Çokşen “Ligde hata yapma lüksümüz yok”

Bolu Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Gökhan Çokşen, 2014-2015 sezonu öncesi açıklamalarda bulundu. Çokşen gazetemize yaptığı açıklamada “1.etap çalışmalarını tamamladık. Önceki günden itibaren de salonda topla çalışmalara başladık. Kişilikli, kariyerli ve ahlaklı sporculara sahibiz. Önemli olan bu kişiliği sahaya yansıtabilmek” dedi.

Haber: Hamza TÜRDÜ

2014-2015 sezonu hazırlıklarını günde yaptığı çift antrenmanla sürdüren Bolu Belediyespor Bayan Voleybol takımı salonda topla çalışmalara başladı. 12 Ekim’de başlayacak lig öncesi çift antrenmanla yeni sezona hazırlanan filenin sultanlarında sakatlık olmaması teknik heyetin ve yönetimin yüzünü güldürüyor.

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL OLARAK İYİ DURUMDAYIZ

Bolu Belediyespor Bayan Voleybol takımı antrenörü Gökhan Çokşen, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Çokşen gazetemize yaptığı açıklamada “ Birinci hazırlık dönemimizi bitirdik. Bütün gerekli sezon öncesi dönemindeki adaptasyon dönemi, hazırlık döneminin kuvvet çalışmaları, sakatlığı önleyici çalışmaları ve kuvvet koruma çalışmalarını halan devam ettiriyoruz. Başladık yaklaşık 1 ay oldu. Top antrenmanlarına geçeli 2 hafta oldu. Birinci dönemin bitişinde takımımıza 3 günlük bir ara verdik ve dünden itibaren ikinci etap çalışmalarımıza başladık. Kuvvet çalışmaları devam ederken, topla birlikte filenin üzerine sıçramaya da başlayacağız. Şuana kadar iyi gidiyor. Ufak telek sezon başı olduğu için kaslarda gerilmeler oldu. Onun dışında başka bir problem çıkmadı. Takım iyi çalışıyoruz, fiziksel olarak ve zihinsel olarakta iyi durumdayız” dedi.

BİR TÜRK OYUNCU ALABİLİRİZ

Kadrolarına 1 yabancı ve 1 Türk oyuncu katmayı düşündüklerini ifade eden Gökhan Çokşen “Yönetimimizle de görüştük, daha öncede konuştuk bu konuyu, şuanda benim düşüncem iki tane oyuncuya ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. 1 tane Türk, 1 tanede yabancı oyuncu alacağız. Ama yabancı oyuncu konusunda acele etmeyeceğiz. Diğer grubun şekillenmesini ve gücünü görmek istiyoruz. Ama lige başlamadan önce 1 Türk oyuncu alabiliriz. Bize uygun, kulübümüzün yapısına uygun, şartlarımıza müsait olan bir oyuncu bulabilirsek benim kişisel olarak düşüncem +1 oyuncu daha kadroya katılabilir” ifadelerini kullandı.

ÇOK İYİ BİR KAPTANA SAHİBİZ

Kişilikli, kariyerli ve ahlaklı sporculara sahibiz diyen tecrübeli hoca “Adaptasyon süresini çok hızlı olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta transfer ettiğimiz oyuncular bildiğimiz oyuncular. Beraber çalışmadığımız oyuncularda var daha önce. Bu bir şans işidir, bir takımın uyumu ve adaptasyon süreci. Çok iyi bir kaptana sahibiz. Deniz’in takım içersindeki kariyeri ve kişiliğiyle doğru orantıda olan kaptanlık vasfı takımın uyum sürecini çok çabuk altlatmamızı sağladı. Çok düzgün bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Kişilikli, kariyerli ve ahlaklı sporculara sahibiz. Önemli olan bu kişiliği sahaya yansıtabilmek. Eğer ki dışarıdaki karakterimizi sahaya yansıtabilirsek, ilk 4’e girmek adına öncelikle önemli bir yol kat ederiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK

Sezonun ilk maçında sahalarında önemli bir rakiple karşı karşıya geleceklerini belirten Gökhan Çokşen “Evinizde oynadığınız tüm maçlar avantajdır. Her sezonun ilk maçı her zaman sıkıntılıdır. Çünkü ister istemez oyuncular her ne kadar tecrübeli olursa olsun, biraz heyecan olur. Birazda kendi seyircin önünde oynadığın için gerginlik olur. Biz birde hedefe oynayan bir takım olduğumuz için pek fazla hata yapma lüksümüz yok bizim. Dolayısıyla mutlaka gerginlik olacaktır biraz takımın üzerinde. Bunu atlatabilirsek en kolay şekilde güzel bir başlangıç yapmak niyetindeyiz. Önemli bir rakiple oynayacağız. Hendekle oynayacağız ilk maçımızı. Çok düzgün ve karakterli bir antrenöre sahipler. Alt yapıdan yetiştirdikleri çok karakterli sporcuları da var. Dolayısıyla iyi mücadele edip, ilk maçımızı kazanmak için her şeyi yapacağız” dedi.

TÜRK OYUNCU ORTA OYUNCU OLACAK

Diğer gurubun güç dengesi bizim guruba göre çok fazla diyen Çokşen “Yabancı oyuncu konusu için şuanda konuşmak erken. Daha öncede dediğim gibi bizim gruptaki iyi takımları ve diğer gruptaki güçlü takımları görmek lazım. Diğer gurubun güç dengesi bizim guruba göre çok fazla. Yatırım oranı da çok fazla. Onlarla eşit standartlarda mücadele edebileceğimiz bir standartlarda bir yabancı almalıyız. Türk oyuncuya gelince benim düşüncem orta oyuncu” diye konuştu.

03 Eyl 2014 - 18:55 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.