Sabahattin Kocadağ “Alt yapı sayesinde BAL ligindeyiz”

2014-2015 Sezonunda İlimizi Bölgesel Amatöre Kümede temsil edecek olan Kıbrıscıkspor Kulüp Başkanı Sabahattin Kocadağ, yeni sezon öncesi gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Alt yapı sayesinde şuanda BAL Ligindeyiz diyen Kocadağ “Kıbrıscıkspor kulübü kesinlikle transfer yapıp, BAL liginde oynama düşüncesinde değil. Tamamen kendi yetiştirdiği çocukları oynatma düşüncesi içinde. Zaten alt yapıya çok önem veriyoruz. Alt yapı sayesinde şu anda BAL ligindeyiz” dedi.

Haber: Hamza TÜRDÜ

Mudurnuspor’u baraj maçında mağlup ederek ilimizi bu sene BAL Liginde temsil etmeye hak kazan Kıbrıscıkspor Kulüp Başkanı Sabahattin Kocadağ, 14 Eylül’de başlayacak olan Bölgesel Amatör Lig öncesi gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Kocadağ “Kıbrıscıkspor kulübü bu sene BAL’da. Bakıldığında 10’ncu grup ligin en zor grubu. Çok kaliteli bir grup. Aslında biz bu gurubu istedik. Diğer gruplara pek düşmek istemedik. İstanbul’da hem bizim alt yapımızdaki değerlendirtme noktasında hem de daha kuvvetli rakiplerle oynama noktasında istekli ve arzulu olduk. Böyle bir talebimizde oldu. Talebimize Federasyon kabul etti. 10’uncu gruba düştük. Kulüp olarak, takımı 15 gün Kıbrıscık’a kampa gönderdik. Kıbrıscık’ın havasının çok iyi olması sebebiyle oyuncularımıza çok iyi geldi kampımız. Topçularımız oradan çok hazır döndüler. Döndükten sonra BAL ligi takımlarıyla yaptığımız hazırlık maçlarında takımımızı hazır gördük” dedi.

ALT YAPIYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

Alt yapı sayesinde şu anda BAL ligindeyiz diyen Kocadağ “Burada en önemli nokta şu. Kıbrıscıkspor kulübü kesinlikle transfer yapıp, BAL liginde oynama düşüncesinde değil. Tamamen kendi yetiştirdiği çocukları oynatma düşüncesi içinde. Zaten alt yapıya çok önem veriyoruz. Alt yapı sayesinde şu anda BAL ligindeyiz. Öyle olunca da kendi kültürümüze oynama düşüncesindeyiz. Sadece Mudurnuspor’dan birkaç transferimiz oldu. Onun dışında transferi kapattık. Şu anda elimizdeki imkanlarla Bolu’yu en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İYİ BİR SEZON GEÇİRECEĞİZ

BAL Ligi için destek alabiliyoruz dersek doğru olmaz diyen Sabahattin Kocadağ “Buradan Sayın Valimize de serzenişte bulunmak istiyorum. Ziyaretimizde bütçemiz pek uygun değil dendi. İnşallah ileri de olur dediler. Bizler ileri de yardım olacağına inanıyoruz. Onun dışında bakıldığında bütün büyük şirketler Boluspor’a destek oluyorlar. Diğer kulüpler gibi bu işi yaptığımıza inanılıyor. Ben de şahsen karakter olarak hep böyle istemeyi pek beceren birisi değilim. Biz kendi içimizde, yönetim içinde parasal konuları halletmeye çalışıyoruz. Yine de birkaç sponsorumuz olacak. Şu an görüşme halindeyiz. Bir şekilde çıkacağız. Çocuklarımız çok iyi mücadele edecek. Şundan Bolu spor kamuoyu emin olsun, çocuklarımızın mücadelesinden gelen seyircilerimiz mutlaka mutlu olacaklardır. Kıbrıscıkspor kulübü yönetimi olarak bu konulara çok ciddi bakıyoruz. Yönetim kurulumuzda son derece iyi. İyi bir sene geçireceğiz inşallah. Ligde kalırsak, şampiyon olmuş gibi düşüneceğiz” dedi.

