Özcan “Boluspor’un hakkını yedirmeyeceğim”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, son haftalarda hakem hatalarıyla puan kayıpları yaşayan Boluspor’un hakkını mecliste aradı. Mecliste gündem dışı söz alarak konuşan Özcan “Boluspor’un hakkını yemek artık...

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, son haftalarda hakem hatalarıyla puan kayıpları yaşayan Boluspor’un hakkını mecliste aradı. Mecliste gündem dışı söz alarak konuşan Özcan “Boluspor’un hakkını yemek artık o kadar ucuz değil. Boluspor’un hakkını ben burada Milletvekili olduğum sürece yedirmeyeceğim. Artık Boluspor maçlarına hakem tayin ederken 1 kez düşünmeyin iki kez düşünün” dedi.

Boluspor’da son haftalarda hakem hataları ile meydana gelen puan kayıpları sonrası CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan konuyu meclis gündemine taşıdı. Nedense son dönemlerde hakem hatalarının Boluspor’u bulduğunu savunan Tanju Özcan “Benim bugün gündeme getirtmek istediğim konu aslında bir futbol trajedisi. Malumunuz son yıllarda futbol büyük bir ekonomik sektör haline geldi. Hem ülkemizde hemde dışarıda. Ama futbolda seyir zevkini ve sonuçlarını etkileyen en önemli unsurlardan biride hakemler ve saha dışı yaşanan faktörler. Sayın milletvekillerim maalesef hakem hataları son yıllarda futbolumuzun kalitesini ve seyir zevkini önemli ölçüde etkilemektedir. Televizyonlarda ve gazetelerde sürekli olarak Süper Ligde bulunan 3 büyük takımımız ile ilgili hakem hatalarını tartışıyoruz. Gece bunları tartışıyoruz, gündüz bunları tartışıyoruz. Ancak Süper Ligdeki diğer takımların giden puanları ve buharlaşan emekleri dikkate dahi alınmıyor. Tabi birde PTT 1.Ligde yaşanan hakem faciaları var” dedi.

BOLUSPOR’UN ALIN TERİ ÇALINIYOR

İki gün önce oynanan Göztepe-Karşıyaka maçını izleyip de herhalde vicdanı sızlamayan kimse kalmamıştır diyen Özcan “Yine yıllardır emek veren ama hakkı yenen bir Boluspor gerçeği var PTT 1.Lig’de. Futbolu yakından takip edenler bilir. Boluspor son birkaç sezondur PTT 1.Liginde mücadele veriyor. Bolu bir futbol kenti ama imkânları sınırlı. Nüfusu az. Sanayisi yok denecek kadar az. Ama buna karşı, vefakâr Bolulular Boluspor’u kentin tek takımını ayakta tutmak için elinden gelen herşeyi yapıyor. Boluspor’un başkan ve yöneticileri ceplerinden trilyonlarca harcıyor. Bolu’daki yoksul vatandaşımız evinin ve çoluk, çocuğunun rızkını bir kenara bırakıyor bilet alıp Boluspor maçına giriyor. Yani özetle söylemek gerekirse, 7’den 70’e her Bolulu Boluspor için büyük bir özveride bulunuyor. Ama maalesef saha içinde ki ve sahada dışındaki bazı faktörler yıllardır öne çıkıyor ve birileri yıllardır Boluspor’un alın terini sürekli çalıyor. Hatırlayınız 5 yıl önce oynanan Boluspor-Eskişehirspor final maçı vardı. Sayın Kemal Unakıtan’ın seçim sözünü sahaya nasıl yansıdığını hatırlayın. 4 yıl önce Bolu’da oynanan bir Kasımpaşa maçı vardı. Kasımpaşa’nın Başbakanın takımı olmasından dolayı verilen kararları şöyle bir hatırlayın” şeklinde konuştu.

ARTIK BUNLARA HATA BİLE DENEMEZ

Sadece bu sezona bakalım diyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan “İlk aklıma gelenler. Tavşanlı Linyitspor-Boluspor maçı, Kartalspor-Boluspor maçı, Rizespor-Boluspor maçı, Konyaspor-Boluspor maçı ve son olarakta Bolu’da oynanan Kayseri Erciyesspor-Boluspor maçı. Bu maçların ortak bir özelliği var. Bu maçların hepsinde hakem hataları hep Boluspor aleyhine olmuştur. Artık bunlara hata bile denemez düşüncesindeyim. Hepte bu hatalar nedense hep Boluspor’u buluyor” dedi.

BOLUSPOR’UN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİM

Bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum diyen Özcan “Bugün itibariyle PTT 1.Ligin puan durumunu bilen var mı? bilmiyorum. 1.sırada Kayseri Erciyesspor var. Sayın Cumhur Başkanın şehri. 2.sırda Manisaspor var. Sayın Arınç’ın şehri. 3.sırada ise büyük tesadüf sayın Başbakanın şehrinin takımı Rizespor var. Arkadaşlar, bu işler bu şekilde oluyorsa eğer Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Sayın Arınç arasında geçiyorsa bu mücadele saha dışındaki faktörlerden dolayı o zaman açık söyleyin diğer takım hiç alın teri dökmesinler. Hiç emek harcamasınlar. Ben buradan spor kamuoyuna ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilerine sesleniyorum ve soruyorum. Sizce bugünkü sıralama tesadüf mü? Değil mi? Başka faktörler var mı? yok mu? Ben burada son olarak şunları söylüyorum. Sezonun bitmesine 8 hafta kaldı. Boluspor’un yıllarca hakkı yendi. Bolu’ya sahip çıkan olmadı. Ancak şunu bilin, ben Milletvekili seçildiğim gün şunu söylemiştim. Bolu’ya sahip çıkacağım demiştim. Artık Bolu’nun sahibi var demiştim. O anlamda, bugüne kadar Boluspor’un hakkını yiyenlere şunu söylüyorum. Boluspor’un hakkını yemek artık o kadar ucuz değil. Boluspor’un hakkını ben burada Milletvekili olduğum sürece yedirmeyeceğim. Federasyon yetkililerine son olarak bir çağrıda bulunacağım. 8 hafta kaldı. Yıllardır Boluspor’un hakkı yendi. Artık Boluspor maçlarına hakem tayin ederken 1 kez düşünmeyin 2 kez düşünün” diye konuştu.

19 Mar 2013 - 21:15 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.