TEŞEKKÜR SN. VALİM

İster iş alanında ister kamuda topluma model alanların bir tatlı tebessümü, bir nasılsınız demesi insanları mutlu eder.

İşçi çalışmasının karşılığı ustası veya patronundan alacağı bir iltifat, onun için çalışmasının itici gücü olur, iyi yolda moral motivasyonu sağlar, verimi artırır. Bu olay kamuda çalışanlar için de böyledir. Aynı zamanda devlet çarkının iyi döndüğünün kanıtıdır.

Yaşam içinde olumlu olumsuz her şeyin faturasının eğitim öğretime kesildiği günümüzde ilin valisinin okullarımızı geziyor olması, öğretmen ve öğrencilerimizi yerinde izlemesi, birebir temasta onlarla ilgilenmesi, verimin artmasında en büyük etkendir.

Ne demiş Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk: Bir milletin geleceği gençlere, gençlerin geleceği de öğretmenlere bağlıdır.

Bu sözün vebali; öğretmen ve öğrencilere olduğu kadar yönetici ve denetmenleredir. Bu anlamda Sn. valimizin okullarımızı ziyareti, başarının artırılması için doping etkisi yapmaktadır. Bu durumu gözlemledim.

Sn. Valimiz, sizler ülke geleceğine katkı sağlayacaksınız. Sanatkar yetiştirmenin kaynağı bu okullardır. Üretim yapabilmek sanatla mümkündür. Her birimizin hedefi olmalı. Hedefi olmayanları başkalarının yöneteceğini unutmayın. Kendi yeteneklerinizi keşfedin. İşini iyi, dürüst yapanlara ihtiyacımız var. Meslek liseleri önemlidir. Derslerinizde başarılar diliyorum.

Daha sonra toplantı salonunda öğretmenlerimiz yer aldı. Onlara ülkesi için çalışma ve üretimi gaye edinen gençler yetiştirmek amacımız olmalı. Bu okulun öğrencileri aklı beride birleştirenlerdir. Onları öz güvenli, karakterli, düşüncesini özgürce ifade edebilen, soru soran gençler olarak yetiştirin.

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin özelliği topluma hitap eden okullar olmasıdır. Gelecekte üretim yaparak ekonomiye katkı saplaması yanında, kendi yaşamlarını sağlıklı ekonomik olarak sürdürebilmeleri bu okullar ve siz öğretmenlerle olacaktır dedi ve atölye çalışmalarını yerinde izlemek üzere atölyelere geçti.

İlk durak Tesviye, Metal işleri, Ağaç işleri ve motor atölyeleri oldu. Öğrencilerin yaptığı işlerle ilgili teknik bilgiler aldı. Saat 10:00’da başlayan ziyaret Elektrik, Bilgisayar bölümlerini gezemeden saat 13’e kadar sürdü.

Yararlı bir ziyaret oldu. Öğretmen öğrenciler son derece mutlu oldular. Elektrik ve Bilgisayar bölüm öğrencileri şimdi yol gözlüyorlar. Teşekkürler sn. Valim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Namdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.