Çetiner Erdoğan “Yetenekli Oyuncuları bünyemize katacağız”

Boluspor’da Kulüp Başkanlığına Mehmet İnceayan’ın seçilmesinden sonra, Boluspor Gençlik Geliştirme Merkezi Koordinatörlüğüne getirilen Boluspor’un eski oyuncularından Çetiner Erdoğan, yeni yapılanmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber: Hamza Türdü

Boluspor Gençlik Geliştirme Merkezi Koordinatörü Çetiner Erdoğan, göreve geldikten sonra Gençlik Geliştirme Merkezindeki yeni yapılanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çetiner Erdoğan “Amacım burada kendi Bolumuzdan ve dışarıdan alacağımız oyuncularla yeni bir yapılanma yapmak. Ama eski yapılanmadaki artıları alıp, eksilerini almayarak bu sistemi devam ettirmek” dedi.

“GENÇLİK GELİŞTİRME MERKEZİ’NİN KENDİ TESİSLERİ OLMASI GEREKİR”

Yönetimin değişmesiyle Mehmet Başkan ve yeni yönetim kurulu biz eski Boluspor’lu olan insanlara görev verdiler. Bizde bu görevi seve, seve kabul ettik. Ben göreve Gençlik Geliştirme Koordinatörü olarak göreve geldim. Amacım burada kendi Bolumuzdan ve dışarıdan alacağımız oyuncularla yeni bir yapılanma yapmak. Ama eski yapılanmadaki artıları alıp, eksilerini almayarak bu sistemi devam ettirmeyi düşünüyorum. Tabi bu yeni oluşumda binalarımızın da ayrılması bizim için bir artı. Onun içinde yönetime ayrıca teşekkür etmek lazım. Çünkü gerçekten Gençlik Geliştirme bölümünde iyi şeylerin olması için kendi tesislerinin olması yararlı”

“BOLU’DA EN BÜYÜK SIKINTIMIZ SAHA”

Bolu’da en çok saha sıkıntılarının olduğunun altını çizen Erdoğan şöyle devam etti “Ama bu tesislerin başında her şeyden önce saha konusu geliyor. Bizim Bolu’da en büyük sıkıntımız saha. A takım ve Gençlik Geliştirmenin saha konusunda sıkıntıları var. Ama yeni yönetimimiz bu saha sıkıntısı konusunda çalışmalar yapıyor. İnşallah ilimizdeki sahaların kullanılabilir hale geleceğinin sözünü verdiler. Ayrıca bize ait olan bu binamızda değişiklikler olacak. Akademi Liglerinde oynayan takımlarımız için soyunma odaları eklenecek. Federasyon 5 soyunma odasını istiyor ve bizim elimizde şuan 2 soyunma odası var. 3 veya 4 tane yeni soyunma odası yapacağız. Bize tahsis edilen bu binada Gençlik Geliştirmede oynayacak oyuncular için elimizden gelen çalışmaları yapacağız”

“CÜNEYT KARAKUŞ İLE MEHMET BAŞGUT ANTRENÖRLERİMİZİ ALDIK”

Boluspor alt yapısında çalışan bazı antrenörle yollarının ayrıldığını ifade eden Gençlik Geliştirme Merkezi Koordinatörü Çetiner Erdoğan “Yeni yönetimle konuşup yollarını ayıran arkadaşlarımız oldu. Yeni yapılanmada da biz yeni olarak kadromuza Cüneyt Karakuş ile Mehmet Başgut antrenörlerimizi aldık” şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları aktardı “Bu arada bazı antrenörlerimizde de değişiklikler oldu. Yeni yönetimle konuşup yollarını ayıran arkadaşlarımız oldu. Yeni yapılanmada da biz yeni olarak kadromuza Cüneyt Karakuş ile Mehmet Başgut antrenörlerimizi aldık. Bunların hepsi Türkiye Futbol Federasyonunun kurslarından geçmiş, UEFA B, A Diplomasını olan ve teknik direktörlük diploması olan arkadaşlarımız. Bende bu arkadaşlarımızın başında Gençlik Geliştirme Koordinatörü olarak görev alıyorum. Gerektiği zamanda saha içi çalışmalarına da katılıp, onlarla birlikte takımlarımızı çalıştıracağız. Bunların neticesinde de başarı elde etmek istiyoruz tabii ki”

“YETENEKLİ OYUNCULARI BÜNYEMİZE KATACAĞIZ”

Gençlik Geliştirme ekibinin yeni sezonda çeşitli yaş gruplarında başarılı sporcular yetiştireceğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti “Takdir ederseniz ki bir oyuncunun yetişmesi 1 veya 2 senede olmuyor. Biz Gençlik Geliştirme olarak 10 yaşından itibaren oyuncular alıyoruz. Tesislerimizde U15-U16-U17-U18 ve A2 takımında yatılı olarak kalan 26 tane oyuncumuz var. A2 takımından da 15 oyuncumuz ve toplam 42 oyuncuya bakıyordu geçtiğimiz sene. Bu tesislerde kalıpta başarısız bir sezon geçiren oyuncular antrenörlerinin vermiş olduğu rapor doğrultusunda takımlardan gönderilecek. Onların yerine Bolu’dan izlenen oyuncuların transferleri yapılacak. Ayrıca dışarı da oynayan takımlardaki yetenekli oyuncuları da bünyemize katacağız. Yani dediğim gibi bir oyuncunun yetişmesi 10 yaşından itibaren başlıyor 18 yaşına kadar devam ediyor. Ama şuanda U16 takımımızda oynayan iyi ve gelecek vaat eden oyuncularımız var. A2 takımından geçen sene profesyonel yapılan oyuncularımız var. Bu senede hedefimiz U18 yaş grubundan A takıma oyuncular vermek. Gençlik Geliştirme olarak A takıma 1-2 tane oyuncu verirsek, biz görevimizi yapmış sayıyoruz kendimiz ama A2 takımına alınacak oyuncularda çok yetenekli bir oyuncu bulursak A takıma verirsek bu bizim için artı olur. Kısa vadede geldik, hemen bu sene çok büyük futbolcular yetiştirip A takıma vereceğiz diye bir kay de yok. Ama şuanda oynayan oyuncular içinde bu yeteneğe sahip olan oyuncularımızı A takıma vereceğiz” diye konuştu.

17 Haz 2013 - 20:09 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

02

osman işler - siz yetenekli̇ adam bulamazsiniz , bulsanizda boluspora kazandiramazsiniz......

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 20:09
01

Rıfat Benli - çetin hocam , yeni görevinizde başarılar dilerim ..sizler görev aldığınız müddetce bu camiada , inanıyorum ki kulüb layik olduğu yerlere gelecekti̇r .... başarilar ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 20:09