Ünlü Milli Antrenör Bolu’da

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yetiştirdiği başarılı sporcularla ün yapan Trampolin Cimnastik Milli Takımlar Başantrenörü Zakaria Abramashvili, Türkiye Cimnastik Federasyonunun yürüttüğü proje kapsamında Bolu’ya geldi.

Haber: Aysun Beykoz

Türkiye Cimnastik Federasyonu, cimnastikte Türkiye’nin daha iyi yerlere gelmesi amacıyla harekete geçti. Başlatılan proje kapsamında trampolin sporu ve sporcu yetiştirmede kazandığı başarılarla bilinen Gürcü antrenör Zakaria Abramashvili, bir süreliğine Bolu’ya getirildi. Federasyon Başkanı Suat Çelen, cimnastikte Türkiye’nin daha iyi yerlere gelmesi için çok mücadele ettiklerini, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya sayılarını artırmayı ve olimpiyatlarda madalya almayı hedeflediklerini söyledi. Abramashvili’nin yapacağı çalışmalarda mevcut antrenörlere bazı odak noktalarını aktarması ve gelecek vadeden sporculara yön vermesi bekleniyor.

TÜRKİYE'Yİ GEZİYOR

Yaptığı açıklamada olimpiyatlar için başarılı sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Abramashvili, "Federasyon çok özel bir proje yaptı. Her şehre giderek ders veriyorum. Antrenörlerle görüşüyorum. Çocuklar nasıl daha kaliteli çalışır, bunları değerlendiriyoruz. Bu proje süper olacak. Türkiye'nin her yerini dolaşıyorum. Her şey nasıl çalışacağımıza bağlı. Proje ve çocuklar çok güzel. Biz özel çocukları toplayacağız. Onlarla özel antrenmanlar yapacağız" diye konuştu.

SPORCULAR "ZAZA" DİYOR

Görevdeki ilk gününde Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, As Başkan Cumhur Özçelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Spor Şube Müdürü Ramazan Demir ve Cimnastik Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Mehmet Özdoğan ile birlikte Karaçayır Spor Kompleksinde bir araya gelen antrenör, sporcularla tanışıp yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sporcular tarafından çok sevilen ve “Zaza” olarak bilinen Abramashvili, İl Müdürü Şerafettin Çilkara’yı makamında ziyaret etti. Gördüğü ilgiden dolayı teşekkür eden ve Bolu’da cimnastik sporunun gelişmesi için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini söyleyen Abramashvili’ye çiçek hediye edildi.

04 Eki 2020 - 13:24 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.