Lewandowski'nin Barcelona ile sözleşme detayları belli oldu

Barcelona, Polonyalı golcü Robert Lewandowski'nin transferi için Bayern Münih ile prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı.

Haber: S. Özge Yücel

Avrupa'da uzun süredir beklenen transfer sonuçlandı. Bayern Münih ve Barcelona Robert Lewandowski için anlaşmaya vardı. Polonyalı yıldız, İspanyol devine gitmek için Bavyera kulübünden aldığı maaştan yaklaşık 5,5 milyon Euro'luk bir feragat yaptı. Lewandowski'nin yeni yıllık kazancı La Liga'da ilk 9'a giremedi. Katalan Kulübü, 33 yaşındaki Lewandowski'nin sağlık kontrollerinin ardından sözleşme imzalayacağını duyurdu.

Robert Lewandowski Barcelona'da ne kadar kazanacak?

Almanya basınında yer alan haberlerde, transferin bonuslarla 50 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında gerçekleştiği öne sürüldü. Türlü mali sıkıntılarla boğuşan Barça'nın yeni yıldızına ne kadar ödeme yapacağı da merak konusu oldu. Dünyanın en iyi oyuncularından biri olan Lewandowski, transferi tamamlamak için büyük bir maaş kesintisi yapmayı kabul etti.

Marca gazetesi, Bayern Münih'ten yılda 23 milyon Euro brüt maaş alan Lewandowski'nin İspanyol devinden yıllık 9 milyon Euro net maaşla sözleşme imzalayacağını yazdı. Bu da yıllık yaklaşık 17,6 milyon Euro (haftada 336 bin Euro) brüt maaş anlamına geliyor. Robert Lewandowski'nin bu anlaşması La Liga'daki en yüksek maaşlı 9 futbolcunun arasına giremedi.

İspanya La Liga'da En Çok Kazanan 9 Futbolcu (Brüt Maaş/Yıllık)

9. Luka Modric – 20 milyon Euro

8. David Alaba – 20 milyon Euro

7. Jan Oblak – 20 milyon Euro

6. Jordi Alba – 20 milyon Euro

5. Antoine Griezmann – 20 milyon Euro

4. Toni Kroos – 22 milyon Euro

3. Sergio Busquets – 23 milyon Euro

2. Karim Benzema – 24 milyon Euro

1. Eden Hazard – 30 milyon Euro

Robert Lewandwoski'nin kariyer basamakları

Tecrübeli santrfor, ülkesinde Znicz Pruszkow ve Lech Poznan'da gösterdiği başarılı performansın ardından 2010'da Borussia Dortmund'a transfer oldu. Dortmund'da skorer kimliğiyle dikkatleri üzerine çeken Lewandowski, 2014'te sözleşmesinin sona ermesiyle bedelsiz olarak Bayern Münih'in yolunu tuttu.

Lewandowski başarılarla dolu Bayern Münih kariyerinde 8 Bundesliga, 5 Almanya Süper Kupa, 3 Almanya Kupası, birer UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferleri yaşadı. Bayern Münih formasıyla 375 maça çıkan Polonyalı milli futbolcu, 344 gol attı ve 72 asist yaptı.

17 Tem 2022 - 16:17 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.