ZABITA MÜDÜRÜ HAMDİ BEY!!!

Bolu Belediye Zabıta Müdürlüğüne getirilen Hamdi Öztürk ile nihayet tanışma fırsatı buldum. Ne kendisini tanırım, ne de görüşmüşlüğümüz vardı, ta ki dünkü telefon görüşmemize kadar.

Öncelikle Hamdi beyin konuşma tarzını, stilini, üslubunu hiç mi hiç beğenmedim. Neden mi? Derseniz, buradan herkese açıklayacağım. Hamdi Bey yıllarca Astsubaylık yapmış. Emir komuta zincirini çok iyi biliyor, bunu da belli etti. Ama telefonla konuşma, karşı tarafı bilgilendirme veya yönlendirme nedir tam bilmiyor!

Hamdi Bey Bolu Belediyesinde Zabıta Müdürü olarak çalışıyorsun, TSK’da Astsubay değilsin. Altındakini ezme gibi bir düşüncen varsa hemen bundan vazgeç. Eğer ben müdürüm ben nasıl istiyorsam öyle konuşurum dersen, ben de Bolu Olay Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürüyüm. Ama ben kiminle nasıl konuşacağımı, nasıl yardımcı olacağımı, nasıl destek olacağımı, nasıl yol göstereceğimi çok iyi biliyorum.

Diyeceksiniz ki bu nereden çıktı şimdi böyle. Durup dururken daha hiç tanımadığın birine böyle veryansın ediyorsun. Haklısınız hem de çok haklısınız. Ben de buraya nasıl geldim hemen tek tek anlatayım.

Bir konunun doğru haberini yapmak, halkı doğru bilgilendirmek için Zabıta Müdürüyle görüşmem gerekiyordu ve ben de öyle yaptım. Cep telefonundan kendisine uzun uzun telefonun çalmasının ardından ulaşmayı başardım. Kendimi nezaket kuralları gereği tanıttım. Nedense ilk başta kim olduğumu algılayamadı ve ismimi ve görevimi tekrar sordu. Olur normaldir.

Hal hatırlaştık ve ben konuyu kendisine ilettim. Elimde bazı bilgiler olduğunu bu bilgilerin doğru olup olmadığını ve zabıta olarak ne zaman çalışma yapacağını sordum. Keşke sormaz olaydım. Hamdi Bey öyle bir laf etki ki beynimden vurulmuşa döndüm. İşte bakın böyle; “Sen benim başkanım mısın da sana bilgi vereyim” dediğinde gerçekten şok oldum.

Israrla kimden bilgi alacağımı sormama rağmen, Astsubay edasıyla kükredi durdu. Israrla yol göstermesini, kime müracaat etmemi sorduğumda da, “Ben sana bilgi veremem, sen başkanım mısın da sana bilgi vereceğim” söylemlerini sürdürdü. Demek oluyor ki, ben de koskoca Zabıta Müdürü Hamdi’yi nasıl ararım da soru sorarım!

Özür dilerim Hamdi. Affet beni Hamdi. Ama Hamdi Bey yarın bir gün bir açıklama yapmaya kalkarsan ve ben de orada olursam bu lafını sana gerçekten hatırlatırım. Ayrıca, Bay Hamdi’den örnek alarak Başta Valimize çok teşekkür ederim. Kendisine bir şey sorduğumda bana, “Sen benim Başbakanım mısın? diye sormadığı için...

Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a bir soru sorduğum da, “Sen benim İçişleri Bakanım mısın” diye sormadığından dolayı teşekkür ederim.

Anladın mı Bay Hamdi? Ben senin Başkanın değilim ama ben halkın adına sana soru sormaya yetkili bir gazeteceyim. Astsubaylık devri bitti, senin karşında askerin yok. Sakın ola ki unutma!!!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kasım Şahin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.