Play-off heyecanı başlıyor

PTT 1. Lig'de normal sezon 34. hafta karşılaşmalarıyla sona ererken, Adanaspor'un ardından Süper Lig'e doğrudan yükselen ikinci ekip Kardemir Karabükspor oldu.

Haber: Volkan YILMAZ

Ligde ilk 6 sırayı alan Alanyaspor, Adana Demirspor, Elazığspor ve Balıkesirspor, play-off'ta Süper Lig'e çıkma mücadelesi verecek. Sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan Karşıyaka ve Kayseri Erciyesspor'un ardından, 3. ekip olarak 1461 Trabzon da lige veda etti.

PTT 1. Lig'den Süper Lig'e yükselecek son ekibin belli olacağı play-off'ta yarı finalde Alanyaspor ile Balıkesirspor, Adana Demirspor ile de Elazığspor eşleşti. Deplasmanlı olarak iki maç oynayacak takımlar ilk karşılaşmalarını bugün Balıkesir ve Elazığ'da, rövanşlarını ise 23 Mayıs Pazartesi günü Alanya ve Adana'da yapacak. Rakiplerine üstünlük kuranlar, 27 Mayıs Cuma günü Konya Torku Arena’da final mücadelesinde Süper Lig'e yükselmek için karşılaşacak.

Ligde 2005-2006'dan bu yana ligi 3. sırada bitiren takımlar play-off'ta Süper Lig'e yükselmeyi başaramadı. Bu sezonlarda sırasıyla Altay, Malatyaspor, Sakaryaspor, Boluspor, Adanaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Çaykur Rizespor, 1461 Trabzon, Orduspor ve Alanyaspor ligi 3. sırada bitirmelerine rağmen adlarını Süper Lig'e yazdıramadı. Alanyaspor, geçen yıl olduğu gibi bu sezonu da 3. sırada tamamladı.

Şimdiye kadar play-off'larda Kasımpaşa 3 defa Süper Lig'e çıkarken, Antalyaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor ve Torku Konyaspor da ikişer defa play-off'ta gülen ekipler oldu. Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Göztepe, Kayserispor, Malatyaspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Şekerspor ve Zeytinburnuspor da birer defa play-off'tan Süper Lig'e yükseldi.

18 May 2016 - 17:12 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.