Göynük gençlerin ilgi odağı

Göynük’ün sembolleri bakanlığın gezi programına alındı. Göynük, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği proje ve gençlik kampları kapsamında ülkemizin dört bir yanından gelen...

Göynük’ün sembolleri bakanlığın gezi programına alındı. Göynük, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği proje ve gençlik kampları kapsamında ülkemizin dört bir yanından gelen gençler tarafından ziyaret ediliyor.

Düzenli olarak gerçekleştirilen geziler sayesinde gençler, Göynük’ün tarihi ve doğal güzellikleri ile tanışıyor. Gerçekleştirilen her gezi, çekilen fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştiriliyor. Göynük Belediyesi ise gelen genç gruplara rehberlik hizmetleri sağlıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik hizmetleri arasında yer alan ‘Seyyah Projesi’ ile Göynük’e gelen gençler Akşemseddin Hazretleri Türbesi, konaklar ve Zafer Kulesi’ni ziyaret ediyorlar. Proje görüntüleri arasında gençlerin, Göynük’ün sembollerine ziyaretleri sırasında çekilen fotoğrafları bulunuyor. Göynük fotoğrafları, Ankara’nın En büyük alışveriş merkezlerinde yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, şu ana kadar gerçekleştirdikleri projeleri ve kampları, geziler esnasında çekilen fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi ve broşürler ile tanıtıyor. Ankara’nın en büyük alışveriş merkezlerinde ve Kızılay metro alt geçidinde bu amaçla stantlar açıldı. Başkentlilerin stantlara ilgisi büyük. Stantlarda, ilgi çeken fotoğrafların başında düzenli gerçekleşen Göynük gezileri sırasında çekilmiş ‘Göynük Zafer Kulesi’fotoğrafı geliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tanıtım amaçlı hazırladığı genel broşürde ise Bolu fotoğrafı tam sayfa yer alıyor. Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlere yönelik projelerinde Göynük’e yer vermesinin gurur verici olduğunu belirterek, “Gençlere Göynük’ü anlatmak bizim öncelikli görevlerimizden” dedi.

Kemal Kazan’ın konu ile ilgili açıklaması şöyle “Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın gençlere yönelik projelerinde Göynük’e yer vermesi bizi gururlandırıyor. Ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimize Göynük’ü anlatmak bizim öncelikli görevlerimizden. Göynük, sahip olduğu manevi ve tarihi değerlerle gelecek nesillere aktarılmalı. Bütün çalışmalarımızın, hizmetlerimizin asıl amacı da bu. Tarihi, manevi, mimari ve doğal güzelliklerimiz ilebirçok önemli değere sahibiz. Özellikle Akşemseddin Hazretleri’nin tarihimizdeki ve ‘Anadolu Aydınlanması’ndaki yerini gelecek nesillere anlatmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. İlçemizi ziyaret eden her gruba, bir rehber tahsis ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın öncülüğünde düzenli olarak gelen genç arkadaşlarımıza da bu anlamda rehberlik hizmetleri sağlıyoruz. Gençlerimiz Akşemseddin Hazretleri’nin türbesini ziyaret ederken rehber arkadaşlarımız, hayatı ve maneviyatı hakkında bilgiler veriyor. Konaklarımız ve ‘Zafer Kule’miz de gençlerimizin ziyaret ettiği ve hakkında bilgi aldığı yerler arasında. Şu anda Ankara’nın en büyük alışveriş merkezlerinde ve Kızılay metro alt geçidinde Göynük fotoğraflarının olması, Göynük’ün sahip olduğu bu eşsiz tarihi ve görsel güzelliklerden kaynaklanıyor. Fotoğraf kareleri ile yetinmeyip, bu güzellikleri yerinde görmek isteyen gençlerimize ve ailelerine Göynük’ümüzü anlatmaktan her zaman büyük mutluluk duyacağız” dedi.

27 Kas 2012 - 18:55 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.