Umarım Birileri Anlamıştır

Atatürk, bir söylevinde “Hayatta musiki lâzım mıdır? Hayatta musiki lâzım değildir. Çünkü hayat musikidir. Musiki ile alâkası olmayan kişiler insan değildirler. Eğer söz konusu olan hayat insan hayatı ise musiki mutlaka vardır. Musikisiz hayat zaten mevcut olamaz. Musiki hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir. Yalnız musikinin nevi, üzerinde düşünmeye değer." Diye hitap etmiştir. Başka bir sözünde ise, “Bir ulusun sanatı yok olmuşsa, o ülke yok olmaya mahkumdur” demektedir.

İki gün önce yani Cumartesi günü sanatsal bir faaliyet gerçekleşti. Musiki severlerin toplandığı ve zevkle dinlediği, birbirinden güzel eserlerden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu tarafından sunulan program, dinleyenleri adeta büyülemiştir. Buralara nasıl gelinmiştir kısaca bahsetmek gerekir düşüncesindeyim. Bu koroda çalışan herkes, amatör ruhun verdiği getiri ile tam bir profesyonel yaklaşımla çalışmalarını sürdürmüş ve icra etmiştir. Sunum öncesinde yapılan tüm çalışmalar, bireysel özverileri gerektirmiştir. Hazırlık çalışmalarından tutun, salonun süslenmesine kadar her türlü beceri tamamen grupta bulunan güzel insanların eseridir. Konserimizi seyreden Belediye Başkanı Yılmaz, bitişte övgülerini dile getirmişlerdir. Bir başkan olarak her şeyi bilmek, takip etmek zorunda değildir. Ekibi bu işi götürür. Katılımı sadece onurlandırır. Bizler giyiminden, süslemesine kadar hep kendi çabamızı icra ederken, çıkan zorluklara ise, göğüs germesini bildik. Söylemekte yarar var. Belediyeye ait salon varken, çalışamadık ve kendimize sizlere güzeli yaratabilmek babında salon bularak o zevki tattırdık. Yaşadığımız sıkıntıları size belli etmeden, alnımızın teriyle sanatı karma ederek sizlere sunduk. Bunlardan haberiniz olmadı. Olmasını da istemedik zaten. Bizler onurumuzla ve çalışma azmimizle iyiyi başaracağımızın inancındaydık. İsteklerimiz birilerinden rica minnet değil, sanat anlayışında, sanatı ayırmadan, yıpratmadan verilmeliydi. Aslında bizlerle keşke ne demek olduğu görüşülebilse.

Sanat bir ülkenin geleceğinin çizgisidir. Şehrin meydanında bulunan eski Devlet Tiyatroları salonunun ve birkaç yıl öncesinin sineması kapalı ve bitap düşmüş haldedir. Sanata verilen bu değer ölçümünün yanında, bizlere verilecek ufak da olsa bir desteğin olmaması aslında bizleri fazla üzmüyor. Bu beklentileri isteyen bizler değil, aslında siz yöneticilerin teşviki olması gerekir. Bizler böyle bildik. Böyle düşüncedeyiz. Bizden iletmesi, gerisi anlayana.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erol Yıldız - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.