Şehitler için süren bisikletçiler Bolu'dan geçecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilciliği işbirliğiyle 7. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu düzenleniyor. 1840 km.lik parkurun içinde Bolu’da var.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilciliği katkılarıyla ‘Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak’ sloganıyla 7. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu gerçekleştiriliyor.

90 bin şehit anılacak

90 bin Mehmetçiğin donarak şehit olmasının 101. yılı dolayısıyla düzenlenen bisiklet turuna katılacak sporcular, Sultanahmet Meydanı’ndan başlayıp Sarıkamış’ta bitecek 1840 kilometrelik yolu bisikletle geçecekler.

Sultanahmet Meydanı’ndan Sarıkamış’a

26 Aralık 2015 tarihinde saat 10.00’da Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenecek saygı duruşu, toprak ve bayrak tesliminin yapılacağı törenin ardından Sarıkamış’a bisikletleri ile hareket edecek sporcular; 1915 yılının Zemheri ayında donarak ebediyete intikal eden 90 bin şehit büyüğümüze minnet borcu ödemek, gençlerimize tarih bilincini aşılamak üzere 1840 kilometre yol kat ederek bu tarihi geçmişimize dikkat çekecekler.

Anma programı 3 Ocak’ta sona erecek

Sporcular Sultanahmet Meydanı’ndan başlayan ve sırasıyla Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Şavşat, Ardahan, Kars ve Sarıkamış'ı kapsayan güzergâhı geçerek 1840 kilometrelik etabı tamamlayacaklar. Daha sonra 3 Ocak'ta Sarıkamış'ta düzenlenecek resmi tören ile Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu son bulacak.

Spor Merkezi

24 Ara 2015 - 17:39 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.