TFF'yi boykot ederiz!

TFF'nin Süper Lig ekiplerinin rezerv takım kurmasına yönelik kararına karşı çıkan 1., 2. ve 3. Lig ile BAL kulüpleri, TFF'yi boykotla tehdit etti.

Haber: Ceylan Beykoz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dün Kulüpler Birliği Vakfı ile yaptığı toplantıda liglerin 12 Haziran'da başlatılmasını resmen karar altına alırken, önemli bir açıklamada daha bulundu. TFF'den toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Kulüplerimizden gelen talep üzerine, Süper Lig takımlarının rezerv takım kurarak alt liglerde yarışması isteği doğrultusunda çalışmalara başlanmış, konuyla ilgili Futbol Komitesi oluşturulması kararlaştırılmıştır. 21 yaş altı oyuncuların değerlendirilmesini hedefleyen bu projeyle kulüplerimizin genç oyuncu yetiştirme çabaları da desteklenecektir" denildi.

Haftaya toplantı var

Ancak bu açıklama TFF 1., 2., 3. ve Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarını adeta ayağa kaldırdı. Söz konusu kulüpler, TFF'nin bu formülde ısrar etmesi halinde ligleri boykot etmeyi gündemine alacak. Daha önceki toplantılarda da konunun gündeme geldiği ancak alt lig kulüplerden gelen tepkiler nedeniyle TFF, konuyu daha detaylı inceleme kararı aldı. Buna göre TFF, gelecek hafta alt lig kulüplerin birlikleriyle toplanacak. Hem liglerin akıbetini hem de Süper Lig takımlarının rezerv takım taleplerini masaya yatıracak.

'Pasta bize bile yetmiyor'

TFF 1., 2. ve 3. Lig ile BAL kulüpleri, Süper Lig takımlarının rezerv takımlar kurarak kendileriyle yarışmasına karşı. Bunun temel nedeni, ekonomik. Söz konusu kulüpler, "Süper Lig kulüpleri, 'Hiç terlemeden bir takımım daha olsun' diyor! Böyle bir dünya var mı? TFF hem 3. Lig takım sayısı fazla diyor hem de 18 takım daha kurmaktan söz ediyor! Peki Bölgesel Amatör Ligi ne olacak? 5 tane daha mı kurulacak? Pasta daha bize yetmezkne, bunu bir de 5'e mi böleceksiniz? Zaten futbolun büyük pastasını Süper Lig takımları alıyor. Şimdi bir de alt liglerin pastasını mı yiyecekler?" diyerek, rezerv takımların kurulmasına karşı çıkıyor.

'Kardeş takım olalım'

Alt lig kulüpleri bunun yerine Süper Lig takımlarıyla 'kardeş kulüp' uygulaması yapmayı öneriyor. Kulüpler, "Süper Lig kulüpleri altyapılarındaki oyuncuların ücretini ödesinler biz de onları alıp oynatalım" diyor. Evet, TFF rezerv takımların kurulmasına ve doğrudan alt liglerden başlmasına karar verirse, bir boykot ile karşı karşıya kalabilecek. Bu da 255 takım demek.

03 Haz 2020 - 12:35 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.