Bursaspor’un en büyük zaafı!

Mustafa Er ve öğrencilerinin kolay gol yeme sorununa çözüm bulması şart… Rakip fileleri daha çok ilk yarıda sarsan Bursaspor’un maçların son bölümünde kalesinde gol görmesi puan kayıplarına yol açıyor.

Haber: Erdal Tanrıverdi

Timsah, öne geçtiği maçları kazansaydı şu an ekstra 13 puanı daha olup, 24 puanla ligin zirvesine çıkabilirdi…Bursaspor, TFF 1. Lig’de bu sezon oynadığı 9 maçta hücum performansıyla öne çıktı. 17 kez rakip fileleri havalandırarak Tuzlaspor ile birlikte ligin en golcü iki takımından biri olan yeşil beyazlılar, özellikle maçlara hızlı başlangıçlarıyla dikkat çekti. Bursaspor gollerinin yüzde 48’lik kısmını maçların ilk 20 dakikalık diliminde bulurken, bu bölümde 8 kez ağları sarstı. Yeşil beyazlılar gollerinin yüzde 66’lık kısmına da ilk yarıda ulaşarak, başlangıçlardaki başarısını gösterdi. Bursaspor, son 10 dakika ve uzatma anlarında ise gollerinin yüzde 18’ine ulaştı.

10 DAKİKADA BİR GOL YİYOR

Öte yandan Bursaspor’un savunma zafiyeti puan kayıplarına neden oldu. Şu ana dek oynadığı mücadelelerin tümü baz alındığında, her bir 10 dakikalık dilimde kalesinde gol gören yeşil beyazlılar kalesinde 16 gole engel olamadı. Dikkat çeken noktayı ise ilk ve son yarım saatlik dilimler oluşturdu. Bursaspor’un kalesinde gördüğü gollerin yüzde 32’lik dilimi ilk yarım saatte, yüzde 38’lik kısmı da son yarım saatte geldi.

7 KEZ ÖNE GEÇTİ 2 KEZ KAZANDI

Bursaspor, ligde oynadığı 9 karşılaşmanın 7’sinde ilk golü kaydederek öne geçen taraf olmasına rağmen bu mücadelelerin sadece 2’sini kazanabildi. Yeşil beyazlılar, geride kalan 5 maçta toplamda 13 puan kaybetti. Hiçbir maçta devre arasına yenik girmeyen Bursaspor, 3 kez devreyi önde kapadığı maçlardan ise 4 puan çıkarabildi. Öne geçtiği maçlarda skor üstünlüğünü koruyamayan Timsah, 9. haftayı 11 puan ile 11. sırada tamamladı.

13 Kas 2020 - 15:53 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.