İkinci devrede küme düştük!

Boluspor ligin ikinci yarısında oynanan maçlara bakıldığında küme düşme hattının bir sıra üstünde bulunurken, toplamda 9 puan aldı. 6 haftadır galibiyete hasret kalan kırmızı beyazlılar bu durumu düzeltmek için...

Boluspor ligin ikinci yarısında oynanan maçlara bakıldığında küme düşme hattının bir sıra üstünde bulunurken, toplamda 9 puan aldı. 6 haftadır galibiyete hasret kalan kırmızı beyazlılar bu durumu düzeltmek için seferber oldu.

Hafta sonu bir sıra üstünde bulunan K.Erciyesspor ile karşılaşacak olan Boluspor bu maçtan galibiyet alıp kötü gidişe dur demek istiyor. Sezonun 16 maç süren ilk bölümü sonunda 30 puana sahip Elazığspor ve Çaykur Rizespor ilk iki sırayı paylaşırken, bu takımları 29 puanlı Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, 28 puanlı Kasımpaşa, 27'şer puanlı Kayseri Erciyesspor ve Konyaspor izledi. Bu tabloya göre, ilk 6 için en avantajlı konumda bulunan bu 6 takımdan Elazığspor, Kasımpaşa ve Konyaspor, 18 maçlık ikinci bölümün ilk 9 haftasında başarılı sonuçlar elde etti. Ligin yenilerinden Elazığspor, 9 haftada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle 25'inci hafta sonunda en yakın rakibi Kasımpaşa'nın 2 puan önünde liderliğini sürdürdü. Spor Toto Süper Lig'de yeniden yer almak isteyen ''Gakkoşlar'', 9 maçta 13 gol atıp 7 gol yiyerek 50 puana ulaştı.

Elazığspor ile galibiyet, beraberlik ve yenilgi sayıları aynı olan Kasımpaşa ise geçen sezon düştüğü Spor Toto Süper Lig'e yeniden yükselmeyi hedefliyor. 15 gol atıp 7 gol yiyen İstanbul temsilcisi, 20 puan topladığı 9 hafta sonunda 48 puana ulaşarak ikinci sırada yer aldı.

Spor Toto Süper Lig'e doğrudan yükselecek iki takım arasında yer almayı hedefleyen Konyaspor da başarılı sonuçlar elde ederek, 9 haftada 6 galibiyet, 3 yenilgiyle 18 puan toplayıp 45 puanla Elazığspor ve Kasımpaşa'yı takip ediyor.

Sezonun 16 maçlık ilk bölümündeki istikrarını sürdüren Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, 9 haftada 3 galibiyet, 5 beraberlik, 1 mağlubiyetle 10 gol atıp 6 gol yiyerek 14 puan aldı ve 43 puana ulaşıp ilk 6'daki yerini korudu.

İlk 16 maç sonunda Elazığspor ile zirveyi paylaşan Çaykur Rizespor ise 18 maçlık bölümün ilk 9 maçında umduğunu bulamadı. Teknik Direktör Hüseyin Kalpar ile yollarını ayırarak takımı Giray Bulak'a emanet eden mavi-yeşilliler, son 9 maçta 9 puan alarak 25'inci hafta sonunda 39 puanla 5'inci sırada yer aldı.

Son 9 haftanın diğer başarılı ekipleri olan Adanaspor, Karşıyaka ve Kartalspor da ilk 6 için iddialı konuma geldi. Giresunspor, Sakaryaspor ve İstanbul Güngörenspor ise son 9 haftada istedikleri sonuçları alamayıp 25 hafta sonunda düşme hattındaki takımlar olarak sıralandı.

Ligde 18 maçlık ikinci bölümün ilk 9 haftasının puan cetveli şöyle:

İkinci devrede küme düştük!

15 Mar 2012 - 20:11 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.