10-15 GÜN İÇİNDE PROJE ELİMİZDE OLACAK

Karaçayıra yapmayı planladıkları Kıbrıscıkspor tesisi ile ilgilide bilgiler verene Kıbrıscıkspor kulüp Başkanı Sabahattin Kocadağ “Bu sabahta yeni tesis ile ilgili çalışmalarımız vardı. Sakarya’da bir mimar arkadaşımız var. Mimar arkadaşımız Kıbrıscıklı, sağ olsun bu projeyi ücretsiz çiziyor. Projemiz de bu yüzden uzadı birazda. Önümüzdeki 10-15 gün içinde proje elimizde olacak. Proje gelir gelmez, Ankara’nın yolunu tutacağız. Orada, Sayın Metin Yılmaz, Futbol Federasyonu ve diğer ilgili kurumlardan destek isteyeceğiz. Amacımız, bu sene içerisinde temeli atmak olacak. İnşallah temeli atacağız. Bu temeli attığımız anda bu projemiz hayata geçmiş olacak. Proje ile ilgili, biz aslında bu tesisi kime yapıyoruz. Şu anda bizim kulübümüzde kim spor yapıyor? Demek ki, biz bu yatırımı Bolu’ya, Bolu için Bolu’nun çocuklarına yapıyoruz. Bizim gibi istekli bir yönetimi, bizim gibi çalışan bir yönetimi böyle bir projeyi istiyor olmasından dolayı Bolu kamuoyunun çok keyif duyması lazım. Bolu’daki yetkililer bizden çok bu projeye sahip çıkması lazım. Biz çocukları kahve köşelerinden kurtarıp, onlara spor yapma imkanı sunuyoruz. Hiyerarşik düzeni öğretiyoruz. Oturmayı, kalkmayı öğretiyoruz. Dolayısıyla çok önemli bir proje. Bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Eğer hayata geçirirsek, ekonomik sorunları da çözmüş olacağız. Ondan sonra Kıbrıscıkspor kulübü, kimseye muhtaç olmayacak. Kimseden para dilenmeyecek. Bu arada da Bolu’da 250 çocuğumuza spor yaptırma imkanımız olacak. O zaman Bolu sporuna çok büyük bir yatırım yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

İLK MAÇIMIZ DİKİLİTAŞ’LA

14 Eylül Pazar günü saat 15.00’da Karaçayır’da BAL Liginin ilk maçına çıkacaklarını belirten Kocadağ “ 14 Eylül Pazar günü ilk maçımıza çıkacağız. İstanbul’dan Beşiktaş’ın alt yapısı olan Dikilitaş takımıyla oynayacağız. İnşallah galibiyetle başlarız. Güzel bir gün olur. Ama şundan eminim, çocuklarımız çok iyi mücadele edecektir. Kıran kırana, mücadele gücü yüksek bir karşılaşma oynayacağız. İnşallah o gün, galip gelirsek çok mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

BİZ BOLU’YU TEMSİL EDİYORUZ

Son olarak kamuoyuna şöyle seslenen Kıbrıscıkspor Kulüp Başkanı Sabahattin Kocadağ “Kıbrıscıkspor kulübü bu sene BAL liginde mücadele edecek. Aslında biz Bolu’yu temsil ediyoruz. Biz deplasmana gittiğimizde Bolu takımı gelmiş diyecekler. O zaman şu andaki bütün BAL ligine çıkan takımların arasında bu sene biz varız. İnşallah seneye de burada mücadele etmek isteriz. Biz duramazsak bile kim gelirse gelsin BAL ligine çıkan takımların Bolu’daki yetkili kurumların bu takımlara sahip çıkması gerekiyor. Bolu’nun BAL ligindeki takımı, diğer BAL ligi takımlarına bakıldığında 150-200 bin TL’lik bütçeye karşı, diğer takımların bütçesi 1 milyondan aşağıya değil. Sanki boynumuz bükülüyor, sanki öksüz çocuk gibi görüyorsun kendini. Bu konuda inşallah zaman içinde bu bilinç Bolu’da oluşur. BAL ligine çıkan takımlar inşallah sahiplenilir” diye konuştu.

05 Eyl 2014 - 18:01 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.