!

Yönetici belki giderim havasında, kurduğu kadro dolayısıyla işte böyle, ya tutarsa!

Tutmaz kardeşim tutmaz. Çok denedik.

Peki, ya harcananlar?

Dün borç iki lira, bu gün beş, yarın yedi. Nereye? Böyle giderse görürsün.

Çare?

Armaların tıpkı bizim gibi gönüllere kazınması. Öyle bir yıllık değil, iki, üç hata beş yıllık. Hocası da oyuncusu da… Çaycı gibi, Abaza Cahit, Çömez Sacit, Simitçi Ali, Sarı Cüneyt, Başbuğ Muharrem gibi…

Evi köyü burada… Benim marketimden alış veriş yapacak, çocuğu benimkinin okulunda okuyacak. Benle beraber üzülecek, benle beraber sevinecek.

Hoca; A takımı değil, A’da Z’ye tüm takımları, takımların hocası olacak, hocalarını sahiplenecek.

Ne oldu? Sende harcadın milyonları daha da önemlisi umutları.

Ne sistemin var ne de hedefin. Teslim oldun herkes gibi.

Bak, herkes senin için “Necipçi” diyor, neden?

Çünkü o baş belası sistemi değiştiremedin ki? Hazıra, şöhretlere kurban, gençlere ölüm oldun.

Sen ne yaptın, ne değiştirdin Başkan?

Bak dost acı söyler, ben sana söyleyeyim; başkalarının başlattığı tesisi, ışığı açıp; anca devre arasında Kıngsley Agbetu gibi yıldızları(!) para almadan yollayıp sükse yaptın.

Bu saatten sonra finaller kalıp şampiyon olsan ne, olmasan ne?

Sistemi değiştirip, gönüllere armayı kazıyacak bir takım yaratmadıktan sonra seni tarih yazsa ne, yazmasa ne?

15.04.2013

DENİZ BİTTİ YOLUN SONU

Bu kadar parlak kariyeri olan bir adamdan bu kadar berbat Hoca olur mu?

Demek ki Hoca olmak için sadece kariyer yetmiyor. Başka şeylerde gerekiyor.

Bir bakın şu demece;

“Altyapılarımızla çok sağlıklı, sıra dışı ve ihtilal düzeyinde eylemler yaparak her şeyi yeniden başlatabiliriz. Tanrı’nın bize genetik kodlamayla vermiş olduğu yetenekleri; duygusal zekâ, üstünlük alma kabiliyeti ve analitik düşünceyle birleştirebilirsek o zaman Türk futbolu olarak zirveden inmeyiz. Ben buna inanıyorum, potansiyelimize güveniyorum ve her zaman cebimin bir köşesinde bu düşünceyi taşıyorum." İmza; Mustafa Akçay.

Bu kadar isimli oyuncuyu bir araya toplayan yönetimden çok o isimlilere seslenmek isterim;

O arkanızda yazan isimlerinizi duvara asın, hiç indirmeyin. Çünkü geçmişinizi, o isimleri; hiç mi hiç hak etmediniz. Aldıklarınızı da. Bizim tarihimizde bu kadar kendi sahasında maç kaybeden bir oyuncu topluluğu olmadı. Bu tarihide siz yazdınız. Öyle tribünlere de ters ters bakıp durmayın. İyi ki burada, bu kadar efendi bir taraftarın önündesiniz. Maazallah bir başka yerde bu kadar yenilgi alsaydınız… Neyse.

23.04.2013

HAZIR MIYIZ?

Ama transferler yapılırken; “Ali Güzeldal, ole! İskender Alın, ole! Cihan Yılmaz, ole! Sergei Djiehoua, daha da neler! Serdar Kulbilge, helal olsun be! Barboros Barut, vay anasını! Abdülaziz Solmaz, yok böyle bir şey! Kıngsley, la bu adam çok iyi be!” diyenler biz değil miyiz?

O günlerde sevinç gözyaşlarımız birbirine karışıyor, sevinç naraları atıyorduk.

Yalan mı? Doğru.

Ya şimdi; şimdi iş bitti.

Basın; taraftarlık değil işini yapacak. Haberini, köşesini, sayfasını satmayacak. Emperyalist hoca ve sporcuların oyuncağı olmayacak. İki kuruşluk reklama tamah, beş kuruşluğuna ise yalan etmeyecek. Kalemini, mikrofonunu kötü niyetli kullanıp, kendi yandaşları için adam gibi görev ifa edenlerin altını oymayacak. Genç oyuncular takıma kazandırılırken “ulan bu sene kesin düştük” naraları atmayacak. İyiye iyi, kötüye kötü diyecek. Eğilip bükülmeyecek. Ortaya konan planın gözlemcisi, koruyucusu olacak.

29.04.2013

TAMAMDA, BU KADARI DA FAZLA!

Geçtiğimiz hafta Tekin Aytugar hoca televizyondaki programında şöyle diyor; “Boluspor her iki Osman’dan mutlak kurtulmalı!” ve yine her konusu açıldığında ekliyor; “Transferleri hala İstanbul yapıyor!” Recep Aydoğanlı’yı işaret ederek. Hâlbuki bu isme Abdullah Abat ve yönetimdeki birçok ismin oldukça karşı olduğunu da bilmeden… Yine yargısız infaz, kanıtsız iftira, sanki bir yerlere hizmet eder gibi. Arayıp soruyorum Recep beye; “ilgin var mı bu transferlerle?” diye, “yok kardeşim, mümkün değil, ne hocayla, ne de bir oyuncuyla” cevabını alıyorum. Varsa ötesi, çıksın biri öyle değil desin.

Bırakın beyler hesabı kitabı. Boluspor için çalışın, kişiler için değil. Lokal köşelerinde Boluspor’u nasıl kaosa sürükleriz diye düşüneceğinize, toplaşın proje üretin ve sunun. Osman, Recep, Dursun, Nedret gibilerin yerine alternatif isimler çıkartında, beğenmediğiniz “yoğurt yiyişlerini” değiştiriverin.

İşti TV, işte köşe; adı geçen herkes çıksın karşıma da söylediklerimi çürütsün.

Belgeyle, kanıtla.

İşkembeden değil…


30 Nis 2013 - 19:58 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

HALİT CANBAZ - serhata rağmen ama ayni şans orhuna veri̇lmedi̇.emreye veri̇lmiyor.lokmanlar kami̇l i̇çerler gürkan i̇zmi̇rli̇oğlu gibi̇ kaç oyuncu harcandi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Nisan 19:58