Prijovic “Şuanda Boluspor’a odaklandım”

Ekibimiz Boluspor’un sezon başı İsveç’ten Djurgardens IF takımından transfer ettiği Aleksandar Prijovic, Lig Radyo da Ajans Futbol’a konuk olarak, Boluspor’a transferini ve hedeflerini anlattı. Prijovic yaptığı açıklamada “Boluspor’a gelmemde konusunda ikna çok uzun sürmedi. Ret etmedim açıkçası burayı gelmeyi istedim” dedi.

Haber: Spor Merkezi

Sezon başı İsveç’in Djurgardens IF takımından transfer olan Aleksandar Prijovic, Lig Radyo da Ajans Futbol’a konuk oldu.

BOLUSPOR’U DAHA İYİ YERLERE GETİRMEK İSTİYORUZ

Öncelikle kariyerime FC ST. Gallen de başladım. Daha sonra 16 yaşında iken Parmaya transfer oldum. Parma o zamanlar bir alt lige düşmüştü. Oradan Derby County gittim. Daha sonra Fc Sıon’a gittim. Burada 3 yıllık bir kontrat imzaladım. Djurgardens IF gittim, İsveç’te oynadım. Daha sonrasında şimdi Boluspor’dayım. Şuanda Boluspor hakkında söyleyebileceklerim, çok iyi durumda değiliz ama tabiî ki de amacımız Boluspor’u daha iyi yerlere getirmek. Bende kendi üzerime düşeni bu şekilde yapmak istiyorum.

BOLUSPOR’A ODAKLANMIŞ DURUMDAYIM

Şuanda Boluspor’a odaklanmış durumdayım. Gollerim hakkında konuşmak gerekirse, aslında daha çok gol atabilirdim. Çok gol atacak fırsatları bulmuştum. Ama dediğim gibi 2-3 gol daha fazla atabilirdim. Üst lig için soruyorsanız. Boluspor ile beraber bunu başarmayı istiyorum. Futbol, hepimizin de bildiği gibi bazen bireysel olarak farklı yolları seçebildiğimiz bir ortam. Ama öncelikli hedefim bu başarıyı Boluspor ile yaşamak. Daha sonra tabiî ki geleceğe de bakarız. Boluspor ile 2 yıllık bir kontratım var.

İSTEYEREK BOLUSPOR’A GELDİM

Boluspor’a gelişim şöyle oldu. Kulüp menajerimiz Arhan bey direk beni arayarak telefonda bana teklifi yaptı. Son derece doğal bir görüşme oldu. İstediklerini söylediler, bende istediklerimi söyledim. O süreçte bana da başka teklifler vardı. Boluspor’a gelmemde konusunda ikna çok uzun sürmedi. Ret etmedim açıkçası burayı gelmeyi istedim. Şimdilik kafamda kötü bir düşünce de yok. İyi ki Boluspor’a gelmişim diyorum.

IBRAHİMOVİC DÜNYANIN EN İYİ FORVETİ

Zlatan Ibrahimovic ile bu benzetmeler sürekli yapılıyor bana. Sürekli karşılaştırılmakta hoş değil. Tabiî ki saygı duyuyorum ve bana göre Zlatan Ibrahimovic dünyanın en iyi forveti. Saç tarzımı ve dövmelerimiz benziyor birbirine. Tamamen farklı liglerde ve platformlarda oynuyoruz. Kendisine saygı duyuyorum ama ben biraz daha yakılıklıyım ondan.

FUTBOL OYNARKEN ZORLUK ÇEKMEDİM

Ailemde futbol oynayan kimse olmadı. Küçük kardeşim 14-15 yaşlarında antrenmanlara gidip geliyordu ama devamı gelmedi. Futbola başlarken ki zorluklardan konuşursak, açıkçası çocukluğumdan beri zor bir hayat geçirdiğim söylenemez. İsviçre de yaşadım. Rahat bir ortam vardı. Benden daha çok kötü ortamda büyüyen futbolcular yada futbolcu olmayan çocuklar vardı. Tabiî ki benimki de problemsiz yada mükemmel geçmedi. Özellikle FC ST. Gallen de iken bazı hocaların işte, yabancılara karşı olan tavırları, az çok böyle şeyler yaşadım ama çok sorunlu olmadı işin açıkçası. Bunlara karşı savaştım ve bu saatten sonrada kazandım diye düşünüyorum.

TÜRKİYE YENDİĞİ İÇİN SEVİNÇLİYİM

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ben İsviçreli den çok Sırplı hissediyorum. Dolayısıyla böyle bir soru karşısında yürekten bir cevap veremem ama Türkiye yendiği için sevinçliyim bile diyebilirim. Ama bu tarz durumlarda her zaman iki taraf vardır. Her zaman bir kişi suçlu değildir. Bir olayı biri başlattığı zaman, öbürünün de karşılık vermediği görüşmemiştir. Çokta yorum yapacak bir şey yok. Yaşandı ve geçti. Hakan Yakın konusunda da kendisine karşı, oynadım. Çok konuşma fırsatımız olmadı ama. Ama kariyerine baktığımız zaman, ne kadar başarılı olduğunu görmek o kadar da zor değil.

SÜPER LİGDE OYNAYACAK KALİTEDEYİM

Türkiye’yi diğer liglerin arasında düşünürsek, dediğiniz gibi İngiltere de ve İtalya’da da oynadım. Türkiye’yi bu liglerin arasına katar ise, onlarda bu seviyelerde bir lig. Oynayabileceğim seviyelerden en süt lig Süper Lig. Süper Ligde oynayacak kapasiteye sahip olduğumu düşünüyorum. Gelecekte ne olacak bilemezsiniz. 5 yıl önce Parma da oynarken, bana Türkiye de oynayacağımı söyleseydiniz ne söyleyeceğimi bilemezdim işin açıkçası. Dolayısıyla futbolda birazcık bunlar var. Ama Süper Ligde oynayacak kalitede olduğumu düşünüyorum. Bunda kendime güveniyorum.

25 Oca 2015 - 18:03 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.