52 kişi 11km yürüdü

Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği tarafından düzenlenen trekking faaliyetlerine bir yenisi eklendi. Onlarca doğasever karla kaplı ormanlarda kilometrelerce yürüyerek kar ve doğanın keyfini çıkardı.

Haber : Gönül Olutürk

Tabiatın Kalbi tarafından düzenlenen doğa yürüyüşüne 52 doğa ve sporsever katılırken, iştirakçiler hem doğal yaşamı desteklemek için doğaya yem bıraktılar hem de mangalda sucuk-ekmek keyfi yaşadılar. Üç zorluk derecesindeki 11bin metrelik parkurda kar ve ormanın muhteşem görselliğini doya doya yaşayan 28 kadın 24 erkek katılımcı beş saat boyunca kar üstünde yürümenin keyfine vardılar.

DOĞAYA YEM BIRAKTILAR

Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği tarafından düzenlene 11kilometrelik kar yürüyüşüne katılan 52 doğasever yürüyüş yapmanın yanı sıra doğal yaşama katkı vermek ve kış ortasında yiyecek sıkıntısı çeken hayvanları beslemek için doğaya buğday, ekmek ve benzeri ürünler bırakarak yaban hayvanlarını da unutmadılar. Öğleden önce başlayan yürüyüş öğleden sonra 15.00’a kadar devam etti. Yürüyüş güzergahında birçok noktaya bırakılan yemler sayesinde doğal hayatı destekleyen trekking severler bir dahaki yürüyüşte yanlarına daha fazla yemlik ürün alma konusunda sözleştiler.

UNUTULMAZ FAALİYET

Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği doğa severlere unutamayacakları bir kar yürüyüşü yaptırdı. Saat 10.00'da eski Seben yolunda başlayan ve saat 15,00'de Hıdırşeyhler Köyünde sona eren yürüyüşün en keyifli yanı dernek başkanı Muzaffer Yıldırım'ın Çampınar Yayla Göledinde verdiği mangalda sucuk-ekmek ziyafeti oldu. Cihan Ayvaz ve Süleyman Özdoğan nezaretindeki 3 zorluk derecesindeki yürüyüş 52 doğaseverin katılımıyla saat 10.00'da 995 rakımlı eski Seben yolundan başladı. Kar yağışı altında yapılan yürüyüş 1150 rakımlı Gürcüler ve Sultan Köyü sulama göledi istikametinde devam ederek, saat 15,00'de Hıdırşeyhler Köyünde sona erdi.

08 Oca 2019 - 00:01 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.