Ulu “Tescil kararı katliamdır”

Spor adamı Şahin Ulu, PTT 1.Ligin tescil edilmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Kartalspor, Göztepe ve Adanaspor'un 2012-2013 sezonunun Federasyon tarafından tescil edilmemesi konusunda üç kulüp de gerekli itırazı yapmıştı. Spor Adamı Şahin Ulu dün yaptığı açıklamada, ligin tescil edilemeyeceğini dile getirdi ve “Tescil edilirse bu bir katliamdır” dedi.

Futbol Federasyonunun özerk olduğuna dikkat çeken Şahin Ulu, “76.maddenin olmazsa olmaz kuralı oradaki hükümler tamamlanmadan ligde hiç kimse oynayamaz. 2012-2013 1.Lig müsabaka statüsünün 3.maddesinde de lige katılamazsın diyor. Ankaragücü olağan genel kurulda TFF'ye sunması gereken tahmini bütçeyi görüşmemiş. Kural diyor ki, sen genel kurul tarafından onaylanmış bütçeni, bilançonu getirmezsen yetkini askıya alırım, bu hükümleri yerine getiremeyen Ankaragücü'ne nasıl izin verdin? Tescilin olması mümkün değil..Lig tescil edilirse bu bir katliamdır.Tescil edilebilmesi için Federasyonun eldeki belgeleri ve talepleri gerekçeli kararla çürütmesi lazım. Ben yaptım oldu. Olmaz. Ana statüyü ve kanunu nasıl değiştirecekler?” diye sorular yöneltti.

Sporun içerisinden biri olduğunu ve 490 yıllık spor adamı olduğunu anlatan Şahin Ulu konuşmasını şöyle sürdürdü “Adanaspor, Göztepe ve Kartal davalarında haklılar. Adanaspor taraftarına sesleniyorum ispat mı istiyorsunuz, ayağınıza gelip orada ispatlarım. Bu belgeler geçmez desinler Başkan Bayram Akgül tek başına mücadele ediyor. Bir kulüp başkanı armasıyla, ismiyle TFF'ye karşı bu şekilde mücadele ediyorsa taraftarın orada olması lazım. Petrofisi'nin eski başkanıyım. Adana'yı, Adanasporluyu, Demirsporluyu iyi tanırım. Armasını, rengini yürekten sever. Şimdi hakkınızı aramayacaksınız ne zaman arayacaksınız. Burada belgeler var, icraat orada eylem orada, hüküm sona ermiş. Federasyon burada pardon mu diyecek? Adanaspor iki hafta üst üste hata yapsa ligden ihraç etmezler mi? Yaptırımın olmamasına rağmen 2009 yılında Ankaraspor'u ihraç etmişsin.1461 Trabzon'a play-off'a kalamazsın diyorsun. Ancak 76. maddenin 2-3 ve 4'te yaptırım uygulamıyorsun. 76'nın 6.fıkrasına yaptırım uyguluyorsun. TFF der ki, ben ana statüyü de, kanunu da, UEFA, FİFA’yı da takmıyorum. Ben yaptım oldu kanununu ilan eder” dedi.

Spor adamı Şahin Ulu, ihlalin kesin olduğunu belirterek, “Nerede bu taraftarlar, Göztepeliler, Kartalılar, Adanasporlular. Ankaragücü de mağdur. Bunlar haklarına sahip çıkmayacaklar kimler çıkacaklar. Kartal, Göztepe, Ankaragücü, Adana'nın yüreklerindeki sevgi taşarsa çok kişiyi boğar. Herkes haddini bilecek yaptığı yanlıştan dönecek. Yanlış uygulama var. Ana statüye aykırıysa yapılan işlem, oynanan müsabakalar 1.ligin tesciline mümkün değil. Ancak Rize ve Erciyes'in müktesep hakkıdır ama düşenleri düşüremezsin. Federasyon baştan gereğini yapsa ve lige almazsa bu sorun yaşanmazdı. Adanaspor, Ankaragücü'ne 3 puan kaybetmiş durumda. Ankaragücü'nden altı puan alan takımların puanlarını silsek Adanaspor Play-Off'a kalmaz mıydı? İddialı konuşuyorum, bunları çürütsünler, yüzüme tükürsünler. Ayrıca Kartal ve Adanaspor başkanı, üst düzey bir hukukçu ve artı 5 hukukçu daha belgelerle konuştuk ve herkesin ortak kararı ihlal kesin” ifadelerini kullandı. TFfF Ana statüsü 76.madde de usulüne göre bu sezon PTT 1.ligde mücadele eden Ankaragücü yaptığı kongrede Bütçesini Genel Kurul üyelerine onaylatmadığı ispat edildi. Buna rağmen TFF’de usulsüzlük yapıldı ve UEFA, FİFA kuralları hiçe sayılarak bir lig oynatıldı. FİFA ve UEFA'nın Ülke Federasyonlarına Kesin Emri FIFA ve UEFA kurallarını hiçe sayarak Ankaragücü'nün ligde oynamasına izin verdi. İşte 2012-2013 1.Lig müsabaka statüsünün 3.maddesi. 3.madde lige katılamazsın diyor”

İşte 76.Madde

1-Tüm futbol kulüpleri ve futbol şubesi bulunan spor kulüpleri TFF Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan "Futbol Kulüplerinin Tescil Yönetmelikleri" doğrultusunda tescil edilir.

2-Tüm futbol kulüpleri ve futbol şubesi bulunan spor kulüpleri gelir ve gider cetvellerini, bilânçolarını ve gelecek sezonu kapsayan bütçeleri ile Genel Kurul Tutanaklarını yıllık Genel Kurullarında onaylandığı biçimi ile ve ilgili Genel Kurul tarihinden itibaren otuz (30) gün içerisinde TFF`ye sunar. Herhangi bir kulübün bu yükümlülüğünü yerine getirmemesi veya bu açıdan yanlış yönlendirici bilgi vermesi durumunda bu kulübe bir uyarı verilir ve yetkililerinin hakları askıya alınır.

3-Kulübün sözü edilen yükümlülüğünü uyarı tarihinden itibaren otuz (30) gün içerisinde yerine getirmemesi durumunda puan tenzili yaptırımı uygulanır. Kulübün sözü edilen yükümlülüğünü ilave otuz (30) gün içerisinde de yerine getirmemesi durumunda küme düşürülür.

2012-2013 1.Lig Müsabaka Statüsü

(3) Lig’e katılacak olan kulüpler, “TFF 1. Lig Katılım Formu”nu ve ilgili belgeleri süresi içerisinde TFF’ye sunmak zorundadırlar. TFF tarafından istenen belgeleri tam olarak ve süresinde sunmayan, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler, lig müsabakalarına katılamazlar.

22 May 2013 - 17:12 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.